Aplicația Zero La Mie

iosandroidandroid

 

În calitate de actor responsabil în industria producătoare de bere, acționăm în mod consecvent în direcția educării participanților la trafic despre efectele negative ale condusului sub influența alcoolului. Cea mai recenta inițiativă în acest sens își propune creșterea gradului de conștientizare prin intermediul aplicației mobile Zero la Mie, care ajută șoferii să testeze dacă se încadrează în parametrii legali pentru a se urca la volan, contribuind astfel la un trafic mai sigur și mai responsabil.

Aplicația Zero la Mie, lansată pentru prima oară în 2011, în parteneriat cu Poliția Rutieră Română și Institutul de Medicină Legală, a fost relansată în 2019, cu noi funcționalități, și face parte din platforma de consum responsabil Despre Alcool. Dezvoltarea noii versiuni a Zero la Mie a pornit de la rezultatele studiului „Atitudini sociale privind riscul în trafic 2018” , care a indicat că un procent important al șoferilor din România încă mai conduc după ce au consumat alcool.

Instrument de testare pentru utilizatori, aplicația este totodată și un instrument de informare care reiterează faptul că limita legală de alcool pentru conducerea unui autovehicul este 0‰. Zero la Mie permite utilizatorilor să afle timpul estimativ în care nivelul de alcool din sânge revine la 0‰, prin parcurgerea a cinci pași simpli. Pe baza datelor introduse în secțiunea bio, precum gen, înălțime, greutate, cantitate și tip de alcool consumat, dar și intervalul de consum, este estimat un timp aproximativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicație.

„Testează-ți echilibrul” este o nouă funcționalitate a aplicației, prin intermediul căreia utilizatorii își pot verifica reflexele și controlul. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie ca utilizatorii să acceseze camera telefonului direct din aplicație. Pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată, iar utilizatorii care reușesc să meargă drept trec testul. În caz contrar, acestora li se recomandă să ia legătura cu un prieten sau să cheme un taxi.

Zero La Mie este disponibilă atât pentru smartphone-urile care au sistem de operare Android, cât și pentru cele cu sistem iOS.

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool