Top 5 rezoluţii de wellness pe care le poți face de Anul Nou

Scris de Laura Ene
9 decembrie 2022

Suntem aproape de finalul anului și cei mai mulți dintre noi consideră potrivit să facă bilanțul acțiunilor din ultimele 12 luni.

Fie că ne orientăm spre câștigurile materiale, spre evoluția profesională sau că ne îndreptăm atenția spre starea noastră de sănătate, orice reflecție care ne ajută să ne îmbunătățim starea de a fi este binevenită.

Deși preferăm ca dezvoltarea noastră să fie pe toate planurile, contează cel mai mult cum ne simțim fizic și psihic când ne uităm în interiorul nostru, cum suntem noi cu noi când nu e nimeni în preajmă, când nu trebuie să părem în niciun fel și nu trebuie să fim altfel decât suntem în realitate. Când nu trebuie să pozăm pentru a da bine.

Dacă nu ești mulțumit de ce vezi când te uiți în oglindă, dacă simți că poți face mai mult pentru tine, că poți schimba obiceiuri astfel încât să-ți îmbunătățești sănătatea personală, starea de bine și nivelul de energie, acționează.

Ia atitudine! Schimbă macazul! Pune pe hârtie cel puțin 5 rezoluții care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale din acest moment, în care conștientizezi că ai nevoie de o schimbare, și acționează.

Dacă te concentrezi pe cum te simți acum și vrei să schimbi ceva legat de starea ta de sănătate, nu lua măsuri drastice, cum ar fi să nu mai mănânci pâine sau să slăbești x kilograme în câteva săptămâni sau să faci sport în fiecare zi, dacă nu îți place.

Deși poate ți se pare incredibil, aceste rezoluții sunt mai contraproductive decât crezi. În schimb, alege obiective pe care să le păstrezi și transformă-le în rezoluții de Anul Nou care să devină în timp parte din rutina ta zilnică și, în fapt, un mod de viață.

 

5 rezoluţii de wellness înainte de Anul Nou

1. Schimbă-ți regimul alimentar și adaugă mai multă culoare în farfurie

Fructele și legumele proaspete sau congelate sunt un aliat de nădejde pentru îmbunătățirea sănătății tale generale. Nu numai că sunt bogate în vitaminele și mineralele de care ai nevoie pentru un organism sănătos, dar te fac să te simți sătul rapid, cu puține calorii, și te ajută să pierzi în greutate armonios, în cazul în care asta ți-ai propus.

Renunță deci la prăjeli și la mâncăruri grase și alege preparate gătite simplu, la cuptor sau la abur, dar pline de beneficii pentru starea ta de bine.

 

2. Mișcă-te mai mult

Înlocuiește statul la televizor sau la calculator cu cel puțin 20-30 de minute de activitate fizică în fiecare zi. Poți opta pentru o plimbare în ritm alert în aer liber sau o ședință scurtă de aerobic ori fitness, orice formă de mișcare e binevenită, cu condiția să fie făcută cu regularitate, măcar 5 zile din 7!

 

3. Bea 8 pahare de apă în fiecare zi!

Când corpul este deshidratat, nu funcționează eficient. Apa are o mulțime de beneficii: crește nivelul de energie, elimină toxinele, îmbunătățește aspectul pielii și crește imunitatea. Dacă nu îți place apa, să știi că poți să te hidratezi corect și dacă storci câteva picături de zeamă de lămâie în ea sau dacă o folosești pentru a-ți face ceai.

Fiind perioada meselor festive, poți fi tentat să consumi și alcool, dar e bine să știi că el contribuie la deshidratare. Așa că dacă alegi să consumi, ai grijă să bei și mai multă apă. Nu depăși dozele de alcool recomandate, o porție pe zi pentru femei și 2 porții pe zi pentru bărbați. O porție de alcool înseamnă, de exemplu, o bere de 330 ml. Poți citi mai multe despre efectele alcoolului asupra organismului aici.

