Cocktail

Scris de Daniela Boșca (Gheorghe)
28 martie 2018

Îmi place mult ceea ce spune Ann Landers și mă amuză când văd pe la petreceri cum unul dintr-un cuplu se distrează copios, iar celălat își privește obsedant ceasul sau telefonul, prefăcându-se că totul este ok sau făcându-i semn celuilalt că e timpul să plece acasă.

”Ultima dată, la o petrecere în care se degustau cocktailuri, cei care au venit doar ca să bifeze au plecat repede, însă cei care au venit gata să exerimenteze și desigur să învețe despre arta de a face cocktailuri, au stat până au încercat toată lista din meniu”. Barmanul cu care am povestit este nu doar un expert în cocktailuri dar și un fin observator.

Cam de aici mi-a venit ideea acestui articol. De fapt, parcă m-am luat prea în serios în ultima vreme și am văzut că și pe Facebook lumea este cam încrâncenată să discute tot despre job, să dezbată subiecte prea serioase, cum ar fi politica; așa că m-am gândit să scriu despre ceva mai prietenos.

“La fiecare petrecere, sunt două categorii de oameni: cei care doresc să plece acasă și cei care nu doresc să plece acasă. Problema este că, de obicei, sunt căsătoriți unii cu ceilalți.” – Ann Landers

Am ”dezbătut” problematica cocktailurilor cu prietenii mei și am ajuns la următoarea concluzie: ”Cocktalurile sunt ca viața, combini amar cu mult dulce, poate și cu ceva sărat, chiar cu un pic de acrișor și la final obții, de cele mai multe ori, un gust foarte bun”. Unde mai pui că trebuie să și scuturi bine de tot ca să iasă ceva bun.

Adevărul este că un cocktail fără alcool dar foarte gustos te poate scoate din orice încurcătură pentru că îl poți pune la înaintare la o petrecere cu adolescenți sau cu persoane care nu consumă alcool din diferite motive, fără să îi facă să se simtă excluși. De multe ori a consuma alcool este mai degrabă un act de socializare, dar la fel de bine socializează și cei care nu consumă alcool.  

Dar treaba cu cocktailurile este chiar foarte serioasă, așadar m-am decis să studiez acest aspect important al vieții noastre. Vă asigur că mi-am luat treaba în serios și vă spun cam ce m-a impresionat pe mine.

Păi, primul lucru care mi-a atras atenția a fost un interviu cu #shurubel, #comicdemeserie.

El ne pune față-n față cu realitatea spunând despre cocktailuri că, în ciuda evoluției noastre strălucitoare, nu suntem oarecum în stare să adaptăm noilor trenduri denumirea cocktailurilor.

S-ar zice că şi pe noi ne uimește felul în care lucrurile evoluează, se modifică și se îmbunătățesc, însă cu toate astea, unele lucruri pur și simplu rămân întotdeauna la fel!

De exemplu, numele de cocktailuri. Unii ar zice “Oldies but goldies”, dar dacă vrem să experimentăm senzaţii noi, ar trebui să reflectăm cât mai serios să adaptăm și să luăm măsuri. De exemplu o denumire “RUPERE!!”, cum spune Shurubel, poate ar mai salva ceva.

 

Un aspect pe care nu aș vrea să-l ratez ar fi cel al cocktailurilor afrodisiace, care par că ar putea rezolva soarta multor întâlniri.

Experții în materie spun că trebuie să ținem cont de trei secrete pentru ca băuturile noastre să aibă efect de afrodiziac.

  1. In primul rând trebuie să fie atrăgătoare, strălucitoare și la modă.
  2. In al doilea rând, trebuie să conțină ingrediente care să incite papilele gustative.
  3. Și nu în ultimul rând numele trebuie să sugereze pasiunea. Așadar, decideți voi ce nume și ce ingrediente alegeți!

Într-un studiu al cercetătorilor britanici (!) am găsit asta: ”Echinacea, kiwi, soc, mușetel și lamâiță sunt numai câteva dintre ingredientele utilizate în prezent în barurile din Marea Britanie pentru o noua gama de cocktailuri, care se pare că ajută la creșerea imunității.”

