Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

5 obiceiuri ciudate de a consuma alcool in alte tari

Te gândești la un citybreak înainte de sărbători? Pune-ți în bagaj cele mai comode haine și câteva trucuri pentru serile memorabile pe care le vei avea. În multe țări, ritualul consumului de alcool este total diferit față de al nostru, iar din respect pentru culturile vizitate ai nevoie de un mic training marca Despre Alcool. Fă-ți temele, informează-te și vei avea o experiență pe care să o tot cinstești!

 

Ungaria

 

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-night-photo-chain-bridge-budapest-hungary-image37756946

 

Dacă nu știați, ungurii nu sunt cei mai mari fani ai ciocnirii halbelor de bere. De ce? Explicația o găsim în cărțile de istorie, mai exact în anul 1848. În acel an, austriecii au sărbătorit înfrângerea ungurilor ridicând paharele și ciocnind în cinstea victoriei lor. Din acel moment, mândria ungurească i-a îndemnat pe aceștia să nu mai ciocnească niciun pahar timp de 150 de ani. Cu toate că perioada s-a terminat, acest obicei este și acum evitat și blamat printre unguri.

 

Coreea de Sud

 

http://www.dreamstime.com/stock-photography-busan-south-korea-image29371882

 

Fascinanta Coree te așteaptă cu brațele deschise să îi îmbrățișezi cultura și aromele locale. Lasă-te vrăjit de misterul acestei țări, dar păstrează-ți cumpătul și moderația în momentele cheie, în special atunci când savurezi o bere cu localnicii. Când vine vorba despre alcool, ține minte că întotdeauna trebuie să-ți folosești ambele mâini. Cu ambele mâini accepți paharul, torni băutura în pahar și îl dai mai departe. Acest lucru se întâmplă pentru că, de regulă, în Coreea nimeni nu obișnuiește să-și toarne singur băutura în pahar. 

 

Germania

 

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-frankfurt-germany-image24796217

 

Germania este țara celor fermi și instransigenți, așa că nu este de mirare că au un obicei atipic nouă. Dacă vacanța te aduce pe meleaguri nemțești, ține minte că atunci când ridici un pahar este nevoie să privești tovarășul mesean direct în ochi, altfel acesta se poate simți ofensat. Mai mult, prin acest gest neinspirat, ofensa nu va fi adresată doar lui, ci și părinților, și strămoșilor săi. Așa că fii în control și savurează-ți berea ferm și moderat. Ochi pentru ochi, bere pentru bere! 

 

Suedia

 

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-christmas-new-year-stockholm-sweden-beautiful-winter-scenery-panorama-old-town-gamla-stan-pier-architecture-holidays-image34659486

 

Pe cât de îngăduitori sunt în cultura și societatea lor, pe atât de mult țin la ritualul lor de savurat alcool. În Suedia, pentru a propune un toast, este nevoie să privești partenerul de la masă direct în ochi și să spui „skål”, fără a-l slăbi din ochi cât bei prima gură. În cazul în care la masă se află o gașcă întreagă de petrecăreți, vei ridica paharul doar în cinstea persoanei care se află lângă tine. Și dacă te întrebi ce înseamnă „skål”, termenul vine de la „cochilie” sau „vas” și datează din timpurile vikingilor cărora le făcea plăcere să bea direct din craniile dușmanilor răpuși. 

 

China

 

http://www.dreamstime.com/stock-photography-night-view-fenghuang-china-image21756322

 

În China, o mișcare greșită în ritualul de consum poate fi interpretată ca ofensă la adresa persoanei și a familiei acesteia. Dacă ești invitat să servești băuturile, ai grijă ca fiecare pahar să fie umplut complet și începe servirea cu cel mai în vârstă membru al familiei (sau cel mai respectat). În niciun caz nu refuza să participi la ritualul toastului, întrucât aceasta este una dintre cele mai mari jigniri la adresa culturii chinezești. Dacă ești cu mașina sau chiar nu poți să bei, trebuie să găsești o persoană care să bea în locul tău. Și încă ceva: atunci când ciocnești paharul, ai grijă ca cel al superiorului tău (cel mai în vârstă) să fie mai sus de al tău, să-l bei pe tot dintr-o înghițitură și apoi să-l pui pe masă întors, ca să arăți că nu a rămas nicio picătură.