Idei de gustări rapide și sănătoase pentru un picnic reușit

Scris de Laura Ene
2 iulie 2021

A venit vara și, odată cu ea, a venit și vremea picnicurilor. În următoarele rânduri, vă voi oferi câteva sugestii de gustări pe care le putem putem pregăti atunci când plănuim un picnic.

Pentru că în majoritatea cazurilor petrecem câteva ore bune atunci când ieșim în natură, gustările pe care vi le propun sunt ceva mai consistente decât cele obișnuite.

Sandvișuri

Cea mai simplă variantă o reprezintă sandvișurile. Sunt ușor de preparat și pot înlocui chiar o masă completă. Dacă vreți un sandviș consistent, atunci puteți folosi o bucată de carne slabă pregătită la cuptor, peste care să adăugați legume și salată verde. Puteți înlocui carnea cu somonul afumat.

Dacă vreți un sandviș mai ușor, puteți folosi avocado în combinație cu roșii și măsline sau o combinație din legumele preferate.

Aveți, însă, grijă să ungeți pâinea cu cremă de brânză în loc de unt. Dacă țineți la siluetă, alegeți să mâncați doar o felie de pâine din cele două ale sandvișului.

Wrap-uri

Preferatele mele sunt de departe wrap-urile. Nu necesită multe pregătiri și poți pune în ele aproape orice. Eu le fac din lipii unse tot cu cremă de brânză degresată. Adaug de la hummus la carne slabă preparată la cuptor, în funcție de îmi doresc să mănânc, fără să uit de legume proaspete și salată verde.

Puteți face orice combinații vă plac. Aveți, totuși, grijă la sosuri. Folosiți, mai degrabă, un sos de iaurt cu condimente sau un simplu sos de roșii, dacă se potrivește.

Nu apelați la maioneze ori la dressing-uri gata preparate. Pe lângă faptul că au multe calorii, conțin și aditivi alimentari.

Salate

Dacă sunteți adepții salatelor, atunci le puteți lua cu voi și la picnic. Puteți opta pentru salată grecească, salată bulgărească, salată cu ton sau orice altă combinație vă place.

Și aici vă atrag atenția în privința sosurilor. Faceți-vă propriul dressing dintr-o linguriță de ulei și una de oțet, plus condimente. Uneori, eu mai adaug și puțin muștar. Sau, dacă vreți un sos alb, puteți opta pentru un iaurt cu condimente. Sau o salsa cu busuioc.

Variantele sunt multe și depind de preferințe. Ceea ce vă sugerez este să limitați cantitatea de ulei la o linguriță sau 2-3 pufuri.

Și un alt truc: încercați să puneți sosul într-un recipient separat și să-l adăugați peste salată în momentul servirii. În acest fel, legumele și salata verde își vor păstra forma și gustul.

De asemenea, dacă vă place salata de ton, vă sugerez să alegeți ton în suc propriu, nu în ulei, și să-l scurgeți bine înainte de a-l pune în salată.

Frigărui

Și frigăruile pot fi o gustare perfectă pentru picnic. Le puteți face din biluțe de mozzarella, roșii cherry și ardei gras sau din carne slabă preparată la cuptor/grătar și legume. Sau puteți opta pentru o combinație de rondele de porumb copt, vinete și dovlecei copți.

Dacă picnicul nu vă surâde și preferați mai degrabă să faceți grătar, sugestia mea este să folosiți carne cât mai slabă și să nu uitați de legume. Ciupercile, vinetele, dovleceii, ardeii merg de minune pe grătar.

De asemenea, dacă vă place carnea marinată, vă sugerez să vă faceți voi sosul acasă, folosind cât mai puțin ulei.

Și cum la un grătar merge și o bere, aveți grijă să nu depășiți doza zilnică recomandată. Adică 2 beri la 330 ml în cazul bărbaților și una în cazul femeilor.

Alte recomandări

Evitați să luați la voi semințe sau oleaginoase. Chiar dacă sunt consumate în stare crudă și sunt foarte sănătoase, ele au foarte multe calorii. Pot ajunge la 600 de Calorii pe 100 g, adică mai mult decât un prânz consistent.

Mâncați-le pe post de gustare între mese și nu consumați mai mult de un căuș pe zi.

De asemenea, dacă tot sunteți în natură, profitați de moment și faceți mișcare. Fie că vă jucați cu copiii, fie că vă plimbați prin împrejurimi, important este să nu stați toată ziua întinși pe iarbă.

Să avem o vară răcoroasă și sănătoasă!

Cum să eviți risipa alimentară printr-o depozitare inteligentă?

Scris de Laura Ene

Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă  Atunci când consumi mâncare proaspătă,...

De ce ne cade părul? Cauze și recomandări

Scris de Laura Ene

Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...

Reflux gastric: top 5 remedii simple

Scris de Laura Ene

Ce este refluxul gastric Cauze, simptome și tratament Refluxul gastric, cunoscut și sub numele de boala de reflux gastroesofagian (BRGE), este o afecțiune în care conținutul...

Cum să eviți risipa alimentară printr-o depozitare inteligentă?

Scris de Laura Ene

Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă  Atunci când consumi mâncare proaspătă,...

Flaviu Odorhean, somelier de bere: „Berea potențează gustul și intensitatea alimentelor”

Scris de Despre Alcool

De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...

De ce ne cade părul? Cauze și recomandări

Scris de Laura Ene

Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool