5 semne că ești mahmur

Scris de Despre Alcool
14 august 2014

În afara controlului, realitatea poate avea alte forme, de multe ori necunoscute celui mahmur. Despre ce se întâmplă cu corpul tău atunci când ești mahmur, poți afla de aici. Cum recunoști mahmureala, însă, este o călătorie cu multe capitole și dureri de cap. Primele 5 puncte sunt explicate în rândurile de mai jos. Citește-le, ține cont de ele și alege să te distrezi echilibrat!

#1: Migrenele

Dacă într-o bună dimineață te trezești cu o durere de cap soră cu ”Ce-am făcut să merit asta?”, fii sigur că în seara precedentă nu ai fost chiar tânărul exemplar în control. Faptul că ești somnoros sau că respiri greu sunt doar câteva dintre efectele alcoolului în exces, dar fii sigur că mereu lipsa controlului îți va da bătăi de cap. La propriu.

#2: Greața

News flash: alcoolul îți influențează și cerebelul care, la rândul său, e responsabil cu coordonarea mișcărilor și a echilibrului. Să nu crezi că un somn bun va șterge urmele deciziilor proaste din seara precedentă, ci dimpotrivă; echilibrul tău, stabilitatea pe picioare și cheful de viață vor scârțâi proporțional cu numărul paharelor băute în plus. Dacă recunoști simptomul, roagă un prieten bun să se înarmeze cu răbdare și să aibă grijă de tine.

#3: Sensibilitatea la lumină

Când altcândva ai putea să porți ochelari de soare într-o încăpere? O mahmureală strașnică ține cont și de tendințele în modă, întrucât te va încuraja să îți protejezi ochii chiar și în fața televizorului! Orice exces aduce cu sine un altul, așa că la multe pahare de alcool urmează reversul medaliei: o lume întreagă în exces, datorată hipersensibilității în fața luminii. Dacă te întâlnești cu acest simptom, roagă-ți prietenii să îți dea scutire pentru o zi liberă, în care să hibernezi la întuneric și să îți stabilești prioritățile în control.

#4: Sunetele exagerate

Credeai că s-a terminat? Saga mahmurelii continuă să te curteze cu un nou simptom, cel al bătrânelului morocănos! Orice sunet puternic te va face să tresari și îți va reaminti cu fiecare ocazie că ar fi fost bine să te oprești la a doua bere. Totul se transformă: alarma ceasului devine un pichamăr răzbunător, formația preferată – o armată de sticle aruncate în pereți, picăturile de apă – sunete de oboi, iar exemplele pot continua. Dacă recunoști starea, acceptă o zi de silenzio stampa și meditează bine la seara precedentă!

#5: Lipsa de concentrare

Ulciorul nu merge de multe ori la apă, așa că încearcă să iei deciziile corecte măcar în a doua zi. Evită să te duci la serviciu, la cursuri sau în oricare alt loc ce necesită puțină concentrare din partea ta. În funcție de gravitatea mahmurelii, poți chiar crede că suferi de sindromul boarderline, întrucât vei trece de la o stare la alta fără drept de apel. Una peste alta, nu vei putea urmări ce se întâmplă în jurul tău, iar puterea ta de a comunica va fi puternic afectată. În afară de cazul în care ești angajat să spui întruna ”Am uitat să exist!”, ia-ți o zi liberă și scrie de 100 de ori într-un caiețel ”Nu-mi mai depășesc controlul ni-cio-da-tă!”.

Flaviu Odorhean, somelier de bere: „Berea potențează gustul și intensitatea alimentelor”

Scris de Despre Alcool

De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...

Minorii și alcoolul: sfatul unui medic pediatru pentru părinți

Scris de Despre Alcool

De la ce vârste încep tinerii să consume alcool Ce efecte are consumul de alcool la minori și ce pot face părinții La aceste întrebări și multe altele ne-a răspuns...

Cum ne influențează alimentația sănătoasă și starea de spirit

Scris de Despre Alcool

Alimentația ne poate influența viața sub multe aspecte, la care uneori nici nu ne gândim Știai, de exemplu, că lipsa de hidratare îți poate afecta capacitatea de...

Cum să eviți risipa alimentară printr-o depozitare inteligentă?

Scris de Laura Ene

Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă  Atunci când consumi mâncare proaspătă,...

Flaviu Odorhean, somelier de bere: „Berea potențează gustul și intensitatea alimentelor”

Scris de Despre Alcool

De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...

De ce ne cade părul? Cauze și recomandări

Scris de Laura Ene

Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool