Reflux gastric: top 5 remedii simple
Ce este refluxul gastric Cauze, simptome și tratament Refluxul gastric, cunoscut și sub numele de boala de reflux gastroesofagian (BRGE), este o afecțiune în care conținutul...
Venirea sezonului estival e o provocare pentru toți. Iar aici nu mă refer doar la programări de concedii și rezervări, ci la un alt lucru deosebit de important pentru noi: cum arătăm și cum ne simțim în vacanță. Aspectul fizic este important pentru toată lumea, sunt total de acord cu asta, dar în goana după silueta perfectă nu trebuie să scăpăm din vedere nicio secundă ce contează cu adevărat pe termen lung, iar aici mă refer la sănătatea noastră cea de toate zilele.
Așadar, în cele ce urmează îmi propun să discutăm despre câteva greșeli comune care pot duce la o pierdere în greutate rapidă, dar total nesănătoasă și la scăderea masei musculare.
Mulți dintre noi cădem în capcana dietelor restrictive care promit rezultate rapide. Aceste regimuri alimentare drastice pot duce la pierderi bruște de greutate, dar, în același timp, pot priva organismul de nutrienții esențiali. Pierderea rapidă în greutate poate duce și la pierderea de apă și de masă musculară, ceea ce este nesănătos pe termen lung.
Poate că ești somnoros sau pur și simplu nu ai timp dimineața, săritul peste micul dejun e una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. Micul dejun furnizează corpului tău combustibilul de care are nevoie pentru a începe ziua în forță. O masă sănătoasă și echilibrată dimineața te poate ajuta să eviți senzația de foame excesivă mai târziu în zi și să iei decizii mai bune în ceea ce privește alimentația.
Uneori putem fi tentați să ignorăm dimensiunile porțiilor și să mâncăm mai mult decât este necesar. Este important să fim atenți la cantitate pentru a evita consumul excesiv de calorii. O modalitate bună de a gestiona acest lucru este să folosim farfuriile mai mici și să fim atenți la semnalele de sațietate ale corpului nostru.
Ca să înțelegi exact, la prânz un bol de ciorbă e porția perfectă, nu trebuie două, iar o friptură de dimensiunea palmei tale e cantitatea de carne suficientă ca să fii sătul și în formă.
Este important să facem exerciții fizice regulat pentru a ne menține sănătatea și pentru a ne atinge obiectivele de fitness. Însă, dacă efortul fizic este prea intens, poate duce la suprasolicitarea mușchilor și chiar să cauzeze leziuni. Este crucial să ne ascultăm corpul și să facem exerciții în mod echilibrat, oferindu-i timp suficient pentru odihnă și recuperare.
Deshidratarea poate fi confundată uneori cu senzația de foame, ceea ce poate duce la consumul excesiv de alimente. Asigură-te că bei suficientă apă pe tot parcursul zilei pentru a-ți menține corpul hidratat și pentru a-ți susține eforturile în cadrul dietei tale.
În ceea ce privește alcoolul, câtă vreme cantitatea este ținută sub control, și anume 2 porții pe zi la bărbați și o porție pe zi la femei, echivalentul a 300 ml de bere, să zicem, organismul nu va avea de suferit, însă dacă depășești această cantitate, alcoolul va afecta țesuturile și organele vor fi în pericol, iar eforturile tale pentru un corp sănătos vor fi în zadar.
Da, alimentele sănătoase sunt minunate, dar consumul excesiv chiar și al acestora poate să adauge calorii și să pună în pericol obiectivele tale de pierdere în greutate sau de menținere a unei diete echilibrate. Totul este o chestiune de echilibru. Iar aici mă refer la fructe care sunt sănătoase, dar nu în exces, la semințe de orice fel și la fructe uscate. Sunt bune, dar în cantitate mare adaugă kilograme nedorite.
Unele alimente procesate sunt promovate ca fiind sănătoase deoarece sunt „fără grăsimi” sau „fără zahăr”. Cu toate acestea, multe dintre aceste produse pot conține aditivi și îndulcitori artificiali care nu sunt sănătoși.
Este mai bine să alegi alimente integrale și să te bazezi pe ingrediente naturale. Aceste adaosuri nesănătoase te pot afecta pe termen lung.
Fiecare persoană are nevoi particulare. Ce funcționează pentru cineva nu e neapărat eficient pentru altcineva. Este important să adoptăm o abordare personalizată atât în ceea ce privește nutriția, cât și exercițiile fizice. Consultarea unui specialist în nutriție și lucrul cu un antrenor personal pot ajuta la crearea unei strategii cu mai multe șanse de reușită.
Fie că este vorba despre carbohidrați, grăsimi sau proteine, excluderea unor grupuri alimentare întregi poate duce la dezechilibre nutriționale și poate afecta sănătatea ta pe termen lung. Este important să incluzi o varietate de alimente sănătoase din toate grupurile alimentare în dieta zilnică.
Băuturile îndulcite, cum ar fi sucurile, băuturile carbogazoase și băuturile energizante, pot adăuga o mulțime de calorii goale în dieta ta. În plus, acestea pot să nu ofere senzația de sațietate pe care o oferă alimentele solide, ceea ce poate duce la consumul excesiv de calorii, deci la sabotarea dietei.
Astfel de pofte pot apărea oricând, mai ales în perioadele de relaxare. În cazul în care ți-ai planificat o vacanță la mare sau vrei să petreci timp la piscină, nu uita de cele 4 capcane ale verii, pe care să le eviți dacă dorești să-ți menții silueta!
Ce este refluxul gastric Cauze, simptome și tratament Refluxul gastric, cunoscut și sub numele de boala de reflux gastroesofagian (BRGE), este o afecțiune în care conținutul...
Sănătatea cognitivă se referă la capacitatea creierului nostru de a procesa informații, de a lua decizii, de a memora și de a gândi clar și eficient Pe scurt, e vorba...
Alcoolul a intrat în viața oamenilor din întâmplare, odată cu primele fructe fermentate și cu prima scorbură în care apa de ploaie s-a amestecat cu...
Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.
Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.