Singurul exces care nu dăunează grav sănătății

Scris de Simona Tache
19 martie 2014

Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu mi-am dorit niciodată bani mulți, mașină mare și scumpă, vilă cu piscină, poșete de lux, bijuterii și un trai în lumea bogătanilor. Tot ce-mi doresc e un trai decent. Mașinii, pe care o țin în parcare, îi prefer de cele mai multe ori metroul, ador trenurile, prefer oricând o mâncare bună, gătită cu dragoste în casă, unui restaurant fițos și așa mai departe. Nu-i înțeleg pe oamenii înnebuniți după bani și suspectez că sunt cu atât mai nefericiți, cu cât aleargă după conturi mai grase și yacht-uri mai bengoase.

 

Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu mi-am dorit niciodată funcții și putere. Detest organigramele și ierarhiile, întotdeauna am fost un subaltern incomod, iar perioadele în care am fost șef, m-au călcat pe nervi la maximum și sigur i-au călcat și pe cei care-mi erau “subordonați” (ce cuvânt oribil!). Îmi place lucrul în echipe în care oamenii sunt legați prin afinități și prietenie, nu prin ierarhii, prin empatie și entuziasm, nu prin politici și proceduri. Îmi place democrația, detest șefii, șefismele și oamenii care sunt leșinați după putere. Nu cred că există cetățeni pe care excesul de putere să nu-i fi defectat la cap și să nu-i fi alterat la suflet.

 

Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu mi-am dorit niciodată o viață zbuciumată, plină de petreceri și adrenalină. Nu mi-au plăcut mulțimile și nici lumina reflectoarelor. Mi-au plăcut mereu grupurile mici, în care să poți auzi ce zice celălalt, să poți lega o conversație cu sens la o bere, să îl poți privi în ochi, să te intereseze cu adevărat ce îți spune.

 

Nu știu cum sunteți voi, dar mie nu mi-a plăcut niciodată să trăiesc sub semnul lui “mult”. Singurul exces pe care mi l-am dorit întotdeauna, pentru că nu dăunează grav sănătății, ci dimpotrivă, este acela de dragoste. În rest, consum totul cu măsură, ceea ce vă recomand și vouă.

“Paste quatro formaggi, iahnie de fasole cu murături, sushi, cartofi prăjiți cu mujdei, gogoși mici, cu lapte, tăvălite prin zahăr”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Ileana Andrei Ileana a făcut Facutatea de Litere, apoi un master în comunicare Primul ei job a fost la televiziunea din Slatina, unde era reporter, editor de...

“Ciorbă de afumătură, acrită cu zeamă de varză, piftie, papanași, plăcintă de dovleac”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Dragoș Vasile Dragoș e un entuziast povestitor al mâncării, după cum veți vedea în cele ce urmează Ne cunoaștem de vreo 15 ani, am împărțit multe...

“Șnitele din pulpe de pui, salată boeuf, miel la cuptor, tuslama, gogoși mici, tăvălite în miere”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Diana Popescu Diana e jurnalistă de vreo 20 de ani A lucrat la Adevărul, apoi la Gândul, iar, în ultimii mulți ani, lăsase presa scrisă pentru...

Cum să eviți risipa alimentară printr-o depozitare inteligentă?

Scris de Laura Ene

Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă  Atunci când consumi mâncare proaspătă,...

Flaviu Odorhean, somelier de bere: „Berea potențează gustul și intensitatea alimentelor”

Scris de Despre Alcool

De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...

De ce ne cade părul? Cauze și recomandări

Scris de Laura Ene

Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool