Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Interviuri

Opinii si comentarii pe marginea consumului responsabil de alcool
Cititi un interviu cu Graham Mackay, Presedintele SABMiller, in care acesta vorbeste despre promovarea consumului responsabil de alcool.

 

Reporter: In prezent, un alt aspect de care trebuie sa te ocupi atunci cand conduci o companie producatoare de bere sau o companie care comercializeaza bauturi alcoolice, este preocuparea tot mai mare privind efectele alcoolului asupra sanatatii si reglementarile din ce in ce mai severe. Cum va descurcati? Va ganditi ca e o tendinta sociala inevitabila si nu puteti face nimic in acest sens sau incercati sa va impotriviti acesteia?

 

Graham Mackay: Da, exista o preocupare pentru anumite tipare comportamentale, in special in Marea Britanie se discuta acum pe o tema majora, cea a consumului excesiv de alcool si a consumului de alcool in randul minorilor, dar aceasta nu este direct legata de consumul general de alcool la nivel global.

 

Reporter: Asadar, in cazul consumului excesiv de alcool, cui credeti ca revine responsabilitatea, de exemplu, societatii sau familiei, pe de o parte, sau producatorilor si comerciantilor de bauturi alcoolice, pe de alta parte?

 

Graham Mackay: Producatorii de bauturi alcoolice opereaza de multi ani in cadrul unei industrii reglementate, iar noi, ca si colegii si concurentii nostri, ne implicam foarte activ in monitorizarea acestor tendinte si in autoreglementare. Comerciantii au si ei propriile reglementari si exista legi care se aplica vanzarii de alcool persoanelor aflate deja sub influenta alcoolului, exista norme care interzic vanzarea de alcool consumatorilor minori. Dar nu ne putem delimita de faptul ca alcoolul este o substanta legala pentru adulti, iar cea mai mare parte a responsabilitatii revine individului sau familiei, care trebuie sa isi monitorizeze, sa isi controleze si sa isi inteleaga comportamentul, precum si efectul comportamentului sau.

 

Asculta interviul in limba engleza