Vrei să-ți păstrezi silueta vara asta? Evită aceste 4 capcane

Scris de Laura Ene
24 iulie 2019

Și ție ți se întâmplă ca după ce trece vara să constați că ai câteva kilograme în plus? Este posibil să cazi și tu în capcanele verii, fără măcar să îți dai seama. De aceea, astăzi vreau să-ți atrag atenția asupra a patru lucruri care îți pot afecta silueta în sezonul estival.

1. Salatele de la terasă

Ai ieșit cu prietenii ori familia la terasă și ai ales o salată? Este o alegere excelentă! De ce spun atunci că reprezintă o capcană?
Pentru că de multe ori punem peste salată maioneză sau sosuri speciale pentru salate care ajung să aibă de două ori mai multe calorii decât salata în sine.

Mai mult, este dificil de estimat câte calorii au sosurile respective, pentru că rețetele diferă de la terasă la terasă.
Atunci ce e de făcut? Cere o salată simplă, fără sos, peste care pune-ți tu o linguriță de ulei și oțet după gust.

 

2. Cocktailurile de la piscină

Ce poate fi mai plăcut în vacanță decât să stai la piscină sau pe plajă și să savurezi un cocktail?
Nu vreau să-ți stric plăcerea, însă trebuie să-ți spun că aceste cocktailuri sunt aproape bombe calorice. Tocmai bune să-ți strice silueta pentru care ai muncit tot anul să o obții.

Și atunci, să nu mai bei? Nu, pentru că nu sunt adepta restricțiilor, dar pentru toate există măsură. Te sfătuiesc să faci câteva lungimi de piscină înot ca să poți arde caloriile din cocktail. Și nu uita de apă. La fiecare pahar de alcool bea cel puțin 3 pahare de apă.

Alcoolul deshidratează, iar în combinație cu soarele devine și mai nociv. Așa că ai grijă și hidratează-te bine!

3. Ice Coffee sau Frappe

Cafelele reci par a fi perfecte vara, așa e? La urma urmei mulți dintre noi avem nevoie de o cafea înainte de a ne începe ziua. Ai grijă însă! În combinație cu frișcă, înghețată sau diverse alte arome și toppinguri poți ajunge și până la 700 de calorii pentru o cafea mare.
Care e soluția? Alege o cafea cu gheață și cu lapte, fără zahăr. Nu are mai mult de 150 de calorii.

4. Înghețata

Când afară sunt 30+ grade, ce poate fi mai răcoritor decât o înghețată luată de la prima tonetă ce-ți iese în cale?
Atenție la ce alegi, pentru că de multe ori acestea conțin grăsimi trans, periculoase pentru organism deoarece cresc colesterolul LDL (colesterolul rău) și îl scad pe cel bun (colesterol HDL), și o mulțime de calorii. 100 g de înghețată ajunge în cazul fericit la 200 de calorii.

 

Ce-ți propun eu? Ai putea să-ți faci propria înghețată acasă.

 

Folosește fructe de pădure înghețate pe care doar să le scoți din congelator și să le mixezi cu un iaurt degresat. Este gustoasă, naturală și cu mult mai puține calorii. Ca să nu mai zic că e gata în 5 minute.

Acestea au fost sugestiile mele pentru ca vara asta să fie pentru tine mult mai prietenoasă cu silueta. Până data viitoare, ai grijă de tine și spune-ți în fiecare zi „Sănătate, te iubesc!”.

Arsurile solare – cum le combatem

Scris de Laura Ene

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, pentru că este perioada din an când soarele strălucește puternic și ne invită să petrecem mai mult timp în aer liber...

Cum îți pregătești corpul pentru vară

Scris de Laura Ene

Mult-dorita vară e aici, iar tu sigur aștepți vacanța mai mult ca oricând Sunt sigură că ai muncit din greu, ai fost tot timpul pe baricade și acum tot ce îți dorești...

6 probleme de sănătate specifice bărbaților pe care nu trebuie să le ignori

Scris de Laura Ene

Când vine vorba de grija pentru sănătate, atât timp cât ne simtim bine și dăm randament, cei mai mulți dintre noi nu iau în considerare riscurile din spatele unor...

Arsurile solare – cum le combatem

Scris de Laura Ene

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, pentru că este perioada din an când soarele strălucește puternic și ne invită să petrecem mai mult timp în aer liber...

Vulcanii Noroioși – fenomenul unic în Europa, cu peisaje din altă lume

Scris de Călător în Bascheți

Avem la noi în țară locuri unice, de o frumusețe aparte, cu mistere și povești incredibile țesute în jurul lor, pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață...

Ținutul Buzăului: paradisul natural pe care trebuie să-l vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Îți propunem, în acest episod de călătorie prin România o incursiune într-un loc aparte, unde vei trăi experiențe de poveste și unde vei vedea atracții naturale unice...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool