PROIECTE

Află-ți echilibrul

Miercuri, 20 octombrie 2010, in ambianta calda si frumoasa a Librariei Carturesti din Bucuresti a avut loc lansarea oficiala a site-ului www.desprealcool.ro si a campaniei “Afla-ti echilibrul!”

 

Cartile atractive de pe rafturi au completat in mod inspirat atmosfera in care Cabral, amfitrion si sustinator al campaniei a pus punctul pe “i”: in contextul lipsei de educatie in ceea ce priveste consumul de alcool, campania “Afla-ti echilibrul!” poate face o diferenta, oferind informatii despre riscurile si avantajele consumului de alcool.

 

O cercetare ad-hoc realizata in vara acestui an de Ursus Breweries, ale carei rezultate au fost interpretate de sociologul Prof. Dr. Septimiu Chelcea a aratat ca aproximativ noua din zece tineri nu stiu “De ce suntem mahmuri dupa ce consumam mult alcool”, iar opt din zece tineri nu stiu “De ce femeile se imbata mai repede decât barbatii”. Prezentarea studiului facuta de domnul profesor Chelcea in cadrul evenimentului de lansare poate fi descarcata de pe www.desprealcool.ro din sectiunea Biblioteca.

 

Pe intreaga durata a campaniei Cabral va intra in mod constant in dialog cu publicul nostru prin intermediul rubricii “Conversatii despre alcool” . Aici, veti putea citi interviuri cu specialisti si personalitati publice, veti putea participa la dezbateri si afla informatii utile despre consumul de alcool.

 

Va invitam sa intrati si sa va informati din paginile site-ul www.desprealcool.ro, si sa va incurajati familia, prietenii si cunoscutii sa se informeze despre consumul responsabil de alcool.

 
Programul ”Afla-ti echilibrul – www.desprealcool.ro” desfasurat de Ursus Breweries la bilant

Dupa aproximativ un an de la lansarea programului „Afla-ti echilibrul – www.desprealcool.ro”, Ursus Breweries a anuntat azi, 13 decembrie 2011, in cadrul unui seminar, rezultatele activitatilor desfasurate in cadrul programului. De-a lungul anului in care s-a desfasurat programul au fost implementate diverse activitati de responsabilizare in randul tinerilor, soferilor, barmanilor si parintilor. Dintre rezultate mentionam:

  • Aproape 20% din publicul tinta al programului, respectiv tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani au auzit despre program si peste 115.000 de persoane au accesat informatiile de pe site-ul www.desprealcool.ro;
  • ZeroLaMie, prima aplicatie care calculeaza timpul in care alcoolemia din sange revine la zero dupa ce s-a consumat alcool, a fost accesata de peste 1.500 de oameni prin SMS, iar aplicatia de mobile web a fost folosita de peste 55.000 de utilizatori;
  • Mai mult de 300 de parinti, profesori si autoritati locale din Magura, Gheraseni si Ramnicu Sarat au primit informatii utile privind modalitati de preventie a consumului de bauturi alcoolice in randul minorilor;
  • Peste 150 de barmani din Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara si Buzau au participat la primul training pentru barmani din Romania care adreseaza problema consumului excesiv de alcool in baruri;
  • Pe www.desprealcool.ro au fost lansate primele felicitari virtuale pentru soferii de serviciu; peste 9.000 felicitari virtuale au fost distribuite online;
  • Prin intermediul retelelor sociale in care programul este prezent, aproximativ 13.000 de persoane au primit informatii echilibrate si relevante despre consumul de alcool si prevenirea efectelor daunatoare datorate exceselor sau comportamentului iresponsabil.

La evenimentul de bilant au participat parteneri ai programului „Afla-ti echilibrul”, si anume specialisti din domenii precum sanatate, siguranta publica, psihologie, cercetare si educatie, reprezentati ai Ministerului Sanatatii, ai Inspectoratului General al Politiei, Directia Rutiera, ai Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici”, ai IREX, Barmania, FONPC. Evenimentul a fost moderat de Cabral, sustinator al programului inca de la momentul lansarii acestuia.

„Programul „Afla-ti echilibrul!” incurajeaza oamenii sa se informeze si sa ia decizii in cunostiinta de cauza despre alcool. Un om informat face cat doi, pentru ca el va lua niste decizii mai bune si ii va influenta si pe altii in acest sens. De aceea consideram ca programul ajuta la prevenirea efectelor daunatoare ce pot aparea datorita exceselor, datorita teribilismului sau datorita nerespectarii reglementarilor existente cu privire la consumul de alcool”, a spus Diana Klusch, Director Corporate Affairs, Ursus Breweries.

Rezultatele obtinute in acest prim an de program au evidentiat importanta informarii privind consumul de alcool si ca exista interes din partea oamenilor de a cauta si a primi astfel de informatii, mai ales daca ele sunt transmise intr-un mod relevant si interesant. Programul va continua si in 2012, in cadrul seminarului discutandu-se si despre actiuni concrete care vor putea fi implementate incepand cu primele luni ale anului viitor.

Control Generation

Leadership School & Academy

Student Film Weekend

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool