Idei de gustări rapide și sănătoase pentru un picnic reușit

Scris de Laura Ene
2 iulie 2021

A venit vara și, odată cu ea, a venit și vremea picnicurilor. În următoarele rânduri, vă voi oferi câteva sugestii de gustări pe care le putem putem pregăti atunci când plănuim un picnic.

Pentru că în majoritatea cazurilor petrecem câteva ore bune atunci când ieșim în natură, gustările pe care vi le propun sunt ceva mai consistente decât cele obișnuite.

Sandvișuri

Cea mai simplă variantă o reprezintă sandvișurile. Sunt ușor de preparat și pot înlocui chiar o masă completă. Dacă vreți un sandviș consistent, atunci puteți folosi o bucată de carne slabă pregătită la cuptor, peste care să adăugați legume și salată verde. Puteți înlocui carnea cu somonul afumat.

Dacă vreți un sandviș mai ușor, puteți folosi avocado în combinație cu roșii și măsline sau o combinație din legumele preferate.

Aveți, însă, grijă să ungeți pâinea cu cremă de brânză în loc de unt. Dacă țineți la siluetă, alegeți să mâncați doar o felie de pâine din cele două ale sandvișului.

Wrap-uri

Preferatele mele sunt de departe wrap-urile. Nu necesită multe pregătiri și poți pune în ele aproape orice. Eu le fac din lipii unse tot cu cremă de brânză degresată. Adaug de la hummus la carne slabă preparată la cuptor, în funcție de îmi doresc să mănânc, fără să uit de legume proaspete și salată verde.

Puteți face orice combinații vă plac. Aveți, totuși, grijă la sosuri. Folosiți, mai degrabă, un sos de iaurt cu condimente sau un simplu sos de roșii, dacă se potrivește.

Nu apelați la maioneze ori la dressing-uri gata preparate. Pe lângă faptul că au multe calorii, conțin și aditivi alimentari.

Salate

Dacă sunteți adepții salatelor, atunci le puteți lua cu voi și la picnic. Puteți opta pentru salată grecească, salată bulgărească, salată cu ton sau orice altă combinație vă place.

Și aici vă atrag atenția în privința sosurilor. Faceți-vă propriul dressing dintr-o linguriță de ulei și una de oțet, plus condimente. Uneori, eu mai adaug și puțin muștar. Sau, dacă vreți un sos alb, puteți opta pentru un iaurt cu condimente. Sau o salsa cu busuioc.

Variantele sunt multe și depind de preferințe. Ceea ce vă sugerez este să limitați cantitatea de ulei la o linguriță sau 2-3 pufuri.

Și un alt truc: încercați să puneți sosul într-un recipient separat și să-l adăugați peste salată în momentul servirii. În acest fel, legumele și salata verde își vor păstra forma și gustul.

De asemenea, dacă vă place salata de ton, vă sugerez să alegeți ton în suc propriu, nu în ulei, și să-l scurgeți bine înainte de a-l pune în salată.

Frigărui

Și frigăruile pot fi o gustare perfectă pentru picnic. Le puteți face din biluțe de mozzarella, roșii cherry și ardei gras sau din carne slabă preparată la cuptor/grătar și legume. Sau puteți opta pentru o combinație de rondele de porumb copt, vinete și dovlecei copți.

Dacă picnicul nu vă surâde și preferați mai degrabă să faceți grătar, sugestia mea este să folosiți carne cât mai slabă și să nu uitați de legume. Ciupercile, vinetele, dovleceii, ardeii merg de minune pe grătar.

De asemenea, dacă vă place carnea marinată, vă sugerez să vă faceți voi sosul acasă, folosind cât mai puțin ulei.

Și cum la un grătar merge și o bere, aveți grijă să nu depășiți doza zilnică recomandată. Adică 2 beri la 330 ml în cazul bărbaților și una în cazul femeilor.

Alte recomandări

Evitați să luați la voi semințe sau oleaginoase. Chiar dacă sunt consumate în stare crudă și sunt foarte sănătoase, ele au foarte multe calorii. Pot ajunge la 600 de Calorii pe 100 g, adică mai mult decât un prânz consistent.

Mâncați-le pe post de gustare între mese și nu consumați mai mult de un căuș pe zi.

De asemenea, dacă tot sunteți în natură, profitați de moment și faceți mișcare. Fie că vă jucați cu copiii, fie că vă plimbați prin împrejurimi, important este să nu stați toată ziua întinși pe iarbă.

Să avem o vară răcoroasă și sănătoasă!

Riscurile alimentației moderne asupra sănătății noastre

Scris de Laura Ene

În ultimii ani, alimentația este din ce în ce mai mult în atenția noastră, dar și a cercetătorilor Și nu este de mirare, având în vedere că ne influențează direct...

Consumul excesiv de alcool și deficiențele nutriționale

Scris de Laura Ene

Pentru organismul uman, alimentația are două funcții importante: să furnizeze energie și să mențină structura și funcționarea corpului Din păcate, persoanele care...

Cum ne menținem nivelul colesterolului sub control?

Scris de Laura Ene

Deși numele de colesterol ne duce cu gândul inevitabil la bolile cardiovasculare, el este departe de a fi inamicul nostru numărul unu Corpul nostru are nevoie de colesterol...

Top 5 locuri uimitoare din România, unde poți să ajungi cu trenul

Scris de Călător în Bascheți

Ne-ați tot întrebat ce locuri puteți vedea vara aceasta cu trenul Vă spunem, mai jos, unde am fost noi cu trenul și unde ne-a plăcut Puteți călători ușor și puteți...

Riscurile alimentației moderne asupra sănătății noastre

Scris de Laura Ene

În ultimii ani, alimentația este din ce în ce mai mult în atenția noastră, dar și a cercetătorilor Și nu este de mirare, având în vedere că ne influențează direct...

Cea mai frumoasă perioadă

Scris de Alex Zamfir

Mă uit la el și uneori încă mă minunez cum bobul acela de om care încăpea cu totul pe pieptul meu, unul dintre locurile lui preferate pentru a dormi, s-a transformat în...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool