Vrei să-ți păstrezi silueta vara asta? Evită aceste 4 capcane

Scris de Laura Ene
24 iulie 2019

Și ție ți se întâmplă ca după ce trece vara să constați că ai câteva kilograme în plus? Este posibil să cazi și tu în capcanele verii, fără măcar să îți dai seama. De aceea, astăzi vreau să-ți atrag atenția asupra a patru lucruri care îți pot afecta silueta în sezonul estival.

1. Salatele de la terasă

Ai ieșit cu prietenii ori familia la terasă și ai ales o salată? Este o alegere excelentă! De ce spun atunci că reprezintă o capcană?
Pentru că de multe ori punem peste salată maioneză sau sosuri speciale pentru salate care ajung să aibă de două ori mai multe calorii decât salata în sine.

Mai mult, este dificil de estimat câte calorii au sosurile respective, pentru că rețetele diferă de la terasă la terasă.
Atunci ce e de făcut? Cere o salată simplă, fără sos, peste care pune-ți tu o linguriță de ulei și oțet după gust.

 

2. Cocktailurile de la piscină

Ce poate fi mai plăcut în vacanță decât să stai la piscină sau pe plajă și să savurezi un cocktail?
Nu vreau să-ți stric plăcerea, însă trebuie să-ți spun că aceste cocktailuri sunt aproape bombe calorice. Tocmai bune să-ți strice silueta pentru care ai muncit tot anul să o obții.

Și atunci, să nu mai bei? Nu, pentru că nu sunt adepta restricțiilor, dar pentru toate există măsură. Te sfătuiesc să faci câteva lungimi de piscină înot ca să poți arde caloriile din cocktail. Și nu uita de apă. La fiecare pahar de alcool bea cel puțin 3 pahare de apă.

Alcoolul deshidratează, iar în combinație cu soarele devine și mai nociv. Așa că ai grijă și hidratează-te bine!

3. Ice Coffee sau Frappe

Cafelele reci par a fi perfecte vara, așa e? La urma urmei mulți dintre noi avem nevoie de o cafea înainte de a ne începe ziua. Ai grijă însă! În combinație cu frișcă, înghețată sau diverse alte arome și toppinguri poți ajunge și până la 700 de calorii pentru o cafea mare.
Care e soluția? Alege o cafea cu gheață și cu lapte, fără zahăr. Nu are mai mult de 150 de calorii.

4. Înghețata

Când afară sunt 30+ grade, ce poate fi mai răcoritor decât o înghețată luată de la prima tonetă ce-ți iese în cale?
Atenție la ce alegi, pentru că de multe ori acestea conțin grăsimi trans, periculoase pentru organism deoarece cresc colesterolul LDL (colesterolul rău) și îl scad pe cel bun (colesterol HDL), și o mulțime de calorii. 100 g de înghețată ajunge în cazul fericit la 200 de calorii.

 

Ce-ți propun eu? Ai putea să-ți faci propria înghețată acasă.

 

Folosește fructe de pădure înghețate pe care doar să le scoți din congelator și să le mixezi cu un iaurt degresat. Este gustoasă, naturală și cu mult mai puține calorii. Ca să nu mai zic că e gata în 5 minute.

Acestea au fost sugestiile mele pentru ca vara asta să fie pentru tine mult mai prietenoasă cu silueta. Până data viitoare, ai grijă de tine și spune-ți în fiecare zi „Sănătate, te iubesc!”.

Riscurile alimentației moderne asupra sănătății noastre

Scris de Laura Ene

În ultimii ani, alimentația este din ce în ce mai mult în atenția noastră, dar și a cercetătorilor Și nu este de mirare, având în vedere că ne influențează direct...

Idei de gustări rapide și sănătoase pentru un picnic reușit

Scris de Laura Ene

A venit vara și, odată cu ea, a venit și vremea picnicurilor În următoarele rânduri, vă voi oferi câteva sugestii de gustări pe care le putem putem pregăti atunci când...

Consumul excesiv de alcool și deficiențele nutriționale

Scris de Laura Ene

Pentru organismul uman, alimentația are două funcții importante: să furnizeze energie și să mențină structura și funcționarea corpului Din păcate, persoanele care...

Nu poți stopa bullying-ul cu bullying

Scris de Alex Zamfir

Am avut în vara aceasta o discuție despre bullying cu câțiva băieți preadolescenți Și toți (Mark, băiatul meu, printre ei) mi-au povestit că au reușit să-i oprească...

Trei locuri superbe din Apuseni, unde trebuie să ajungi o dată-n viață

Scris de Călător în Bascheți

Apusenii sunt munții noștri de poveste, pe care, musai, vorba ardeleanului, trebuie să-i vezi măcar o dată-n viață Vei vedea că, dacă ajungi în vârf de munte, nu vei...

Top 5 locuri uimitoare din România, unde poți să ajungi cu trenul

Scris de Călător în Bascheți

Ne-ați tot întrebat ce locuri puteți vedea vara aceasta cu trenul Vă spunem, mai jos, unde am fost noi cu trenul și unde ne-a plăcut Puteți călători ușor și puteți...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool