Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

5 lucruri pe care le faci doar dupa ce consumi prea mult alcool

1. Trimiți mesaje fostei/fostului

 

Trimiți mesaje fostei/fostului

 

Poate cea mai mare dramă cu care se confruntă omenirea din vremurile lui Bachus încoace sunt emoțiile amplificate ale unei inimi frânte. Tragedia personală se transformă cu ușurință într-un comic de situație, direct proporțional cu gradele de alcool ingerate înainte să trimiți “acel” sms (!). Înainte să te apuci să descui uși demult închise și să te faci de râs, lasă telefonul acasă sau roagă-ți un prieten să te țină departe de el până când îți revii.

 

2. Dansezi ca și cum nimeni nu te-ar vedea

 

Dansezi ca și cum nimeni nu te-ar vedea

 

Din păcate, eul tău abțiguit are grijă ca toată lumea să te vadă! Dacă te găsești în această situație, caută un colț cât mai întunecat al clubului și roagă-ți prietenii să te baricadeze de raza vizuală a tipelor/tipilor ce se uită insistent spre tine. Chiar dacă erai mare breakdancer în trecut, posibilitățile tale de a impresiona pe cineva în acest moment se apropie vertiginos de ZERO. Așa că cel mai bine te așezi pe un scaun, schimbi paharul cu o sticlă de apă și ții ritmul cu degetele pe masă.

 

3. Ești primul la karaoke

 

Ești primul la karaoke

 

Recunoaște, dacă nu ai avea o voce ca a lui Adele, nu te-ai sui pe acea scenă nici cu forța! Altfel stau lucrurile atunci când bei vreo două beri în plus. Și crede-ne că nimic nu este mai dureros pentru prietenii tăi ca atunci când sunt nevoiți să te tragă din fața microfonului, în timp ce cânți ”My heart will go on” a lui Celine Dion. Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să lăsăm cântatul pe seama celor mai puțin abțiguiți, OK? 

 

4. Ești primul și la coadă la shaorma

 

Ești primul și la coadă la shaorma

 

Spune-o vorbă din popor că atunci când urmezi o dietă pe alcool, pierzi 3 zile într-o zi! Aparent stomacul tău devine dușmanul #1 atunci când ai băut mai mult decât era cazul și vei face tot ce îți stă în putere să ataci frontul inamic cu toată artileria de condimente dubioase. Cea mai bună masă dinaintea unei mahmureli este – crede-ne pe cuvânt – o sticlă de apă și un somn lung și, de preferat, fără întreruperi. A doua zi ne vei mulțumi că nu ai mâncat acea shaorma!

 

5.  Nu știi când să te oprești

 

Nu știi când să te oprești

 

E demonstrat științific că, odată ce bei prea mult alcool, renunți la inhibiții. Din păcate, renunți și la orice raționament logic, uneori chiar și la simțul de auto-conservare. Așa se explică de ce, dacă ești suficient de neinspirat încât să nu îți lași cardul acasă, a doua zi vei da nas în nas cu o mahmureală pe stomacul gol și cu buzunarele la fel de goale. News flash: toți acei străini din bar nici măcar nu știu cum te cheamă, cu atât mai puțin de ce tot insiști să faci cinste cu următorul rând, și următorul, și următorul etc. Păstrează-ți controlul, altfel adevărații tăi prieteni s-ar putea să te uite intenționat în bar!