5 locuri perfecte pentru fotografii pe Instagram, care te vor uimi că sunt în România

Scris de Călător în Bascheți
7 iulie 2021

5 locuri perfecte pentru fotografii pe Instagram, care te vor uimi că sunt în România

Dacă vrei o vară altfel și dacă ești în căutarea unor locuri uimitoare, care să-ți ofere cadrul perfect pentru fotografii cu adevărat reușite, există și la noi, în România, locații spectaculoase, unde dacă ajungi vei face instantanee de poveste, numai bune de pus pe rețelele de socializare. Hai cu noi să le descoperim!

1. Oradea Palatul Vulturul Negru

Unde? Oradea, Bihor.

Începem topul nostru nu întâmplător cu Oradea, unde, chiar în centrul orașului, găsim Palatul Vulturul Negru, cel mai fotografiat obiectiv turistic din zonă. Cele două vitralii, care reprezintă un vultur în zbor, îți vor oferi fotografii incredibil de frumoase și vei avea senzația că ești la Milano, la Galeria Vittorio Emanuele. Palatul este, de altfel, clădirea emblematică a urbei, construit în 1907, în stil secession, fiind finanțat de doi avocați evrei, Dr. Kurlander Ede și Dr. Adorjan Emil. A fost renovat în 2011.

Ce ai de vizitat?

Piața Unirii;

Cetatea Oradea;

Sinagoga Neologă Sion;

Casa Darvas;

Calea Republicii;

Palatul și Turnul Primăriei;

Complexul Baroc.

Unde te cazezi?

Și dacă tot vorbim de fotografii instagramabile, vă puteți caza la Ramada by Wyndham. Jacuzzi-ul de pe acoperișul hotelului îți va oferi o priveliște de poveste asupra orașului.

2. Plaja de la Șuncuiuș

Unde?  Șuncuiuș, Bihor.

Ne mutăm, acum, la Șuncuiuș, în Bihor, unde vrem să vă povestim despre un alt loc tare frumos, care te va face să crezi că ești cel puțin în Thailanda. În inima munților Apuseni, există o plajă mai puțin știută, care te duce cu gândul la exotica Asie, pentru că seamănă izbitor cu o plajă din Krabi. O parte din malul râului Crișul Repede, lângă o stâncă impunătoare, a fost amenajat și transformat într-un loc de relaxare, cu nisip fin, sezlonguri ca la mare și un view spectaculos. La o așa priveliște, merge să deschizi o bere și să admiri peisajul în voie. Doar una, poate, două, dar nu mai multe, pentru că avem grijă să consumăm cu responsabilitate.

Ce ai de făcut?

Trasee de via ferata, pentru toate nivelurile de experiență;

Plimbări și drumeții;

Rafting pe râul Criș;

Speologie.

Unde te cazezi?

În jurul plajei, veți găsi două pensiuni, Grădia și Lavinia. De menționat că plaja nu este foarte mare și, uneori, poate fi destul de aglomerat. Ca să vă bucurați de liniște, vă recomandăm să ajungeți aici la început de sezon sau în timpul săptămânii.

3. Satul Rimetea – Elveția României

Unde? Rimetea, Alba.

Bine ați venit la Rimetea, satul-tablou de la poalele Munților Trăscău, întins sub pitoreasca Piatră a Secuiului, unde, dacă ajungi, nu te vei mai sătura să faci fotografii! Atât de frumos este. Pentru noi, locul acesta a fost o revelație și am tot revenit la Rimetea. Se spune că aici este locul unde soarele răsare de două ori într-o zi. Am vrut să vedem și noi dacă este așa și ne-am trezit dimineața devreme. Primele raze au apărut timid și au umplut valea cu o lumină difuză, ca apoi, soarele să se ascundă, rapid, după creste și să apară, iar, peste o oră de partea cealaltă a muntelui. Este grozav să fotografiezi satul la primele ore ale dimineții, să surprinzi vacile cum merg spre câmp sau să vezi cum cade lumina peste casele albe.

Ce ai de vizitat?

Piatra Secuiului;

Cetatea Colțești;

Salina Turda: la 31 de kilometri distanță;

Cheile Turzii: la 23 de kilometri distanță.

Unde te cazezi?

Sunt multe pensiuni în sat, dar noi vă recomandăm Casa Kiraly, pentru mâncarea tare bună, pentru camerele amenajate specific zonei și pentru priveliștea pe care o ai dimineața la cafea, de pe terasă.

