Un porc s-a îmbătat și s-a luat la bătaie c-o vacă

Scris de Simona Tache
18 octombrie 2013

Cam așa suna o știre pe care am citit-o, acum vreo lună. Incidentul s-a petrecut în Australia, porcul s-a îmbătat după ce furase vreo 18 beri și evident că și-a furat-o de la vaca atacată, care nu doar că era mai mare, dar era și trează. Am râs cu lacrimi, mai ales că mi-am amintit una și mai veche, despre niște elefanți care au devastat o piscină, s-au împleticit și s-au împiedicat, până au ajuns să se electrocuteze, după ce înfulecaseră nu știu ce fructe fermentate.

 

Cea mai mișto rămâne însă o poveste veche din copilăria mea, despre o familie de la țară, care a aruncat în țarcul în care-și ținea orătăniile toată boasca rămasă din procesul de fabricare a băuturii pe care o fac oamenii de la sate la domiciliu, o știți voi care. Peste câteva ore, când oamenii au mai aruncat întâmplător un ochi în țarcul cu pricina, să leșine, nu alta. Toate gâștele, în număr de vreo 20, erau căzute la pământ, fără suflare. Practic, întreaga curte a orătăniilor era acoperită de un covor pufos de gâște, răpuse brusc de o molimă neștiută. Panică. “Aoleu, ce ne facem, nu putem să dăm 20 de gâște la gunoi, nu de alta, dar n-o să mai avem ce mânca la iarnă”. Și s-au decis oamenii să le taie pe toate atunci, cât încă mai erau călduțe, să le jumulească și să le depoziteze la congelator. Și dă-i și taie, jumulește și opărește, în serii de câte două-trei bucăți. Pe la a nu știu câta serie, când să le execute, au început gâștele să miște și să găgăie buimace. Hopaaaaa! Și-au dat seama oamenii că nu fuseseră moarte, ci cât se poate de bete, așa că au sistat instantaneu și pe termen nelimitat carnagiul. Încet-încet, s-au trezit toate și au început să țipe și să se împleticească prin bătătură, trăindu-și impetuos mahmureala. Gurile rele spun că unele au dat și la boboci, dar nu există dovezi clare în acest sens.

 

Morala: băutura multă nu e bună nici măcar pentru animale. Beți responsabil!

 

Iar dacă aveți povești funny, cu animale bete, le vreau-vreau-vreau acum. 🙂 Mulțumesc!

“Paste quatro formaggi, iahnie de fasole cu murături, sushi, cartofi prăjiți cu mujdei, gogoși mici, cu lapte, tăvălite prin zahăr”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Ileana Andrei Ileana a făcut Facutatea de Litere, apoi un master în comunicare Primul ei job a fost la televiziunea din Slatina, unde era reporter, editor de...

“Ciorbă de afumătură, acrită cu zeamă de varză, piftie, papanași, plăcintă de dovleac”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Dragoș Vasile Dragoș e un entuziast povestitor al mâncării, după cum veți vedea în cele ce urmează Ne cunoaștem de vreo 15 ani, am împărțit multe...

“Șnitele din pulpe de pui, salată boeuf, miel la cuptor, tuslama, gogoși mici, tăvălite în miere”

Scris de Simona Tache

Azi, voi vorbi cu Diana Popescu Diana e jurnalistă de vreo 20 de ani A lucrat la Adevărul, apoi la Gândul, iar, în ultimii mulți ani, lăsase presa scrisă pentru...

Cum să eviți risipa alimentară printr-o depozitare inteligentă?

Scris de Laura Ene

Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă  Atunci când consumi mâncare proaspătă,...

Flaviu Odorhean, somelier de bere: „Berea potențează gustul și intensitatea alimentelor”

Scris de Despre Alcool

De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...

De ce ne cade părul? Cauze și recomandări

Scris de Laura Ene

Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool