Ca să fii în siguranță pe drum trebuie să oferi siguranță, indiferent că ești pieton, șofer, motociclist sau biciclist.
Într-un trafic rutier de multe ori aglomerat, respectarea regulilor de circulație și comportamentul corect în trafic sunt extrem de importante. În această notă, ne face plăcere să anunțăm lansarea campaniei naționale Din Trafic, prin care ne propunem creșterea gradului de conștientizare a comportamentului responsabil în trafic.
Împreună cu Costin Tătuc, specialist în siguranță rutieră, Cristi Predoi (motociclist și jurnalist moto) și Andreea Remețan, vom vorbi deschis despre regulile de circulație și comportamentul ce trebuie avut în trafic de către pietoni, șoferi auto, motocicliști și bicicliști.
Pe scurt, prin intermediul articolelor și video-urilor din studio-ul Trafic FM, un spațiu similar unui studio de radio amenajat special doar pentru durata acestei campanii, vei afla informații relevante despre responsabilitățile tuturor participanților în trafic, soluții pentru potențiale situații conflictuale, sfaturi esențiale despre educația rutieră, reguli de bază ale siguranței rutiere și multe alte lucruri cu care te vom surprinde pe parcurs.
Mulți consideră iarna cel mai periculos sezon atunci când vine vorba de siguranța rutieră. De aceea, i se acordă o atenție mai mare când vine vorba de recomandări și sfaturi practice. Totuși, chiar dacă nu pare, conducerea în timpul toamnei întâmpină foarte multe pericole, iar unele dintre ele se continuă și iarna.
Costin Tătuc, specialist în siguranță rutieră, și Cristi Predoi, motociclist și jurnalist moto, ne spun cum să fim în siguranță pe drum atunci când apar ploile torențiale, ceața densă și temperaturile scăzute.
Ploaia, burnița, ceața și temperaturile din ce în ce mai mici afectează traficul. Vizibilitatea este redusă, asflaltul este ud, iar frigul ne poate aduce surprize cu polei. Toate acestea, la care se adaugă neatenția și neadaptatarea vitezei, pot duce la pierderea controlului volanului şi chiar la accidente.
Toamna aduce cu sine următoarele recomandări:
Astfel, pentru cât a mai rămas din toamnă, te îndemnăm să fii mult mai atent și responsabil în trafic. Nu lăsa nimic la voia întâmplării și condu preventiv. Doar așa vei putea ajunge cu bine la destinație.
Urmărește primul episod din seria Trafic FM, mai jos:
https://www.youtube.com/watch?v=oBU0IqOQdZs
Stai pe-aproape, vom reveni curând cu alte sfaturi utile, și nu uita:
Fii prudent pe drum. Berea te așteaptă. Tu ai grijă să ajungi cu bine!
Articolul face parte din campania Din Trafic, derulată prin platforma DespreAlcool.ro, prin care Ursus Breweries încurajează respectarea regulilor de circulație, comportamentul corect în trafic și zero alcool la volan.
Abia așteptăm mini-vacanța să ieșim cu prietenii la parada de 1 Decembrie sau să mergem în afara orașului, la munte. Totuși, trebuie să ținem cont că la munte deja a nins, că traficul este aglomerat, mai ales spre stațiunile montane, iar cei care rămân în localitate trebuie să știe restricțiile de circulație din zonele unde au loc manifestările pentru celebrarea Zilei Naționale. În plus, nerăbdarea de a ajunge mai repede la destinație și, eventual, consumul de alcool ne pot pune siguranța în pericol.
Costin Tătuc, specialist în siguranță rutieră, și Cristi Predoi, motociclist și jurnalist moto, ne oferă câteva sfaturi pentru a fi în siguranță atunci când plecăm în mini-vacanță:
Stai pe-aproape, vom reveni curând cu alte sfaturi utile, și nu uita: Fii prudent pe drum. Berea te așteaptă. Tu ai grijă să ajungi cu bine!
Iarna este un sezon care ne dă multe bătăi de cap în trafic. Pe lângă condițiile meteo dificile, care îngreunează vizibilitatea și aderența, ne confruntăm cu aglomerația specifică Sărbătorilor, dar și cu un consum mai ridicat de băuturi alcoolice. Cristi Predoi, jurnalist moto, împreună cu Costin Tătuc, specialist în siguranță rutieră, ne oferă câteva sfaturi pentru a ajunge cu bine la destinație pe timp de iarnă.
Iarna pe motocicletă?
Dacă vrei să cari bradul de Crăciun pe motocicletă, o poți face atât timp cât drumul nu este acoperit cu gheață, zăpadă sau polei. Și, bineînțeles, dacă nu este foarte frig. Frigul este un factor la care motociciștii trebuie să fie foarte atenți. Dacă afară sunt sub 4 grade Celsius, anvelopele nu se vor încălzi iar aderența va fi scăzută. În plus, un echipament necorespunzător, în care îți îngheață mâinile, nu creează doar disconfort, ci și te pune în pericol, pentru că nu mai poți acționa comenzile așa cum trebuie.
Iarna nu este bine să parcurgi distanțe mari pe motocicletă, chiar dacă se anunță temperaturi de 10-12 grade Celsius, trebuie să avem în vedere că acestea vor fi doar în jurul prânzului. Totodată, trebuie să ai în vedere că ziua este mai scurtă și să îți planifici bine timpul, pentru a nu te prinde noaptea și frigul pe drum.
Reguli de siguranță dacă rămâi înzăpezit
Condusul iarna poate să fie dificil și pentru șoferii auto experimentați. Pe lângă sfaturile din video și cele de aici ar mai fi important de știut și ce să faci în cazul în care te prinde un viscol puternic și rămâi înzăpezit:
Stai pe-aproape, vom reveni curând cu alte sfaturi utile, și nu uita: Fii prudent pe drum. Berea te așteaptă. Tu ai grijă să ajungi cu bine.
Urmărește întreg episodul Trafic Fm aici:
Neatenția la drum, cât și la ceilalți participanți la trafic, păstrarea necorespunzătoare a distanței, la care se adaugă și neadaptarea vitezei, pot duce la pierderea controlului volanului și chiar la accidente.
Costin Tătuc, specialist în siguranță rutieră, și Cristi Predoi, motociclist și jurnalist moto, ne spun cum să conducem în siguranță atunci când ne aflăm pe autostradă:
Stai pe-aproape, vom reveni curând cu alte sfaturi utile și nu uita: Fii prudent pe drum. Berea te așteaptă. Tu ai grijă să ajungi cu bine!
Vizionați întregul episod Trafic Fm aici:
Costin Tătuc, specialist în siguranță rutieră, și Cristi Predoi, motociclist și jurnalist moto, ne oferă câteva infomații de circulație rutieră și demontează miturile legate de traficul urban:
Stai pe-aproape, vom reveni curând cu alte sfaturi utile, și nu uita:
Fii prudent pe drum. Berea te așteaptă. Tu ai grijă să ajungi cu bine!
Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.
Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.