Află ce conține Berea noastră

Explorează fiecare rețetă cu un click sau un swipe.

URSUS PREMIUM

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool 5,0 % vol.
valoare energetică 173 kJ/100ml; 41 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
2,8 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,6 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

 

URSUS FĂRĂ ALCOOL

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool <0,5 % vol.
valoare energetică 84 kJ/100ml; 20 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
4,2 g/100ml
2 g/100ml
proteine 0,3 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

URSUS BLACK

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool 6 % vol.
valoare energetică 236 kJ/100ml; 56 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
5,2 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,6 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

URSUS RETRO

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool 5.3 % vol.
valoare energetică 182 kJ/100ml; 44 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
2,9 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,6 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţ
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

URSUS PALE ALE

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool 5.3 % vol.
valoare energetică 182 kJ/100ml; 44 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
2,9 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,6 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţ
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

URSUS LĂMÂIE

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool 1,9% vol.
valoare energetică 154 kJ/100ml; 36 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
6,3 g/100ml
5,4 g/100ml
proteine 0,19 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

 

URSUS COOLER GRAPEFRUIT

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool <0,5 % vol.
valoare energetică 127 kJ/100ml; 30 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
6,9 g/100ml
6,3 g/100ml
proteine 0,1 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

 

URSUS COOLER CIREȘE

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool <0,5 % vol.
valoare energetică 127 kJ/100ml; 30 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
6,9 g/100ml
6,3 g/100ml
proteine 0,1 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

 

URSUS COOLER MANGO ȘI LIME

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool <0,5 % vol.
valoare energetică 99 kJ/100ml; 24 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
5,3 g/100ml
4,7 g/100ml
proteine 0,1 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

 

URSUS COOLER LĂMÂIE

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool <0,5 % vol.
valoare energetică 129 kJ/100ml; 30 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
7,2 g/100ml
6,6 g/100ml
proteine 0,14 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

 

Timișoreana

Ingrediente:

apă, malţ din orz, porumb, hamei

conținut de alcool 5 % vol.
valoare energetică 167 kJ/100ml; 40 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
2,8 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,30 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

Timișoreana Nepasteurizată

Ingrediente:

apă, malţ din orz, mălai, hamei

conținut de alcool 5%
valoare energetică 172 kJ/100ml; 41 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
2,4 g/100ml
0 g/100ml
proteine <0,5 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100m

Timișoreana FĂRĂ ALCOOL

Ingrediente:

apă, malţ din orz, porumb, hamei

conținut de alcool 5%
valoare energetică 172 kJ/100ml; 41 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
2,4 g/100ml
0 g/100ml
proteine <0,5 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100m

Ciucaș

Ingrediente:

apă, malţ din orz, porumb, hamei

conținut de alcool 4,6 % vol.
valoare energetică 163 kJ/100ml; 39 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
3 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,3 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

Azuga Nepasteurizată

Ingrediente:

apă, malţ din orz, porumb, hamei

conținut de alcool 5,5 % vol.
valoare energetică 188 kJ/100ml; 44 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
3,0 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,6 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 8 mg/100ml

Grolsch Premium Lager

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool 5 % vol.
valoare energetică 165 kJ/100ml; 40 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
2,5 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,5 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

Grolsch Premium Weizen

Ingrediente:

apă, malţ din grâu, malţ din orz, hamei, drojdie

conținut de alcool 5,1 % vol.
valoare energetică 178 kJ/100ml; 43 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
3 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,5 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 10 mg/100ml

PERONI NASTRO AZZURRO

Ingrediente:

apă, malţ din orz, mălai, hamei

conținut de alcool 5,1 % vol.
valoare energetică 174 kJ/100ml; 42 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
3,2 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,3 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 2,6 mg/100ml

Pilsner Urquell

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool 4,4 % vol.
valoare energetică 178 kJ/100ml; 42 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
5,1 g/100ml
0 g/100ml
proteine <0,5 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

Asahi Super Dry

Ingrediente:

apă, malţ din orz, hamei

conținut de alcool 4,6 % vol.
valoare energetică 163 kJ/100ml; 39 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
3 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,3 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100ml

St. Stefanus BLONDE

Ingrediente:

apă, malţ din orz, orez, zahăr, drojdie, hamei

conținut de alcool 7%
valoare energetică 263 kJ/100ml; 63 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
4,6 g/100ml
0 g/100ml
proteine 0,5 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100m

Kingswood Apple Cider

Ingrediente:

apă, 29,8% băutură alcoolică fermentată* (obţinută din apă, suc de mere concentrat şi sirop de glucoză), suc de lămâie din concentrat (5%)*, suc de mere din concentrat (4%)*, zahăr, dioxid de carbon, aromă naturală, săruri minerale, coloranţi: extract de malţ din orz şi concentrat de şofrănaş. * din produsul total

conținut de alcool 4,5%
valoare energetică 200 kJ/100ml; 49 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
5,3 g/100ml
5 g/100ml
proteine 0 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100m

VIPER Lime

conținut de alcool 4,0%
valoare energetică 120 kJ/100ml; 29 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
1,4 g/100ml
0,9 g/100ml
proteine 0,1 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100m

VIPER Cranberry

conținut de alcool 4,0%
valoare energetică 120 kJ/100ml; 29 kcal/100ml
glucide
din care zaharuri
1,4 g/100ml
0,9 g/100ml
proteine 0,1 g/100ml
grăsimi
din care acizi graşi saturaţi
0 g/100ml
0 g/100ml
sare 0 mg/100m

Rețeta unei beri perfecte vine din
mixul de ingrediente

Apă și cereale

Apa și cerealele

Fabricarea berii este o arta.