4. Satul Rucăr – colțul de rai neștiut

Unde? Țara Făgărașului.

În Țara Făgărașului, în satul Rucăr, dacă urcați, sus, la cruce, veți putea admira crestele dantelate ale semeților Munți Făgăraș și curgerea lină a râului Olt. Pe noi chiar ne-au impresionat. Este, poate, cea mai frumoasă panoramă pe care am văzut-o la noi, în România. Există și un mic colț de relaxare, ceva mai jos, o masă de lemn, unde vă puteți trage sufletul după drumeție și de unde veți putea surprinde în fotografii tot satul.

Ce ai de făcut?

Drumeții și trasee montane;

Plimbări cu căruța;

Plimbare cu caiacul pe Olt.

Unde te cazezi?

Dacă vreți o cazare aparte, noi vă recomandăm Casa Tradițională Transilvăneană. Sunt patru camere amenajate tradițional, dar cu toate utilitățile moderne, unde veți putea gusta din simplitatea vieții de la țară.

5. Vama Veche, cu iz de Grecia

Unde? Vama Veche, Constanța.

Vama Veche este locul unde mulți dintre noi ne-am făcut amintiri de neșters. Acea Vamă Veche, din anii din urmă, simplă și fără pretenții, când era despre libertate, despre nebunia de a fi tânăr, despre cântece la foc de tabără, pe plajă, acolo unde “nisipul e ud, iar marea puțin murdară”, unde se legau prietenii la răsărit de soare. În ultimii ani, simbolul Vămii a devenit pianul de pe plajă, care face parte din decorul barului Yuva. Proprietarul, George Stoianov, s-a gândit să aducă un element distinctiv destinat, inițial, pentru barul său. A găsit pe un site de anunțuri un pian vechi, nefuncțional, fabricat în 1940. Instrumentul a fost adus tocmai de la Alba Iulia. Este un pian cu coadă scurtă, cu clape din lemn maro şi furnir alb, care a fost umplut cu pământ, pietricele albe şi plante și a devenit, în scurt timp, cel mai instagramabil loc din Vama Veche.

Unde te cazezi?

Un loc, cu adevărat, special este Tagoo, o pensiune adults only, unde vei regăsi un mic colț de Grecie, pentru că arhitectura, dar și culorile folosite la design te vor duce cu gândul spre frumoasa Eladă.

Recomandări pentru o vacanță în siguranță, vara aceasta:

  • Alegeți pensiunile și hotelurile departe de aglomerație, cât mai aproape de natură și, mai ales, cât mai izolate.
  • Optați pentru locuri de cazare mai mici, cu maxim 3-4 camere, unde să te duci doar cu familia, și unde distanțarea socială este făcută în mod natural.
  • Ar fi de preferat să mergeți cu mașina și să evitați transportul în comun.
  • Principiul este simplu pentru această perioadă: ,,mergi pe cărări mai puțin umblate și vei găsi colțul de rai care îți va aduce liniștea și siguranța”.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

Vulcanii Noroioși – fenomenul unic în Europa, cu peisaje din altă lume

Scris de Călător în Bascheți

Avem la noi în țară locuri unice, de o frumusețe aparte, cu mistere și povești incredibile țesute în jurul lor, pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață...

Ținutul Buzăului: paradisul natural pe care trebuie să-l vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Îți propunem, în acest episod de călătorie prin România o incursiune într-un loc aparte, unde vei trăi experiențe de poveste și unde vei vedea atracții naturale unice...

Una dintre cele mai spectaculoase călătorii cu trenul din România

Scris de Călător în Bascheți

Hai cu noi să-ți arătăm un traseu de vis, pe care trebuie să-l încerci vara aceasta! Vom merge împreună într-o călătorie de poveste, pe cea mai veche cale ferată...

Arsurile solare – cum le combatem

Scris de Laura Ene

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, pentru că este perioada din an când soarele strălucește puternic și ne invită să petrecem mai mult timp în aer liber...

Vulcanii Noroioși – fenomenul unic în Europa, cu peisaje din altă lume

Scris de Călător în Bascheți

Avem la noi în țară locuri unice, de o frumusețe aparte, cu mistere și povești incredibile țesute în jurul lor, pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață...

Ținutul Buzăului: paradisul natural pe care trebuie să-l vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Îți propunem, în acest episod de călătorie prin România o incursiune într-un loc aparte, unde vei trăi experiențe de poveste și unde vei vedea atracții naturale unice...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool