Top 5 rezoluţii de wellness pe care le poți face de Anul Nou
Suntem aproape de finalul anului și cei mai mulți dintre noi consideră potrivit să facă bilanțul acțiunilor din ultimele 12 luni Fie că ne orientăm spre câștigurile...
O alimentație bogată în vitamine și minerale te poate ajuta să depășești mai ușor perioada asteniei de sezon, așa că iată o listă cu câteva alimente mai eficiente în a-ți oferi un plus de energie și vitalitate:
1. Leguminoasele (fasolea albă sau roșie, lintea verde, lintea roșie, năutul, mazărea, soia) și nucile pentru a crește nivelul de energie. Pentru ca organismul să funcționeze corect, trebuie să mâncăm zilnic proteine de bună calitate.
Leguminoasele și nucile sunt alimente bogate în proteine vegetale de înaltă calitate, sărace în grăsimi saturate și bogate în fier și minerale, deci o sursă excelentă de energie, 100% sănătoasă.
2. Omega-3 pentru o dispoziție bună. Pești precum somonul, tonul, macroul sau sardinele sunt ideali. Sunt bogați în acizi grași omega-3, acel nutrient esențial care acționează ca un neuroprotector puternic și ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive ale creierului, protejându-l de deteriorare oxidativă și inflamație.
Alte alimente bogate în acizi grași omega-3 sunt avocadoul, dovleacul, semințele de chia și uleiul de măsline.
3. Citricele. Vitamina C din citrice este esențială pentru a ne proteja împotriva schimbărilor de temperatură și pentru producerea globulelor albe, cele responsabile cu apărarea organismului de agresiunile externe, dar și pentru întărirea sistemului imunitar. Există multe fructe și legume cu un conținut ridicat de vitamina C, precum portocale, mandarine, struguri și kiwi.
Cu toate acestea, există și o listă lungă de legume bogate în vitamina C pe care le poți include în regimul tău alimentar din sezonul rece. Ardeiul gras, broccoli, spanacul, usturoiul sau busuiocul sunt surse grozave de vitamine și aliații perfecți pentru întărirea sistemului imunitar.
4. Ciocolata neagră, bogată în antioxidanți și magneziu, reduce nivelul hormonilor de stres, oferă o stare de bună dispoziție și ajută la creșterea randamentului activităților zilnice.
5. Iaurtul natural, pentru că ajută la regenerarea florei intestinale și favorizează producția de serotonină.
6. Bananele, datorită cantității mari de potasiu și triptofan, are un mare efect antistres.
7. Mierea, pentru că are proprietăți hidratante, hrănitoare, antibacteriene și antiinflamatorii, dar conține și vitamine, minerale și nutrienți de care organismul tău are nevoie, mai ales în sezonul rece.
8. Cerealele integrale. Bogate în carbohidrați și în vitamine, în special din complexul B, te ajută să ai mai multă energie. Acestea vor alunga starea de oboseală cronică, iar tu vei trece mult mai ușor prin această perioadă. Includerea cerealelor integrale în dietă este o modalitate eficientă de a menține echilibrul sistemului imunitar.
Optează pentru orez brun, hrișcă, fulgi de ovăz, paste integrale, orez sălbatic, quinoa sau secară și te vei bucura de beneficii pe termen lung.
Pentru că se apropie perioada sărbătorilor și a meselor festive, atenție și la consumul de alcool.
Consumul excesiv poate afecta sistemul imunitar. Recomandarea specialiștilor este să te limitezi la 2 porții de alcool pe zi dacă ești bărbat și o porție pe zi în cazul în care ești femeie (o porție fiind echivalentul a 300 ml de bere).
Dacă însă vei depăși această cantitate, în timp, alcoolul îți poate afecta organele, iar sistemul imunitar se va deregla.
Suntem aproape de finalul anului și cei mai mulți dintre noi consideră potrivit să facă bilanțul acțiunilor din ultimele 12 luni Fie că ne orientăm spre câștigurile...
Dacă în această perioadă te simţi lipsit de energie, nu ai chef de aproape nimic, ai putea fi apatic sau poate depresiv Simţi că tragi de tine în fiecare moment al zilei...
De câte ori am vreo discuție cu băiatul meu care mie mi se pare importantă, în care mi se pare că îi dau vreo lecție de viață sau îi împărtășesc lucruri care sper...
Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.
Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.