Pentru a fabrica bauturi alcoolice, este necesar un anumit tip de zaharuri care fermenteaza. Spre deosebire de vin, care foloseste struguri zdrobiti pentru zaharurile fermentabile, berea isi obtine zaharurile fermentabile din cereale (ex. malt de orz, grau sau sorg) sau o anumita combinatie de cereale. Tipul (tipurile) de cereale folosite vor produce arome diferite.
Transformarea cerealelor in zaharuri fermentabile impune abilitati speciale. Cerealele sunt inmuiate in apa, germineaza si apoi sunt uscate intr-un cuptor pentru a deveni „malt”. Culoarea si aroma sunt determinate de durata de timp si temperatura la care sunt uscate cerealele. Cerealele transformate in malt sunt macinate pentru a isi deschide usor miezul (cunoscut si sub denumirea de „malt macinat”).
Specialistii nostri in fabricarea berii amesteca maltul macinat cu apa fierbinte intr-un proces denumit „plamadire”. Acesta activeaza enzimele din malt, care transforma amidonul natural din malt in zahar. Plamada este apoi filtrata, lasand in urma un lichid plin de zaharuri fermentabile numit „must”.

Hamei

Hameiul

este adaugat la must si fiert (sau “macerare”) intr-un cazan de fabricare a berii. Hameiul este o planta agatatoare ale carei flori asemanatoare cu conurile, sau conuri, dau berii gustul si aroma amara. De asemenea, hameiul ajuta si la conservarea berii. Procesul de fierbere este de asemenea important pentru a steriliza si stabiliza mustul, precum si pentru a da culoare si gust.

La sfarsitul perioadei de fierbere, mustul este racit, astfel incat sa se poate adauga drojdie.

Drojdie

Drojdia

este la fel de importanta in procesul de producere a berii ca si in procesul de pregatire al painii. Drojdia se adauga in mustul de bere si are rolul de a transforma zaharurile in alcool si dioxid de carbon, in timpul procesului de fermentare.

Suntem foarte atenti la calitatea drojdiei pe care o folosim pentru ca drojdia influenteaza modul in care se realizeaza fermentarea si calitatea aromei berii.

Dupa fermentare, berea se “linisteste” in tancuri. Apoi este filtrata pentru a indeparta particulele mici de drojdie sau proteine, care ar putea sa ii dea un aspect lipsit de limpezime. Dupa aceasta etapa, berea este gata pentru a fi pusa in sticle, doze sau butoaie.

Apa și cerealele

Fabricarea berii este o arta.

Pentru a fabrica bauturi alcoolice, este necesar un anumit tip de zaharuri care fermenteaza. Spre deosebire de vin, care foloseste struguri zdrobiti pentru zaharurile fermentabile, berea isi obtine zaharurile fermentabile din cereale (ex. malt de orz, grau sau sorg) sau o anumita combinatie de cereale. Tipul (tipurile) de cereale folosite vor produce arome diferite.
Transformarea cerealelor in zaharuri fermentabile impune abilitati speciale. Cerealele sunt inmuiate in apa, germineaza si apoi sunt uscate intr-un cuptor pentru a deveni „malt”. Culoarea si aroma sunt determinate de durata de timp si temperatura la care sunt uscate cerealele. Cerealele transformate in malt sunt macinate pentru a isi deschide usor miezul (cunoscut si sub denumirea de „malt macinat”).
Specialistii nostri in fabricarea berii amesteca maltul macinat cu apa fierbinte intr-un proces denumit „plamadire”. Acesta activeaza enzimele din malt, care transforma amidonul natural din malt in zahar. Plamada este apoi filtrata, lasand in urma un lichid plin de zaharuri fermentabile numit „must”.

Hameiul

este adaugat la must si fiert (sau “macerare”) intr-un cazan de fabricare a berii. Hameiul este o planta agatatoare ale carei flori asemanatoare cu conurile, sau conuri, dau berii gustul si aroma amara. De asemenea, hameiul ajuta si la conservarea berii. Procesul de fierbere este de asemenea important pentru a steriliza si stabiliza mustul, precum si pentru a da culoare si gust.

La sfarsitul perioadei de fierbere, mustul este racit, astfel incat sa se poate adauga drojdie.

Drojdia

este la fel de importanta in procesul de producere a berii ca si in procesul de pregatire al painii. Drojdia se adauga in mustul de bere si are rolul de a transforma zaharurile in alcool si dioxid de carbon, in timpul procesului de fermentare.

Suntem foarte atenti la calitatea drojdiei pe care o folosim pentru ca drojdia influenteaza modul in care se realizeaza fermentarea si calitatea aromei berii.

Dupa fermentare, berea se “linisteste” in tancuri. Apoi este filtrata pentru a indeparta particulele mici de drojdie sau proteine, care ar putea sa ii dea un aspect lipsit de limpezime. Dupa aceasta etapa, berea este gata pentru a fi pusa in sticle, doze sau butoaie.

Ce este berea?

‘Berea’ este denumirea folosita pentru a descrie familia de bauturi alcoolice fabricate din malt si aromate cu hamei. Exista doua categorii de bere: Lager si Ale. Berea Lager foloseste o drojdie de fermentatie inferioara (care se depune pe fundul vasului de fermentare), in timp ce drojdia folosita pentru Ale este de fermentatie superioara (se ridica la suprafata). De asemenea, berea Ale este macerata si lasata la fermentat la o temperatura mai ridicata decat berea Lager, pentru a produce diferite profile de aroma.

Urmărește-ne pe Facebook

ca să afli noutățile despre consumul responsabil de alcool.

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool