Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

 pe scurt

  • Pentru anumite persoane, consumul moderat de alcool asigura o anumita protectie impotriva infarctului, bolilor vasculare coronariene si accidentului vascular cerebral
  • Consumul excesiv de alcool a fost asociat cu accident vascular cerebral hemoragic, insuficienta cardiaca congestiva si fibrilatie atriala

actioneaza

Conditiile de sanatate difera de la persoana la persoana. In cazul in care aveti intrebari cu privire la riscurile si beneficiile consumului moderat de alcool asupra sanatatii si care este influenta acestuia, trebuie sa consultati medicul dumneavoastra sau un alt specialist in probleme de sanatate.

Nu trebuie sa consumati alcool pentru beneficiile asupra sanatatii – pentru o sanatate buna trebuie sa tineti diete, sa faceti sport si sa tineti cont de alti factori cu privire la stilul de viata.

 

documentatie

Fisa de informatii – Probleme de natura cardiaca si cardiovasculara – Descarcati PDF 69Kb

Fisa de informatii – Alcoolul si organismul dumneavoastra – Descarcati PDF 272Kb

Probleme de natura cardiaca si cardiovasculara

Consumul moderat de alcool poate aduce beneficii inimii si sistemului cardiovascular

 

Pentru anumite persoane, in special pentru persoanele de varsta a doua, si pentru femeile care au trecut de menopauza, consumul moderat de alcool asigura o anumita protectie impotriva infarctului, bolilor vasculare coronariene, accident vascular cerebral si chiar decesului din cauza problemelor de natura cardiovasculara.

 

Aceasta se poate datora faptului ca pare sa sustina cresterea lipoproteinelor cu densitate mare (cunoscute si sub denumirea de ”HDL” sau ”colesterol bun”) in sange si are alte efecte pozitive asupra sangelui si vaselor de sange.

 

Cu toate acestea, consumul prelungit de alcool in cantitati mari a fost asociat cu accident vascular cerebral hemoragic, insuficienta cardiaca congestiva si fibrilatie atriala.