Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Fii în siguranta in trafic pentru o mini-vacanta reusita

 

Abia așteptăm mini-vacanța să ieșim cu prietenii la parada de 1 Decembrie sau să mergem în afara orașului, la munte. Totuși, trebuie să ținem cont că la munte deja a nins, că traficul este aglomerat, mai ales spre stațiunile montane, iar cei care rămân în localitate trebuie să știe restricțiile de circulație din zonele unde au loc manifestările pentru celebrarea Zilei Naționale. În plus, nerăbdarea de a ajunge mai repede la destinație și, eventual, consumul de alcool ne pot pune siguranța în pericol.

 

Costin Tătuc, specialist în siguranță rutieră, și Cristi Predoi, motociclist și jurnalist moto, ne oferă câteva sfaturi pentru a fi în siguranță atunci când plecăm în mini-vacanță:

 

  • Asigură-te că mașina sau motocicleta sunt pregătite pentru drum. Verificarea tehnică la un atelier autorizat, montarea anvelopelor de iarnă, schimbarea lamelor uzate ale ștergătoarelor de parbriz, verificarea bateriei și a sistemului de încărcare sunt doar câteva dintre lucrurile la care este obligatoriu să fim atenți.
  • Ai grijă la consumul de băuturi alcoolice, care tinde să fie mai ridicat în această perioadă. Șofatul și alcoolul sunt incompatibile. După o petrecere, trebuie să ținem cont și de timpul în care acesta se elimină din sânge. Mahmureala de a doua zi ne poate împiedica să ne concetrăm și să fim atenți la drum. Dacă ai consumat alcool și vrei să verifici timpul estimat în care acesta se elimină din sânge, poți descărca aplicația ZerolaMie, lansată de Ursus Breweries în 2011.
  • Condu preventiv. Adaptează permanent viteza de deplasare la condițiile meteo, de drum şi de trafic și nu depăşi limitele legale;
  • Ai răbdare. Respectă regulile de circulație și fii politicos în trafic. Ai plecat în mini-vacanță, nu la luptă 😊

 

Stai pe-aproape, vom reveni curând cu alte sfaturi utile, și nu uita: Fii prudent pe drum. Berea te așteaptă. Tu ai grijă să ajungi cu bine!

 

 

Articolul face parte din campania Din Trafic, derulată prin platforma DespreAlcool.ro, prin care Ursus Breweries încurajează respectarea regulilor de circulație, comportamentul corect în trafic și zero alcool la volan.