Din ce este fabricata berea?
Hameiul este adaugat la must si fiert (sau “macerare”) intr-un cazan de fabricare a berii. Hameiul este o planta agatatoare ale carei flori asemanatoare cu conurile, sau conuri, dau berii gustul si aroma amara. De asemenea, hameiul ajuta si la conservarea berii. Procesul de fierbere este de asemenea important pentru a steriliza si stabiliza mustul, precum si pentru a da culoare si gust.
La sfarsitul perioadei de fierbere, mustul este racit, astfel incat sa se poate adauga drojdie.
Ce este berea?
‘Berea’ este denumirea folosita pentru a descrie familia de bauturi alcoolice fabricate din malt si aromate cu hamei. Exista doua categorii de bere: Lager si Ale. Berea Lager foloseste o drojdie de fermentatie inferioara (care se depune pe fundul vasului de fermentare), in timp ce drojdia folosita pentru Ale este de fermentatie superioara (se ridica la suprafata). De asemenea, berea Ale este macerata si lasata la fermentat la o temperatura mai ridicata decat berea Lager, pentru a produce diferite profile de aroma.