Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

5 semne ca iti pierzi controlul la peste 30°

E vară, vară, e soare-afară! Așa spunea cantautorul, așa simt și termometrele. Atmosfera se încinge și mai mult atunci când ești la o grădină de vară, cu o bere în față și prieteni alături care să îți răcorească starea de spirit. Totuși, se întâmplă că berea consumată fără moderație duce încet și sigur la deshidratare. Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când acul controlului sare peste 30°, afli de mai jos:

 

#1: Ți se scurg gândurile, visurile și ego-ul

 

E simplu! Când temperatura corpului crește, transpiri mai mult. Dacă adaugi umiditatea din aer și căldura de vară, sudoarea nu este evaporată normal, iar temperatura corpului crește. Ca să nu te usuci de tot, fii în control și alege să bei multă apă plată.

 

5-semne-1

 

#2: Pui monopol pe toaletă

 

Alcoolul în exces scade capacitatea corpului tău de a face față căldurii și acționează ca un diuretic. Pe înțelesul tuturor, vei merge din 5 în 5 minute la toaletă, iar la un moment dat coada va fi atât de lungâ, încât poate atunci îți vei comanda alte lichide care să te răcorească! 

 

5-semne-2

 

#3: Te transformi în reptilian

 

Printre alte simptome ale deshidratării se numără scăderea nivelului de salivă. Vei experimenta inevitabil senzația de gură și/sau limbă uscată, iar în cazul în care nu te oprești, îți poți pierde treptat și din gust. În plus, dinții tăi pot suferi o formă de degradare și vei simți constant că îți este sete.

 

5-semne-3

 

#4: Îți faci de râs prietenii

 

Și dacă tot e vară, este posibil ca deshidratarea să te taxeze fix atunci când ești pe o barcă, la scăldat sau pe o saltea la mare. Deshidratarea cu alcool nu face echipă bună cu sporturile nautice, întrucât alcoolul îți încetinește reflexele (echilibrul și coordonarea), iar berea în exces te poate duce bâlbâdâc în apă!

 

5-semne-4

 

#5: Vezi și auzi tot în erori 404

 

Alcoolul în exces îți afectează sistemul central nervos, drept urmare uiți de inhibiții și dai dovadă de o judecată discutabilă. Alături de deshidratare la peste 30°, șansele să iei o decizie smart sunt destul de mici. Nu lăsa, deci, ca alcoolul să ia deciziile în locul tău. Ține-ți apa la loc de cinste și berile în control!  

 

5-semne-5