Mahmureala

Un lucru e stiut: bei prea mult, devii mahmur.

Dar cu organismul tau ce se intampla?

Un lucru e stiut: bei prea mult, devii mahmur. Dar cu organismul tau ce se intampla?

Cele mai obisnuite simptome ale mahmurelii sunt deshidratarea, durerile de cap, oboseala, greata si durerile de stomac.

 

De ce se intampla acest lucru? Iti explicam mai jos.

 

Alcoolul este absorbit prin stomac si intra in celulele mucoasei gastrice. De asemenea, favorizeaza producerea de acid clorhidric in stomac. Ca atare, voma este o modalitate prin care corpul tau se elibereaza de toxine.

 

De asemenea, este bine sa stii ca alcoolul inhiba producerea hormonului anti-diuretic. Acest hormon pastreaza concentratia chimica propice urinei. Ca atare, odata ce esti mahmur, rinichii tai vor elimina apa din corp, in loc sa o reabsoarba. Pentru a compensa, organele din corpul tau vor incerca sa absoarba apa din circulatia sanguina.

 

Acest lucru duce la deshidratare si, intrucat creierul tau va pierde apa, vei simti dureri de cap.

 

Si asta nu este tot! Odata ce urinezi in exces, inlaturi din corp sarurile minerale necesare, mai ales potasiul. Aceasta poate duce la oboseala si ameteli.

 

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este glicogenul. Acesta reprezinta principala sursa de energie stocata in organism. Alcoolul metabolizeaza glicogenul in ficat si il elimina din corp prin urina. Lipsa de glicogen te va face sa te simti obosit si slabit.

 

Mai mult, in momentul in care ficatul metabolizeaza alcoolul, acesta produce o substanta toxica, acetaldehida. Aceasta trebuie sa fie metabolizata de o substanta numita glutation. In momentul in care ai prea mult alcool in corp, depozitul de glutation al ficatului se termina, lasand acetaldehida toxica sa se acumuleze in corp. Asa se explica durerile de cap si starile de greata.

 

Un aspect la fel de important il reprezinta, de asemenea, glutamina. Aceasta este un stimulent existent in organism, iar alcoolul ii inhiba producerea. Insa, in momentul in care te opresti din consumul de alcool, corpul tau va produce glutamina in exces. Aceasta stimuleaza creierul, iar asta duce la probleme cu somnul si nasterea unor sentimente/stari de anxietate.

Actioneaza

Conditiile de sanatate difera de la persoana la persoana. In cazul in care aveti intrebari cu privire la riscurile si beneficiile consumului de alcool asupra sanatatii, trebuie sa consultati medicul dumneavoastra.

Nu trebuie sa consumati alcool pentru beneficiile asupra sanatatii – pentru o sanatate buna trebuie sa tineti diete, sa faceti sport si sa tineti cont de alti factori cu privire la stilul de viata.

Documentatie

Fisa de informatii – Mahmureala
Fisa de informatii – Alcoolul si organismul dumneavoastra
Vizualizati toate fisele de informatii

Alte articole despre alcoolul si corpul tau

Alcoolismul

Alcoolismul este o boala cronica, deseori progresiva, caracterizata de dependenta fizica si psihologica de alcool Uneori este cunoscuta sub denumirea de dependenta de...

Intoxicarea cu alcool

O persoana care s-a intoxicat cu alcool necesita tratament medical de urgenta Intoxicarea cu alcool este rezultatul consumului unor cantitati periculoase de alcool Aceasta...

Consumul abuziv de alcool

Consumul de alcool rapid (o cantitate mare, in timp scurt) sau prelungit este un act iresponsabil si periculos Fie ca este denumit ”alcoolism ocazional” sau ”consum...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool