Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Don’t Drink and Drive: 5 intamplari neobisnuite despre consumul de alcool la volan

News-flash: alcoolul la volan nu aduce nimic bun! Iată 5 exemple despre cum o decizie luată la beție poate duce la consecințe usturătoare! Citiți-le, povestiți-le și prietenilor și nu uitați să apelați mereu la Șoferul de Serviciu ori de câte ori aveți nevoie!

 

1. Reținut pentru conducerea unui cooler motorizat

 

Un bărbat din Australia în vârstă de 23 de ani a fost oprit și reținut de polițiști după ce a fost prins conducând sub influență un cooler de bere motorizat (o mașinărie de răcit bere care are un motor de cel puțin 50 cc). Bărbatul a fost amendat pentru conducere sub influență și conducere fără permis, iar situația este cu atât mai stranie cu cât avocații acuzatului au intentat un proces prin care s-a negociat dacă mașinăria respectivă poate fi considerată automobil sau nu. (Sursa)

 

Don’t Drink and Drive: 5 întâmplări neobișnuite despre consumul de alcool la volan 1

 

2. Costumat în etilotest

 

Arestat pentru conducere sub influență. Un tânăr din Ohio a avut o idee inspirată pentru Halloween: să se costumeze în etilotest! Pe costum erau marcate cele 3 faze ale beției, în opinia studentului: Plictisitor, Sufletul Petrecerii și Tomplet Creaz! De apreciat inițiativa, până în momentul în care s-a suit la volan și a început să conducă pe banda greșită. Nu berea deschisă de pe bord l-a dat de gol, ci alcoolemia din sângele lui care era… dublă față de limita admisă! (Sursa)

 

Don’t Drink and Drive: 5 întâmplări neobișnuite despre consumul de alcool la volan 2

 

 

3. Și-a pierdut permisul după ce a condus o mașină de jucărie

 

Un bărbat de 40 de ani a fost reținut de polițiști după ce a condus băut o mașină electronică pentru copii de până în 3 ani. Cu toate că oricine i-ar aprecia abilitățile de contorsionist, britanicul s-a ales cu o interdicție de a mai conduce încă 3 ani întrucât acesta nu era la prima sa abatere. Tatăl a 4 copii, bărbatul a motivat că lucra la un proiect de inginerie electronică pentru unul dintre băieții lui și a recunoscut, de asemenea, că gestul lui a fost total prostesc. (Sursa)

 

Don’t Drink and Drive: 5 întâmplări neobișnuite despre consumul de alcool la volan 3

 

 

4. 10 angajați nevoiți să împingă 5 km la mașina șefului

 

După o petrecere la serviciu, un manager din China a realizat că nu poate urca la volan după ce a băut alcool și că niciunul dintre angajații lui nu îl poate conduce în siguranță. Astfel, cei 10 angajați petrecăreți au fost rugați să îi împingă mașina preț de 5 km până în fața casei lui. Pe motiv că efortul fizic le va face bine, aceștia s-au conformat și s-au amuzat teribil în proba lor de 45 de minute. Polițiștii n-au avut nimic de obiectat, întrucât mașina nu era pornită, iar acțiunea nu putea fi clasificată ca fiind conducere sub influența băuturilor alcoolice. (Sursa)

 

Don’t Drink and Drive: 5 întâmplări neobișnuite despre consumul de alcool la volan 4

 

 

5. A chemat singură poliția după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice

 

O doamnă în vârstă de 49 de ani cu un puternic simț civic a sunat la urgențe pentru a raporta un șofer băut la volan. “Cineva este foarte beat și conduce pe Strada Granton”, a spus aceasta. Întrebată de dispecer dacă se află în proximitate (“Sunteți în spatele lui?”), doamna a recunoscut că ea însăși este șoferul în cauză. Odată ajuns la fața locului, echipajul Poliției a constatat că doamna nu era capabilă să treacă niciun test de sobrietate și că avea alcoolemie dublă în sânge față de limita legală. (Sursa)

 

Don’t Drink and Drive: 5 întâmplări neobișnuite despre consumul de alcool la volan 5