Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

#9cu0

TEMĂ:
Unul dintre angajamentele de dezvoltare durabilă ale Ursus Breweries este de a promova un consum responsabil de alcool. În linie cu acest angajament și cu ocazia Zilei Internaționale a conștientizării Problematicii Spectrului Tulburărilor Alcoolice Fetale, Ursus Breweries, în parteneriat cu Asociația Mame pentru Mame, a lansat campania de informare „9 luni cu zero alcool” alături de hashtagul #9cu0 în social media.

 

În 2013, Ursus Breweries a fost primul berar din România care a lansat o campanie de informare despre riscurile consumului de alcool în timpul sarcinii. Anul acesta, compania a extins campania atât la nivel de mesaj de responsabilitate plasat pe produsele sale, cât și prin diferite activități și materiale de informare distribuite în toată țara.

 

SCOP:
Campania de informare „9 luni cu zero alcool” are ca scop informarea viitorilor părinți despre riscurile la care este expus fătul dacă se consumă alcool în timpul sarcinii și recomandă 9 luni de sarcină fără consum de băuturi alcoolice.

 

Un studiu pilot* realizat de Cult Market Research, cu sprijinul Ursus Breweries, in perioada iulie – august 2015, în județul Buzău, una dintre cele cinci comunități locale în care compania este prezentă, arată că există o percepție greșită despre consumul de alcool în timpul sarcinii. Astfel, peste un sfert dintre femeile intervievate consideră că o cantitate mică de alcool consumat ocazional, în timpul sarcinii, nu dăunează mamei sau fătului.

 

ACŢIUNE:
DSC06576_danaÎn cadrul acestei campanii, Ursus Breweries și Asociația Mame pentru Mame organizează o serie de întâlniri informale cu viitorii părinți din cinci localități din județul Buzău până la finele lunii martie 2016.
Dana Rogoz, actriță și una dintre mamele responsabile din România, susține campania și vine să discute cu viitoarele mame, în cadrul întâlnirilor din județul Buzău, despre importanța unei sarcini responsabile.

 

Ursus Breweries este primul producător de bere care a introdus în 2013 mesajul responsabil, pe eticheta mărcii REDD’S, – Zero alcool în timpul sarcinii. Mai multe informații despre Spectrul Tulburărilor Alcoolice Fetale sunt disponibile și în materialul de informare Zero Alcool în timpul Sarcinii distribuit în toată țara și online aici.

 

CALENDARUL EVENIMENTELOR**:

  • Râmnicu Sărat – 26 Octombrie 2015;
  • Pogoanele – 30 Octombrie 2015;
  • Gherăseni – 17 Noiembrie 2015;
  • Nehoiu – 5 Decembrie 2015;
  • Buzău

 

*Studiul pilot a fost organizat pe un eșantion de 800 de femei cu vârsta între 18 și 40 de ani, rezidente în județul Buzău.

**In cadrul evenimentelor, are loc o tragere la sorți, prin care una dintre participante poate câștiga un premiu surpriză. Aici pot fi consultate regulamentele pentru evenimentele din Gherăseni și Nehoiu.