Vara asta trimite-ți dieta în vacanță

Scris de Laura Ene
3 iulie 2019

Vară … cald … mintea îți zboară la vacanță și nu ai niciun chef de dietă. Vacanța este momentul tău de relaxare de care vrei să te bucuri din plin. Sunt perfect de acord cu tine. De aceea, astăzi nu vreau să-ți vorbesc despre dieta de vacanță, ci despre cum să-ți trimiți … dieta în vacanță.

Așa că am creat pentru tine un set de reguli simple pe care, dacă le respecți, ai toate șansele să te bucuri de vacanță fără să se cunoască pe cântar.

 

Regula nr. 1: Mănâncă alimentele bogate în calorii dimineața

 

Prima parte a zilei este cea mai potrivită pentru a ne satisface poftele. Fie că este un croissant căruia nu poți să-i mai reziști, o înghețată care arată apetisant sau o specialitate locală care pare să abunde în calorii, alege să le consumi în prima parte a zilei.

Astfel, îți poți „regla din mers” celelalte mese ale zilei sau poți alege să faci mai multă mișcare. În plus, corpul tău are mai mult timp la dispoziție să consume caloriile din masa de dimineață.

Atenție! Alege un singur astfel de preparat pe zi. Doar ai la dispoziție cel puțin o săptămână în care să încerci diverse arome. De ce să nu te bucuri de ceva bun în fiecare zi?

 

 

Regula nr. 2: Începe cu o salată

 

Fie că este vorba despre prânz, fie despre cină, începe cu o salată cu frunze verzi și legume proaspete. Te ajută să te saturi mai repede și să alegi apoi doar ce te inspiră cu adevărat.

În plus, îți aduce vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul tău pentru a funcționa corect.

 

 

Regula nr. 3: Alege cât mai simplu

 

Aceasta este recomandarea de bază pe care o fac pacienților mei. Cu cât sunt mai puține ingrediente, cu atât este mai ușor să controlăm caloriile.

Așa că alege preparate la grătar (pește, carne, fructe de mare) alături de legume la aburi sau făcute și ele pe grătar. Tot ca garnitură, poți opta pentru legume proaspete fără sos. Pune peste ele doar o linguriță de ulei și oțet, după gust, plus multe condimente.

 

 

Regula nr. 4: Atenție la alcool

 

Băute înainte de masă, băuturile alcoolice cresc pofta de mâncare. În schimb, dacă sunt consumate după masă, ele se absorb mai lent și reduc efectele imediate asupra organismului. Te sfătuiesc ca înainte de a bea alcool să mănânci alimente cu un conținut bogat în proteine.

Un alt truc este să alegi băuturile simple și light. Te sfătuiesc totuși să nu exagerezi. Dacă ești bărbat, încadrează-te în două porții de alcool pe zi (o porție înseamnă, de exemplu, 330 ml de bere). Dacă ești femeie consumă doar o porție pe zi.

Atenție din nou! Alcoolul contribuie la eliminarea apei din organism. Iar dacă mai e și cald afară, este calea sigură către deshidratare. Așadar, consumă cât mai multă apă.

 

 

Regula nr. 5: Profită de timpul liber și fă mișcare

 

Chiar dacă ești în vacanță la all inclusive, nu uita de mișcare. Înoată sau joacă-te cu mingea pe plajă. Închiriază o bicicletă și explorează împrejurimile. Fă plimbări lungi și relaxante. Dacă ești la munte fă drumeții scurte.

Indiferent însă ce alegi, bucură-te de vacanță și de timpul petrecut alături de cei dragi. Dar nu uita nicio clipă de sănătate! Este bunul cel mai de preț pe care îl avem.

 

 

Vacanță plăcută!

 

Riscurile alimentației moderne asupra sănătății noastre

Scris de Laura Ene

În ultimii ani, alimentația este din ce în ce mai mult în atenția noastră, dar și a cercetătorilor Și nu este de mirare, având în vedere că ne influențează direct...

Idei de gustări rapide și sănătoase pentru un picnic reușit

Scris de Laura Ene

A venit vara și, odată cu ea, a venit și vremea picnicurilor În următoarele rânduri, vă voi oferi câteva sugestii de gustări pe care le putem putem pregăti atunci când...

Consumul excesiv de alcool și deficiențele nutriționale

Scris de Laura Ene

Pentru organismul uman, alimentația are două funcții importante: să furnizeze energie și să mențină structura și funcționarea corpului Din păcate, persoanele care...

Top 5 locuri uimitoare din România, unde poți să ajungi cu trenul

Scris de Călător în Bascheți

Ne-ați tot întrebat ce locuri puteți vedea vara aceasta cu trenul Vă spunem, mai jos, unde am fost noi cu trenul și unde ne-a plăcut Puteți călători ușor și puteți...

Riscurile alimentației moderne asupra sănătății noastre

Scris de Laura Ene

În ultimii ani, alimentația este din ce în ce mai mult în atenția noastră, dar și a cercetătorilor Și nu este de mirare, având în vedere că ne influențează direct...

Cea mai frumoasă perioadă

Scris de Alex Zamfir

Mă uit la el și uneori încă mă minunez cum bobul acela de om care încăpea cu totul pe pieptul meu, unul dintre locurile lui preferate pentru a dormi, s-a transformat în...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool