Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Frumusete si regim

Exista o multime de legende si intrebari privind legatura dintre consumul de alcool si frumusete.

Alcoolul ne ingrasa? Ne afecteaza pielea? Clatitul parului cu bere il face mai stralucitor? Exista o multime de legende si intrebari privind legatura dintre frumusete, regimul alimentar si consumul de alcool.

 

Greutatea si nutritia

 

Consumul excesiv de alcool poate determina un surplus in greutate, la fel cum se intampla daca mancam prea mult sau daca bem orice altceva in cantitate prea mare.

 

Cu toate acestea, studiile au aratat ca intre alcool si obezitate nu exista o legatura clara. Motivele fundamentale care determina obezitatea sunt consumul in exces si metabolismul incet. Mostenirea genetica poate juca un rol important in greutatea unei persoane.

 

Berea, sursa de antioxidanti naturali

 

Multi adulti consuma bere in mod responsabil si isi mentin greutatea. Alcoolul contine gram cu gram mai putine calorii decat grasimea, dar mai multe decat carbohidratii si proteinele. Berea nu contine grasimi si, in general, toate tipurile de bere au un continut relativ scazut de carbohidrati si sodiu.

 

Avand in vedere ca berea este fabricata din materii prime integrale cum ar fi maltul din orz , hamei, cereale, drojdie si apa, este o sursa de antioxidanti naturali si este plina de vitamina B, flavonoide si minerale (de exemplu potasiu si magneziu), precum si de fibre solubile.

 

Calorii, carbohidrati si zaharuri

 

Pe masura ce creste continutul de alcool al berii, creste numarul de calorii. O bere medie de 350ml are intre 100 si 145 de calorii, in functie de tipul de bere. Una dintre berile noastre de tip lager de 350ml contine aproximativ 145 calorii. Prin comparatie, un pahar de suc de struguri de 350ml contine in jur de 192 de calorii, un pahar de lapte integral de 350 ml contine in jur de 240 calorii, iar o doza medie de 350 ml de suc acidulat contine aproximativ 150 calorii. Apa si ceaiul neindulcit au 0 calorii. O punga de 30g de chipsuri din cartofi pe care o consumati in timp ce beti are aproximativ 150-155 calorii. Puteti alege dintr-o multitudine de tipuri de bere cu valori diferite ale continutului de calorii si carbohidrati.

 

In ciuda a ceea ce spun unele carti populare de regim, berea contine maltoza sau alte zaharuri in cantitate foarte mica sau deloc. In timpul procesului de fabricare a berii, maltul de orz este prajit, iar lichidul care rezulta in urma acestei operatiuni contine maltoza, care este un zahar. In timpul fermentarii insa, drojdia consuma maltoza si o transforma in alcool si carbonati naturali.

 

Importanta unui regim alimentar echilibrat

 

O parte din femei si din barbati sar peste masa atunci cand beau, pentru a compensa caloriile, o practica ce se intituleaza “drinkorexia”. Nu va recomandam acest lucru. Organismul poate fi intoxicat cu alcool mult mai repede pe stomacul gol, iar nivelul de alcoolemie din organism creste mult mai repede. Dupa consumarea catorva bauturi poate aparea riscul consumului periodic.

 

Fiecare regim alimentar si configuratie genetica sunt unice. Ar fi mult mai bine pentru dumneavoastra sa consultati un doctor sau un specialist in medicina pentru a stabili cel mai bun regim alimentar si program de exercitii fizice care vi se potriveste stilului de viata.

 

Alcoolul si pielea dumneavoastra

 

Exista multi factori in viata dumneavoastra si in mediul inconjurator care pot afecta pielea, incluzand climatul in care traiti, cat de mult dormiti, sistemele de incalzire si climatizare la care sunteti expusi, cantitatea de sodiu din regimul alimentar, medicamentele pe care le luati, produsele pentru ingrijirea pielii pe care le folositi precum si ritualul zilnic de ingrijire a pielii.

 

Este important sa va hidratati

 

Pentru a evita deshidratarea pielii indiferent de ceea ce consumati sau la ce va expuneti, este important sa beti multa apa. Va recomandam sa consumati zilnic multa apa – si sa cresteti cantitatea de apa in cazul in care locuiti in zone cu clima uscata sau in sezonul cald.

 

Alcoolul este un diuretic care poate deshidrata pielea, mai ales atunci cand este consumat excesiv. Daca sunteti predispusa la uscarea pielii, limitati cantitatea de alcool consumand bere slab alcoolizata si mai multa apa.  Pe de alta parte, berea contine multa vitamina B si drojdie de bere care are numeroase proprietati nutritive si de curatare. Ca si in orice alt aspect al vietii, cheia este moderatia.

 

Berea si parul

 

Din nefericire, nu exista suficiente dovezi in prezent care sa confirme ca parul devine mai stralucitor atunci cand este clatit cu bere.