7 trucuri ca să bei mai multă apă

Scris de Laura Ene
14 august 2019
  1. Păstrează mereu apa la îndemână

Pune sticle cu apă peste tot: în birou, în geantă, în maşină, prin casă. Astfel îţi va fi mereu la îndemână şi uşor să te hidratezi. Creierul tău îţi va transmite mesajul potrivit când le vei vedea. Te sfătuiesc să foloseşti sticle mici, de maxim 500 – 700 ml, astfel încât să-ţi fie uşor să le utilizezi. Dacă vei folosi sticle prea mari sau pahare prea mici, s-ar putea mai mult să te încurce decât să te ajute, pentru că este incomod sau enervant de băut din ele.

 

  1. Prepară-ți apă fructată

Taie felii din fructele tale preferate, introdu-le în apă şi pune apa la frigider câteva ore. Poţi încerca cu felii de kiwi, portocală, mandarine, grepfrut, ananas, cu boabe de strugure sau cu câteva fructe de pădure. Apa cu aromă de fructe are un gust cu siguranţă mai atrăgător decât cea simplă. Poţi folosi atât apă plată cât şi minerală, după cum poţi să adaugi plante aromatice pentru un gust deosebit – îţi sugerez să încerci cu frunze de mentă, ghimbir ras, coajă de portocală sau lămâie.

 

  1. Mănâncă mai picant

Dacă nu ai probleme cu stomacul şi tolerezi gustul iute, mănâncă mai picant ca să simţi nevoia să bei mai multă apă. În plus, se ştie că ardeii iuţi şi condimentele picante cresc imunitatea, aşa că … foloseşte din plin atât la mâncarea gătită cât şi la salate piperul alb sau negru proaspăt râşnit, boiaua iute, curry, dar şi ardeii iuţi, usturoi sau ceapă.

 

  1. Folosește-te de tehnologie

Pune-ţi alarme pe telefon, care să-ţi amintească să bei câte un pahar cu apă la interval de 2-3 ore în timpul zilei. Pentru utilizatorii de smartphone, există chiar şi aplicații dedicate: Waterlogged pentru iPhone şi Water Your Body (pentru Android şi iPhones). Te poţi folosi, de asemenea, de clasicele bileţele şi post-it-uri lipite pe uşa frigiderului, pe birou, pe laptop sau pe tabletă, care să te ajute să-ți aminteşti să bei mai multă apă şi mai des.

 

  1. Fă-ți un obicei din a consuma zilnic supe de legume şi ceaiuri

Mănâncă în fiecare zi o supă de legume fără adaos de ulei. Sunt hidratante, săţioase şi pline de vitamine. Supele clare sau supele cremă de legume sunt, alături de ceaiuri, cele mai bune metode de rehidratare şi de revigorare a organismului.

 

  1. Mănâncă alimente bogate în apă

Consumă fructe și legume bogate în apă. Dintre legume îți recomand castraveţii, roşiile, dovleceii sau varza. Dintre fructe poți alege pepeni, ananas sau fructe de pădure.

Asigură-te că ai la fiecare masă principală câte un bol de salată de legume proaspete. Alege fructele zemoase pentru o hidratare eficientă în timpul zilei, dar ţine cont de cantitate! Consumă fructele cu măsură, în timpul zilei la gustări, nu seara!

Și ca bonus, dacă ieși cu prietenii la terasă și consumi alcool, ține cont de următoarea regulă: bea trei pahare de apă la fiecare pahar de alcool consumat. Dacă alegi să bei vin, fă-l şpriţ după aceeaşi regulă – o parte vin, 3 părţi apă. Iar dacă alegi să bei bere, nu depăşi o bere de 330 ml dacă eşti femeie şi 2 dacă eşti bărbat. Poţi completa seara cu o limonadă de mentă sau de fructe.

 

În încheiere nu-mi rămâne decât să-ți urez să ai parte de o vară de neuitat, cu relaxare și bună dispoziție. Ia-ți vacanță de la probleme dar nu și de la sănătate ☺!

Riscurile alimentației moderne asupra sănătății noastre

Scris de Laura Ene

În ultimii ani, alimentația este din ce în ce mai mult în atenția noastră, dar și a cercetătorilor Și nu este de mirare, având în vedere că ne influențează direct...

Idei de gustări rapide și sănătoase pentru un picnic reușit

Scris de Laura Ene

A venit vara și, odată cu ea, a venit și vremea picnicurilor În următoarele rânduri, vă voi oferi câteva sugestii de gustări pe care le putem putem pregăti atunci când...

Consumul excesiv de alcool și deficiențele nutriționale

Scris de Laura Ene

Pentru organismul uman, alimentația are două funcții importante: să furnizeze energie și să mențină structura și funcționarea corpului Din păcate, persoanele care...

Nu poți stopa bullying-ul cu bullying

Scris de Alex Zamfir

Am avut în vara aceasta o discuție despre bullying cu câțiva băieți preadolescenți Și toți (Mark, băiatul meu, printre ei) mi-au povestit că au reușit să-i oprească...

Trei locuri superbe din Apuseni, unde trebuie să ajungi o dată-n viață

Scris de Călător în Bascheți

Apusenii sunt munții noștri de poveste, pe care, musai, vorba ardeleanului, trebuie să-i vezi măcar o dată-n viață Vei vedea că, dacă ajungi în vârf de munte, nu vei...

Top 5 locuri uimitoare din România, unde poți să ajungi cu trenul

Scris de Călător în Bascheți

Ne-ați tot întrebat ce locuri puteți vedea vara aceasta cu trenul Vă spunem, mai jos, unde am fost noi cu trenul și unde ne-a plăcut Puteți călători ușor și puteți...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool