“Băiatul de la site care s-ar sinucide cu cataif”

Scris de Simona Tache
17 august 2018

“Suntem ceea ce iubim” a zis, la un moment dat, Nichita Stănescu.

 

Adică putem să fim și o salată de vinete, în unele zile, ba chiar și o bere bună sau un fresh de portocale, asta dacă nu e vorba fix de momentul în care suntem papanași cu dulceață de afine și multă smântână.

În cele ce urmează, voi realiza portretele din mâncare și băutură ale unor oameni care-mi sunt mie simpatici. Îi voi picta cu supă cu găluști, ori cu coaste de porc la grătar, în funcție de ce-mi răspund ei la întrebările puse cu mare poftă de mâncare.

Voi lucra cu materialul clientului, adică. Azi, e rândul amicului meu, George Ion.

George a fost jurnalist, iar acum e Project Manager Online. Adică “băiatul de la site”. Gândul, Cațavencii, GoodFood, TopGear, ScienceWorld, GSP și Revista Arhitectura au trecut pe sub mouse-ul lui.

Are o pasiune costisitoare pentru device-urile Apple și un ghinion uriaș în legătură cu ele, pentru că mereu i se strică.

Posibil să îi fi legat cineva cununiile tehnologice sau să fie victima unui blestem marca Windows, altfel nu se explică.

Mai are și o pisică neagră, cu coada stufoasă și ușor, foarte ușor șașie, căreia i-a dat cel mai lame nume posibil: Bisou.

Îl ruinează și ea pe parte tehnologică, pentru că roade cabluri. Duminica, o scoate în Herăstrău, în lesă.

Dar mai bine să vorbim cu George despre mâncare, ca să aflăm cine e el cu adevărat.

Care e cea mai bună mâncare pe care ai mâncat-o ever?

Încă aștept mâncarea aia care să-mi dea certitudinea că ea cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată. Din păcate nu cred că am găsit-o. De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, nu cred că am mâncat vreodată ceva care să mi se pară mai bun decât supa cu găluște pe care mi-o făcea bunica în copilărie.

 

Dar cea mai proastă mâncare?

Au fost niște șaorme mâncate la beție de mă gândesc și acum cum am reușit să le ingurgitez și ce ficat rezistent am.

 

Supa ta preferată? Felul principal? Desertul preferat?

Supa cu găluște. Altfel, dacă ar fi după mine, aș interzice supele cremă de orice (sper să nu afle soția!). Chiar nu înțeleg de ce ni se prezintă drept mâncare un „fresh” de legume, fiert până ai eliminat toate vitaminele din ele. Nu am un fel principal preferat, îmi place orice fel principal care îndeplinește o condiție esențială: are carne! Mă văd nevoit să-mi cer scuze eventualilor vegani sau vegetarieni care tocmai s-au oripilat. Desertul preferat e unul turcesc, Kunefe. I se mai spune și “cataif cu brânză” sau așa ceva.

Dacă voi fi obligat să mă sinucid vreodată, aș prefera să mor mâncând kilograme de Kunefe până aș intra în comă diabetică.

 

Când ai mâncat ultima oară, până ți s-a făcut rău, cât ai mâncat și, mai ales, ce?

Când scap la câte un restaurant turcesc sau libanez mănânc de regulă până mi se face rău. Și se întâmplă asta aproape în fiecare lună – cântarul de la vestiarul sălii de sport poate depune mărturie în acest sens.

 

Când ai băut ultima oară prea mult și ți s-a întâmplat ceva greu de uitat?

Probabil sunt cel mai prost băutor care a răspuns la acest chestionar. Și cel mai plictisitor. Singurele și cele mai greu de uitat experiențe legate de beție au fost la mine mahmurelile de după. OK, dacă fac un efort îmi amintesc de o beție din timpul facultății când mi s-a făcut rău, iar iubita mea de atunci, împreună cu un prieten, m-au băgat sub dușul de la cămin să mă trezească. Eu zbieram că e apa fierbinte, iar ei îmi ziceau să tac, că-s beat. Până s-au fript și ei. Apoi nu pot uita dimineața de după când, mahmur fiind, m-am trezit într-o cameră plină cu diverse cosmetice și sticle de alcool. Beți și ei, prietenii mei luaseră ce au putut fura din magazinul din curtea căminului, lăsat nesupravegheat.

 

Cum faci când ți-e foame? Iese monstrul din tine? Zi-mi o poveste cu monstrul ăsta.

Dacă mi-e foame, nu pot lucra, nu pot purta o discuție coerentă, sunt irascibil și agresiv. După ce mănânc, mă moleșesc, nu mai pot lucra, nu mai pot purta o discuție coerentă, sunt letargic și lipsit de energie. În trafic, devin extrem de agresiv, când mi-e foame, ceea ce e mai degrabă fun, pentru că, după ce că-s o prezență complet nefioroasă, mai conduc și o subcompactă portocalie și foarte veselă.

 

Dar când ți-e sete?

De regulă neglijez să beau apă, deci mi-e cam tot timpul sete (Da, da, știu, e foarte nesănătos). Dacă neglijez perioade lungi de timp atunci nu mai pot scăpa de sete decât cu cel puțin două beri.

 

Dacă ai fi o legumă, ce ai alege să fii? Dar dacă ai fi un fruct?

Aș vrea să fiu broccoli într-o lume de bărbați – așa aș trăi fericit până la adânci bătrâneți. Iar ca fruct, cred că o gutuie – e un fruct special, târziu, îl găsești și iarna în copac, dacă nu l-a cules nimeni, și cred că îți trebuie un rafinament special pentru a-l aprecia.

 

Ce merge cel mai bine lângă o bere?

Evident, încă o bere. Hai, și niște prieteni, deși nu-i musai.

 

Dar lângă două beri?

Un platou cu nachos și ceva sosuri.

 

Bucătarul preferat?

Asta ar fi fost ocazia perfectă pentru mine, care mă învârt de vreo 4 ani prin echipa GoodFood România, să impresionez aruncând numele vreunei stele în plină ascensiune din lumea haute cuisine. Adevărul e că habar n-am! Îmi place omul Jamie Oliver, că am văzut niște emisiuni ale lui și e primul nume care-mi vine în minte și pentru că am făcut și niște campanii online pe GoodFood, legate de cărțile lui.

 

Ciocolată sau vanilie? Cafea sau Ceai? Mihaela Rădulescu sau Andreea Marin?
Ciocolată. Neagră. Musai fără pic de vanilie. Cafea – cel puțin 4 – 5 pe zi. Aș fi zis până acum doi ani Mihaela Rădulescu. Acum zic: „Nu știu, nu răspund”.

 

Dă-mi un sfat înțelept care chiar să-mi folosească în viață.

Drive safe.

“Paste quatro formaggi, iahnie de fasole cu murături, sushi, cartofi prăjiți cu mujdei, gogoși mici, cu lapte, tăvălite prin zahăr”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Ileana Andrei Ileana a făcut Facutatea de Litere, apoi un master în comunicare Primul ei job a fost la televiziunea din Slatina, unde era reporter, editor de...

“Ciorbă de afumătură, acrită cu zeamă de varză, piftie, papanași, plăcintă de dovleac”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Dragoș Vasile Dragoș e un entuziast povestitor al mâncării, după cum veți vedea în cele ce urmează Ne cunoaștem de vreo 15 ani, am împărțit multe...

“Șnitele din pulpe de pui, salată boeuf, miel la cuptor, tuslama, gogoși mici, tăvălite în miere”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Diana Popescu Diana e jurnalistă de vreo 20 de ani A lucrat la Adevărul, apoi la Gândul, iar, în ultimii mulți ani, lăsase presa scrisă pentru...

Arsurile solare – cum le combatem

Scris de Laura Ene

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, pentru că este perioada din an când soarele strălucește puternic și ne invită să petrecem mai mult timp în aer liber...

Vulcanii Noroioși – fenomenul unic în Europa, cu peisaje din altă lume

Scris de Călător în Bascheți

Avem la noi în țară locuri unice, de o frumusețe aparte, cu mistere și povești incredibile țesute în jurul lor, pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață...

Ținutul Buzăului: paradisul natural pe care trebuie să-l vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Îți propunem, în acest episod de călătorie prin România o incursiune într-un loc aparte, unde vei trăi experiențe de poveste și unde vei vedea atracții naturale unice...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool