Împreună pentru un consum responsabil în industria ospitalității

Scris de Despre Alcool
18 decembrie 2025

La Ursus Breweries, credem că dezvoltarea industriei ospitalității trebuie să fie însoțită de o abordare responsabilă față de consumatori și comunitate. De aceea, ne implicăm activ în promovarea consumului responsabil și moderat de alcool în rândul adulților și în susținerea partenerilor noștri în acest demers esențial.

Responsabilitatea începe la servire

Personalul din baruri, restaurante, cluburi și hoteluri are un rol esențial în prevenirea servirii alcoolului către minori și în încurajarea unui consum moderat în rândul clienților adulți. Pentru a sprijini echipele din locații, investim constant în instrumente care facilitează servirea responsabilă și susțin luarea deciziilor corecte în interacțiunile cu clienții.

Suntem convinși că, împreună cu partenerii noștri din industria ospitalității, putem transmite eficient mesaje de responsabilitate, contribuind la un mediu sigur și plăcut pentru toți.

Un instrument dedicat servirii responsabile a alcoolului

În acest context, punem la dispoziția partenerilor noștri trainingul „Responsible Service of Beverage Alcohol”, un instrument practic, conceput pentru personalul care servește băuturi alcoolice.

Cursul oferă conținut structurat, ușor de parcurs, organizat în 6 module interactive, care pot fi accesate online: https://desprealcool.kodingtech.app/register.

Temele abordate

Conținutul abordează subiecte esențiale pentru servirea responsabilă, precum:

  • Verificarea vârstei înainte de servire și importanța respectării legislației
  • Promovarea consumului moderat în rândul adulților și rolul personalului în susținerea acestui comportament
  • Tehnici de comunicare pentru gestionarea situațiilor sensibile legate de servirea alcoolului
  • Modalități de a încuraja alegeri responsabile în rândul clienților
  • Cum comunicăm responsabil atunci când clienții solicită informații despre consum

Un parteneriat bazat pe responsabilitate

Prin aceste inițiative, ne dorim să susținem partenerii din industria ospitalității nu doar din perspectivă comercială, ci și prin educație, prevenție și bune practici. Responsabilitatea este un efort comun, iar impactul pozitiv se reflectă în siguranța clienților, reputația locațiilor și sustenabilitatea industriei.

Flaviu Odorhean, somelier de bere: „Berea potențează gustul și intensitatea alimentelor”

Scris de Despre Alcool

De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...

Minorii și alcoolul: sfatul unui medic pediatru pentru părinți

Scris de Despre Alcool

De la ce vârste încep tinerii să consume alcool Ce efecte are consumul de alcool la minori și ce pot face părinții La aceste întrebări și multe altele ne-a răspuns...

Cum ne influențează alimentația sănătoasă și starea de spirit

Scris de Despre Alcool

Alimentația ne poate influența viața sub multe aspecte, la care uneori nici nu ne gândim Știai, de exemplu, că lipsa de hidratare îți poate afecta capacitatea de...

Cum să eviți risipa alimentară printr-o depozitare inteligentă?

Scris de Laura Ene

Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă  Atunci când consumi mâncare proaspătă,...

Flaviu Odorhean, somelier de bere: „Berea potențează gustul și intensitatea alimentelor”

Scris de Despre Alcool

De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...

De ce ne cade părul? Cauze și recomandări

Scris de Laura Ene

Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool