Despre alcool cu părinții

Am discutat despre modalitati de prevenire a consumului de alcool în rândul minorilor cu parintii si formatorii de opinie din comunitățile din Buzău

În cadrul campaniei “Află-ți echilibrul” am realizat un program pilot de informare a părinților privind consumul de alcool de către minori. Astfel, în perioada 14 – 21 iulie, Ursus Breweries a fost prezent alături de Cabral și psihologul Daniela Gheorghe, director executiv al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii, în judeţul Buzău – in localităţile Măgura, Gherăseni și Râmnicu Sărat, unde au vorbit cu peste 250 de părinți, profesori și reprezentanti ai autoritatilor locale despre consumul de alcool în rândul minorilor. S-a discutat despre informaţiile pe care acestia le pot găsi pewww.desprealcool.ro si care le pot fi de folos atunci când discută cu copiii.

 

În fiecare dintre cele trei localități comunitatea a fost reprezentată de către toate instituțiile responsabile de educarea minorilor: profesori, preoți, reprezentanți ai poliției, medici, directori de școli și bibliotecari (pilotul s-a desfasurat in parteneriat cu Biblionet, programul care asigura acces la internet comunitatilor locale, prin intermediul bibliotecilor).

„Am ales comunități din județul Buzău deoarece, în urma studiului sociologic, realizat împreună cu domnul profesor Septimiu Chelcea, a reieșit că în acest județ adulții consumă cel mai des alcool acasă. Cea mai mare influenţă în decizia minorilor de a consuma sau nu alcool o au parinţii. Este important aşadar ca fiecare copil să cunoască părerea parinţilor faţă de acest subiect: adică faptul că nu este acceptabil consumul de alcool de către minori. Credem că este important să purtăm un dialog deschis cu părinții, profesorii si cei care au un cuvant de spus si influenta in viata unei comunități, iar ei să poarte la rândul lor un dialog deschis cu minorii”, spune Diana Klusch, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

 

Ursus Breweries va continua dialogul cu parinţii şi reprezentanţii comunităţilor mici şi mijlocii din România în perioada următoare pentru a încuraja oamenii să ia decizii informate în legătura cu consumul de alcool şi de asemenea să discute acest subiect cu minorii.

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool