Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

5 sfaturi despre cum sa te porti cu cei abtiguiti

Fie că ți-e prieten, rudă sau coleg de serviciu, de regulă, omul abțiguit folosește un limbaj propriu! Dacă mai este și pus pe ceartă, ne pare rău pentru tine și îți urăm succes! Totuși, chiar și cel mai încăpățânat consumator de bături alcoolice are nașul lui, așa că urmează aceste sfaturi ori de câte ori trebuie să te înțelegi cu o persoană cu care nimeni nu se poate înțelege:

 

Sfat #1: Fii prietenos

Gradele de alcool cresc odată cu nervozitatea, iar ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să superi un om care a băut peste limită. Apropie-te, deci, cu precauție, folosește glume inofensive pe post de arme și dă-i dreptate la orice afirmație. Regula de aur? Zi ca el și fă ca tine. Pace!

 

5 sfaturi despre cum sa te porti cu cei abtiguiti - Prietenos

 

Sfat #2: Negociază

Știi cum se spune: ține-ți rivalii aproape, iar pe prietenii lor scoate-i la o bere. Dacă ai noroc, prin preajma personajului se află prieteni sau colegi care nu i-au urmat încă exemplul și s-au limitat la o bere. Astfel de persoane sunt mult mai raționale, te investesc cu încredere și știu care sunt butoanele pe care trebuie să apese atunci când amicul lor abțiguit naște vreun conflict.

 

5 sfaturi despre cum sa te porti cu cei abtiguiti - Negociaza

 

Sfat #3: Nu fă pe deșteptul!

 

Renunță la subtilități, ironii fine și alte bagatele. Dacă nu intenționezi să discutați despre hermeneutica alcoolului în sânge – ce se va solva cu dureri de cap și la propriu, și la figurat – oferă-i soluții simple de înțeles, precum ”Pot să îți chem un taxi?” sau ”Permite-mi să te duc înapoi la prietenii tăi”.

 

5 sfaturi despre cum sa te porti cu cei abtiguiti - Nu fa pe desteptul

 

Sfat #4: Fii încrezător

 

Prea mult alcool îi poate duce pe unii în faza instinctelor primare. De aici și faptul că oamenii beți pot simți frica! Fii încrezător, deschis la orice discuție și arată-i că îți pasă de buna lui dispoziție. Veți deveni cei mai buni prieteni până când va pleca să mai ia un rând de bere.

 

5 sfaturi despre cum sa te porti cu cei abtiguiti - Increzator

 

Sfat #5: Distrage-i atenția

 

Când gluma se îngroașă, adu-ți aminte că tu ești în control, și nu el. Folosește-ti așii din mânecă, șarmul și capacitatea de a-l ține la distanță în mod inteligent. Spune-i de cine îți aduce aminte, cum ți-ar plăcea să vă cunoașteți și în alt context, că pare un tip de treabă și că merită o bere de la tine. Odată ce ai plecat spre bar, ia-ți haina de la garderobă și dă-l uitării pe cel ce era cât pe ce să-ți strice seara.

 

5 sfaturi despre cum sa te porti cu cei abtiguiti - Distrage-i atentia