 

4. Încearcă un nou tip de exercițiu în fiecare lună

Unul dintre cele mai dificile lucruri pentru a ajunge într-o formă mai bună este să te forțezi să faci lucruri care nu îți plac. Dacă te plictisești repede, dar vrei totuși să faci și sport, alege în fiecare lună altceva: yoga, dans, zumba sau înot, toate sunt ideale pentru sănătatea ta și sunt șanse mai mare să te mențină dornic de un nou antrenament.

 

5. Fă-ți un ritual înainte de culcare

Somnul de calitate este pentru organism la fel de important precum dieta. În lipsa odihnei, ești tentat să mănânci haotic, gras și mai mult. Deci cel mai bine este să îți faci un program de somn, să încerci să te culci și să te trezești zilnic la aceleași ore și să ai un ritual înainte de culcare.

Concret, asigură-te că înainte de somn ți-ai aerisit camera, ai mâncat ușor și ai la îndemână un pahar de lapte cald. Decât să te uiți la televizor, mai bine citește!

top 5 rezolutii wellness

 

Cum să-ți păstrezi rezoluțiile de Anul Nou

Știai că doar 7% dintre oameni se țin de rezoluțiile stabilite la începutul anului? Deși pare, în teorie, că vei trece la fapte imediat ce le așterni pe hârtie, nu e deloc așa.

Stresul care vine la pachet cu noul program de viață pe care dorim să îl urmăm, dar și frustrarea că schimbarea nu are loc peste noapte și rezultatele nu apar pe cât de repede ne-am dori, ne fac de multe ori să renunțăm.

 

Dar există câteva strategii care te ajută să păstrezi rezoluțiile stabilite pentru binele tău personal.

1. Concentrează-te pe obiectivul general și pe ce speri să obții. În fond, este vorba despre a trăi mai sănătos pe termen lung, nu doar de bifarea unei liste cu obiective

 

2. Dacă trișezi, acceptă și mergi mai departe. Cum nu te îngrași într-o zi, nu poți să slăbești într-o zi sau să deprinzi rezistență la efort fizic. Deci, consideră că te-ai împiedicat pe traseu și continuă drumul spre un stil de viață sănătos.

 

3. Orice schimbare presupune timp și răbdare. Nu dispera, rezultatele bune nu vor întârzia să apară dacă ești consecvent. Nu pune presiune nici pe tine, nici pe corpul tău.

8 alimente care ne ajută împotriva asteniei

Scris de Laura Ene

O alimentație bogată în vitamine și minerale te poate ajuta să depășești mai ușor perioada asteniei de sezon, așa că iată o listă cu câteva alimente mai eficiente...

Apatie? Depresie? Despre astenia de sezon și cum să o combatem

Scris de Laura Ene

Dacă în această perioadă te simţi lipsit de energie, nu ai chef de aproape nimic, ai putea fi apatic sau poate depresiv Simţi că tragi de tine în fiecare moment al zilei...

Fructe și legume de toamnă pentru o dietă echilibrată

Scris de Laura Ene

Zilele căpşunilor şi caiselor dulci, ale salatelor şi roşiilor suculente au trecut Toamna cea bogată vine însă cu înlocuitori delicioşi, care să te ajute să-ţi...

Prima bere cu băiatul meu

Scris de Alex Zamfir

Sper ca prima bere a băiatului meu, doar atunci când va împlini 18 ani sau mai mult, să aleagă să o bea cu mine Și mai sper să știu ce să-i spun până atunci și ce...

8 alimente care ne ajută împotriva asteniei

Scris de Laura Ene

O alimentație bogată în vitamine și minerale te poate ajuta să depășești mai ușor perioada asteniei de sezon, așa că iată o listă cu câteva alimente mai eficiente...

Apatie? Depresie? Despre astenia de sezon și cum să o combatem

Scris de Laura Ene

Dacă în această perioadă te simţi lipsit de energie, nu ai chef de aproape nimic, ai putea fi apatic sau poate depresiv Simţi că tragi de tine în fiecare moment al zilei...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool