Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Consumul de alcool si conducerea vehiculelor

Consumul de alcool si conducerea vehiculelor este ilegal si este o combinatie periculoasa

    

Consumul de alcool și conducerea vehiculelor este interzis prin lege si este o combinatie periculoasa pentru dumneavoastra, pasagerii dumneavoastra, pietoni, alti soferi si oricine sau orice intalniti in drum. Cu cat consumati mai mult alcool, cu atat mai mult este posibil sa fiti implicat intr–un accident — posibil chiar unul fatal.

Conducerea autovehiculelor necesita o varietate de aptitudini deoarece conditiile de conducere se schimba continuu. Soferul trebuie sa isi pastreze starea de alerta, sa reactioneze rapid in fata pericolelor, sa vada clar si sa aprecieze corect distanta si viteza. Alcoolul afecteaza anumite functii ale corpului, cum ar fi claritatea vederii, judecata si timpul de reactie. Cand aceste functii sunt afectate, probabilitatea unui accident creste. De asemenea, conducatorii auto afectati vor utiliza mai putin probabil centurile de siguranta si este mult mai probabil ca ei sa depaseasca limitele de viteza, sporind in consecinta riscul unor raniri accidentale serioase sau deces.

Orice accident, ranire sau deces cauzate de consumul de alcool pot fi evitate in totalitate.

Daca ai consumat alcool si esti cu masina, roaga pe altcineva sa conduca in locul tau (evident daca nu vrei sa o lasi unde e si sa iei un taxi). Acum ai ocazia sa ii multumesti “soferului de serviciu” cu o felicitare. Alege felicitarea care iti place sau care crezi ca se potriveste, scrie mailul “soferului de serviciu” si apasa send. Imediat, “soferul de serviciu” va primi felicitarea cu multumirile tale pe mail. Nu mai asteapta! Multumeste-i acum celui care te-a condus cu bine acasa.

Ganditi-va inainte de a consuma alcool si a conduce

De asemenea este impotriva legii

Revenirea de sub influenta alcoolului