Lăsând însă ironia la o parte, studiile arată că există o gamă de cocktailuri fară alcool utilizate în prevenirea unor boli, sau pentru fortificarea organismului; renumitele cocktailuri detox sunt din nou foarte promovate.

Dacă ai chef și timp sau poftă, găsești mii de rețete pe net – cocktailuri pentru răcorire, pentru încălzire, pentru imunitate, de detoxifiere, pentru femei însărcinate, pentru șoferi etc.

 

Adevărul este că poți prepara pentru oricine un cocktail astfel încât să-l faci fericit.

Mie mi-a înfrumusețat ziua un barman care m-a întrebat șugubăț: ”Îți pregătesc un cocktail fără alcool?”. Desigur, m-am gândit că barmanul crede că sunt minoră. Acum cine știe ce-o fi zis el, poate a crezut că sunt însărcinată, dar la asta nu m-am gândit pe loc, de-abia acum când scriu articolul realizez și acest aspect.

Cât despre rețete și procedee, ce să zic? Sunt atât de multe încât doar timp, inspirație și ingrediente să ai, restul e poveste.

Nu știam până de curând cât de faine sunt cocktailurile cu bere, nici nu mă gândeam că ar putea exista. Există și rețete de cocktailuri cu bere fară alcool, energizante, pentru zilele în care simțim că suntem la pământ cu energia.

 

“Arta de a trăi mai bine” înseamnă de fapt a te cunoaște mai bine.

Unii specialiști spun că te poți cunoaște mai bine și pregătind cocktailuri, pentru că ceea ce pui acolo te poate defini.

În funcţie de tipul băuturii preferate, psihologii pot dezvălui trăsăturile de personalitate ale fiecărei persoane.

  • Dacă băutorii de vin sunt foarte sociabili,
  • persoanele care beau gin sunt misterioase,
  • iar iubitorii de mojito sunt aventuroşi, scrie independent.co.uk.
  • Iubitorii de cocktail-uri sunt acel tip de persoane care imediat ce ajung la petrecere intră în acţiune.

Concluzia este următoarea:

Dacă nu aveți acasă tot ce vă trebuie pentru a face un cocktail, atunci nu-i timpul pierdut, dați o fugă la magazin și intrați vă rog în rândul lumii.

Și dacă tot vă gândiți să vă răsfățați cu un cocktail bun, atunci puteți să le încercați și pe cele cu o bere, chiar și cele cu bere fără alcool sunt foarte gustoase.

Cât despre cele de detoxifiere ce să mai zic? După Sărbători sunt cele mai potrivite în meniu, dar și pentru iarna care, iată, ne provoacă și care aproape ne îndeamnă să fim atenți la imunitatea noastră.

”Băuturile cu multe culori şi umbreluţe pot părea feminine, dar nu vă pripiţi – cel care le consumă poate fi atât puternic, cât şi isteţ şi spontan. De cele mai multe ori se simte bine în pielea lui şi îi place ce-i place, iar ce au de spus ceilalţi nu contează”
- Catapano

Bullying online și offline

Scris de Daniela Boșca (Gheorghe)

Adolescența – între provocări și influențe

Scris de Daniela Boșca (Gheorghe)

Atât anturajul nostru, cât și al copiilor noștri, par un lucru atât de firesc, încât nici nu sesizăm uneori cât de mult ne influențează La întrebările „De ce ne...

Tensiunile familiale în contextul pandemiei

Scris de Daniela Boșca (Gheorghe)

Am urmărit activitățile mai multor organizații neguvernamentale care au derulat o serie de programe pentru sprijinirea familiilor aflate în situații de violență, în...

Arsurile solare – cum le combatem

Scris de Laura Ene

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, pentru că este perioada din an când soarele strălucește puternic și ne invită să petrecem mai mult timp în aer liber...

Vulcanii Noroioși – fenomenul unic în Europa, cu peisaje din altă lume

Scris de Călător în Bascheți

Avem la noi în țară locuri unice, de o frumusețe aparte, cu mistere și povești incredibile țesute în jurul lor, pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață...

Ținutul Buzăului: paradisul natural pe care trebuie să-l vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Îți propunem, în acest episod de călătorie prin România o incursiune într-un loc aparte, unde vei trăi experiențe de poveste și unde vei vedea atracții naturale unice...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool