PROIECTE

Prevenirea consumului de alcool în timpul sarcinii

Unul dintre angajamentele de dezvoltare durabilă ale Ursus Breweries este de a promova un consum responsabil de alcool. În linie cu acest angajament și cu ocazia Zilei Internaționale a conștientizării Problematicii Spectrului Tulburărilor Alcoolice Fetale, Ursus Breweries, în parteneriat cu Asociația Mame pentru Mame, a lansat campania de informare „9 luni cu zero alcool” alături de hashtagul #9cu0 în social media.

În 2013, Ursus Breweries a fost primul berar din România care a lansat o campanie de informare despre riscurile consumului de alcool în timpul sarcinii. Ulterior, compania a extins campania atât la nivel de mesaj de responsabilitate plasat pe produsele sale, cât și prin diferite activități și materiale de informare distribuite în toată țara.

Campania de informare „9 luni cu zero alcool” are ca scop informarea viitorilor părinți despre riscurile la care este expus fătul dacă se consumă alcool în timpul sarcinii și recomandă 9 luni de sarcină fără consum de băuturi alcoolice.

Un studiu pilot realizat de Cult Market Research, cu sprijinul Ursus Breweries, in perioada iulie – august 2015, în județul Buzău, una dintre cele cinci comunități locale în care compania este prezentă, arată că există o percepție greșită despre consumul de alcool în timpul sarcinii. Astfel, peste un sfert dintre femeile intervievate consideră că o cantitate mică de alcool consumat ocazional, în timpul sarcinii, nu dăunează mamei sau fătului. Studiul pilot a fost organizat pe un eșantion de 800 de femei cu vârsta între 18 și 40 de ani, rezidente în județul Buzău.

În cadrul acestei campanii, în 2016, Ursus Breweries și Asociația Mame pentru Mame a încheiat o serie de întâlniri informale cu viitorii părinți din cinci localități din județul Buzău. Dana Rogoz, actriță și una dintre mamele responsabile din România, a susținut campania și a venit să discute cu viitoarele mame despre importanța unei sarcini responsabile.

În 2017, împreună cu artista ADDA s-a lansat piesa “Am grijă de noi”, o melodie care îndeamnă viitoarele mame să fie responsabile și să nu consume alcool în timpul sarcinii.

2017 Campanie ADDA – ”Am grijă de noi”

2016 Reprezentație piesă 30+

2015 Rezultate Caravana #9cu0

2013 Cercetare Sociologică #9cu0

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool