Explorează fiecare rețetă cu un click sau un swipe.
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | 5,0 % vol. |
valoare energetică | 173 kJ/100ml; 41 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
2,8 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,6 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | <0,5 % vol. |
valoare energetică | 84 kJ/100ml; 20 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
4,2 g/100ml 2 g/100ml |
proteine | 0,3 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | 6 % vol. |
valoare energetică | 236 kJ/100ml; 56 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
5,2 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,6 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | 5.3 % vol. |
valoare energetică | 182 kJ/100ml; 44 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
2,9 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,6 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţ |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | 4.5 % vol. |
valoare energetică | 170 kJ/100ml; 40 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
3,2 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,5 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţ |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | 1,9% vol. |
valoare energetică | 154 kJ/100ml; 36 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
6,3 g/100ml 5,4 g/100ml |
proteine | 0,19 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | <0,5 % vol. |
valoare energetică | 127 kJ/100ml; 30 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
6,9 g/100ml 6,3 g/100ml |
proteine | 0,1 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | <0,5 % vol. |
valoare energetică | 127 kJ/100ml; 30 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
6,9 g/100ml 6,3 g/100ml |
proteine | 0,1 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | <0,5 % vol. |
valoare energetică | 99 kJ/100ml; 24 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
5,3 g/100ml 4,7 g/100ml |
proteine | 0,1 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | <0,5 % vol. |
valoare energetică | 129 kJ/100ml; 30 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
7,2 g/100ml 6,6 g/100ml |
proteine | 0,14 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, porumb, hamei
conținut de alcool | 5 % vol. |
valoare energetică | 167 kJ/100ml; 40 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
2,8 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,30 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 2 mg/100ml |
apă, malţ din orz, porumb, hamei
conținut de alcool | <0,5% |
valoare energetică | 85 kJ/100ml; 20 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
4,5 g/100ml 2,5 g/100ml |
proteine | 0,5 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100m |
apă, malţ din orz, porumb, hamei
conținut de alcool | 4,6 % vol. |
valoare energetică | 161 kJ/100ml; 39 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
3 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,3 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, porumb, hamei
conținut de alcool | 5,5 % vol. |
valoare energetică | 188 kJ/100ml; 44 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
3,0 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,6 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 8 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | 5 % vol. |
valoare energetică | 165 kJ/100ml; 40 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
2,5 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,5 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 10 mg/100ml |
apă, malţ din grâu, malţ din orz, hamei, drojdie
conținut de alcool | 5,1 % vol. |
valoare energetică | 178 kJ/100ml; 43 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
3 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,5 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 10 mg/100ml |
apă, malţ din orz, mălai, hamei
conținut de alcool | 5,1 % vol. |
valoare energetică | 177 kJ/100ml; 42 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
3,2 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,4 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | 4,4 % vol. |
valoare energetică | 178 kJ/100ml; 42 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
5,1 g/100ml <0,5g/100ml |
proteine | 0,5 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, hamei
conținut de alcool | 5,2 % vol. |
valoare energetică | 172 kJ/100ml; 41 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
2,8 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,3 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100ml |
apă, malţ din orz, orez, zahăr, drojdie, hamei
conținut de alcool | 7% |
valoare energetică | 263 kJ/100ml; 63 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
4,6 g/100ml 0 g/100ml |
proteine | 0,5 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | <10 mg/100m |
apă, 29,8% băutură alcoolică fermentată* (obţinută din apă, suc de mere concentrat şi sirop de glucoză), suc de lămâie din concentrat (5%)*, suc de mere din concentrat (4%)*, zahăr, dioxid de carbon, aromă naturală, săruri minerale, coloranţi: extract de malţ din orz şi concentrat de şofrănaş. * din produsul total
conținut de alcool | 4,5% |
valoare energetică | 200 kJ/100ml; 49 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
5,3 g/100ml 5 g/100ml |
proteine | 0 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 20 mg/100m |
conținut de alcool | 4,0% |
valoare energetică | 120 kJ/100ml; 29 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
1,4 g/100ml 0,9 g/100ml |
proteine | 0,1 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100m |
conținut de alcool | 4,0% |
valoare energetică | 120 kJ/100ml; 29 kcal/100ml |
glucide din care zaharuri |
1,4 g/100ml 0,9 g/100ml |
proteine | 0,1 g/100ml |
grăsimi din care acizi graşi saturaţi |
0 g/100ml 0 g/100ml |
sare | 0 mg/100m |
Fabricarea berii este o arta.
Pentru a fabrica bauturi alcoolice, este necesar un anumit tip de zaharuri care fermenteaza. Spre deosebire de vin, care foloseste struguri zdrobiti pentru zaharurile fermentabile, berea isi obtine zaharurile fermentabile din cereale (ex. malt de orz, grau sau sorg) sau o anumita combinatie de cereale. Tipul (tipurile) de cereale folosite vor produce arome diferite.
Transformarea cerealelor in zaharuri fermentabile impune abilitati speciale. Cerealele sunt inmuiate in apa, germineaza si apoi sunt uscate intr-un cuptor pentru a deveni „malt”. Culoarea si aroma sunt determinate de durata de timp si temperatura la care sunt uscate cerealele. Cerealele transformate in malt sunt macinate pentru a isi deschide usor miezul (cunoscut si sub denumirea de „malt macinat”).
Specialistii nostri in fabricarea berii amesteca maltul macinat cu apa fierbinte intr-un proces denumit „plamadire”. Acesta activeaza enzimele din malt, care transforma amidonul natural din malt in zahar. Plamada este apoi filtrata, lasand in urma un lichid plin de zaharuri fermentabile numit „must”.
este adaugat la must si fiert (sau “macerare”) intr-un cazan de fabricare a berii. Hameiul este o planta agatatoare ale carei flori asemanatoare cu conurile, sau conuri, dau berii gustul si aroma amara. De asemenea, hameiul ajuta si la conservarea berii. Procesul de fierbere este de asemenea important pentru a steriliza si stabiliza mustul, precum si pentru a da culoare si gust.
La sfarsitul perioadei de fierbere, mustul este racit, astfel incat sa se poate adauga drojdie.
este la fel de importanta in procesul de producere a berii ca si in procesul de pregatire al painii. Drojdia se adauga in mustul de bere si are rolul de a transforma zaharurile in alcool si dioxid de carbon, in timpul procesului de fermentare.
Suntem foarte atenti la calitatea drojdiei pe care o folosim pentru ca drojdia influenteaza modul in care se realizeaza fermentarea si calitatea aromei berii.
Dupa fermentare, berea se “linisteste” in tancuri. Apoi este filtrata pentru a indeparta particulele mici de drojdie sau proteine, care ar putea sa ii dea un aspect lipsit de limpezime. Dupa aceasta etapa, berea este gata pentru a fi pusa in sticle, doze sau butoaie.
Fabricarea berii este o arta.
Pentru a fabrica bauturi alcoolice, este necesar un anumit tip de zaharuri care fermenteaza. Spre deosebire de vin, care foloseste struguri zdrobiti pentru zaharurile fermentabile, berea isi obtine zaharurile fermentabile din cereale (ex. malt de orz, grau sau sorg) sau o anumita combinatie de cereale. Tipul (tipurile) de cereale folosite vor produce arome diferite.
Transformarea cerealelor in zaharuri fermentabile impune abilitati speciale. Cerealele sunt inmuiate in apa, germineaza si apoi sunt uscate intr-un cuptor pentru a deveni „malt”. Culoarea si aroma sunt determinate de durata de timp si temperatura la care sunt uscate cerealele. Cerealele transformate in malt sunt macinate pentru a isi deschide usor miezul (cunoscut si sub denumirea de „malt macinat”).
Specialistii nostri in fabricarea berii amesteca maltul macinat cu apa fierbinte intr-un proces denumit „plamadire”. Acesta activeaza enzimele din malt, care transforma amidonul natural din malt in zahar. Plamada este apoi filtrata, lasand in urma un lichid plin de zaharuri fermentabile numit „must”.
este adaugat la must si fiert (sau “macerare”) intr-un cazan de fabricare a berii. Hameiul este o planta agatatoare ale carei flori asemanatoare cu conurile, sau conuri, dau berii gustul si aroma amara. De asemenea, hameiul ajuta si la conservarea berii. Procesul de fierbere este de asemenea important pentru a steriliza si stabiliza mustul, precum si pentru a da culoare si gust.
La sfarsitul perioadei de fierbere, mustul este racit, astfel incat sa se poate adauga drojdie.
este la fel de importanta in procesul de producere a berii ca si in procesul de pregatire al painii. Drojdia se adauga in mustul de bere si are rolul de a transforma zaharurile in alcool si dioxid de carbon, in timpul procesului de fermentare.
Suntem foarte atenti la calitatea drojdiei pe care o folosim pentru ca drojdia influenteaza modul in care se realizeaza fermentarea si calitatea aromei berii.
Dupa fermentare, berea se “linisteste” in tancuri. Apoi este filtrata pentru a indeparta particulele mici de drojdie sau proteine, care ar putea sa ii dea un aspect lipsit de limpezime. Dupa aceasta etapa, berea este gata pentru a fi pusa in sticle, doze sau butoaie.
‘Berea’ este denumirea folosita pentru a descrie familia de bauturi alcoolice fabricate din malt si aromate cu hamei. Exista doua categorii de bere: Lager si Ale. Berea Lager foloseste o drojdie de fermentatie inferioara (care se depune pe fundul vasului de fermentare), in timp ce drojdia folosita pentru Ale este de fermentatie superioara (se ridica la suprafata). De asemenea, berea Ale este macerata si lasata la fermentat la o temperatura mai ridicata decat berea Lager, pentru a produce diferite profile de aroma.
Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.
Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.