Șapte ponturi utile pentru o vacanță accesibilă și în siguranță în România

Scris de Călător în Bascheți
17 martie 2021

Trăim vremuri care ne-au învățat să ne adaptăm viața la noua situație și la ceea ce va mai ivi sau nu pe parcurs. Totul s-a schimbat în jurul nostru: de la felul în care muncim, până la felul în care călătorim. Este mai dificil, dar nu imposibil să facem o escapadă de câteva zile în România. Noi vă spunem, mai jos, cum procedăm atunci când ne alegem o destinație în România, astfel încât să ne asigurăm că nu ne vom îmbolnăvi. Suntem responsabili și călătorim doar atunci când suntem siguri că locul respectiv ne va oferi siguranța de care avem nevoie în această perioadă.

1. Alegerea destinației.

Acesta este, poate, lucrul cel mai important atunci când planificăm câteva zile departe de casă. Alegeți locuri cât mai izolate, departe de aglomerație și departe de marile orașe, cum ar fi cătunele din Apuseni sau pensiunile din Fundata, Fundățica, Măgura, Peștera sau din satele Bucovinei, unde distanțarea socială se face în mod natural. La noi, în România, chiar există variante ca să te poți bucura de un colț de natură, care să-ți dea senzația că este doar al tău, fără să te înghesui, umăr la umăr, cu prea mulți turiști.

Pont: Unde te cazezi?

Într-un colț de rai, în satul Peștera, aflat la 1200 metri altitudine, între Munții Bucegi și Piatra Craiului, vă puteți caza la ,,Casa Ema”, o pensiune cu raport calitate-preț excelent, dar, mai ales, cu priveliști de vis. Oriunde vă veți întoarce privirea, vă veți bucura de un peisaj ireal de frumos, care vă va rămâne întipărit în minte pentru mult timp.

2. Călătoriți singuri sau în cuplu!

Este mai sigur și mai bine să te duci în vacanță singur, dacă așa simți, sau cu persoana iubită, fără prieteni. Știm că, poate, nu pare prea distractiv, dar există și avantaje. Veți avea timp mai mult pentru voi, nu veți depinde de nimeni atunci când vreți să faceți o plimbare sau, pur și simplu, veți putea să leneviți în voie. Vă puteți relaxa, cu adevărat, și veți avea răgazul să vă ascultați gândurile bune, în mijlocul naturii. Ce poate fi mai frumos în aceste vremuri?

Pont: Unde te cazezi?

Dacă ajungeți prin Maramureș, vă recomandăm un loc de cazare tare frumos, unde vă veți simți ca acasă: pensiunea lui Vasilică Ceterașu’ din Bârsana. La un preț decent, veți avea parte de bucate delicioase, de răsfăț și de peisaje bune de pus în ramă.

3. Mergeți cu mașina personală!

Cel mai bine ar fi să mergeți cu mașina personală, atunci când vă decideți să faceți un traseu în România. Noi evităm mijloacele de transport în comun, pentru că nu vrem să ne expunem aglomerației și nici nu vrem să întrebăm, mereu, dacă suntem sau nu în siguranță. Așa că cel mai bine ar fi să vă organizați weekendul sau zilele libere, luând în calcul și mijlocul de transport, care va face diferența în pandemie.

4. Alegeți locuri de cazare cu maximum 3-4 camere!

Nu credem că trebuie să vă mai spunem că este perioada în care trebuie să evitați cazările cu prea multe camere. Cel mai sigur este să găsiți pensiuni intime, mici, care se potrivesc nevoii de izolare și de distanțare socială. La noi, în pandemie, au apărut mai multe proiecte speciale, care vă vor oferi atât libertatea, dar, mai ales, siguranța de care aveți atâta nevoie. S-au construit căsuțe în copac, gândite pentru două persoane, cabane de tip A house sau case tradiționale izolate. Așa că aveți de unde alege.

Pont: Unde te cazezi?

La Pârteștii de Sus, în mândra Bucovină, un loc desprins, parcă, din poveștile cu ,,A fost odată…”, găsim pensiunea ,,Casa Străbunicului’’.  Sunt două case pline de farmec care vă vor duce într-o altă lume, fără stres și fără griji și vă vor reconecta cu trecutul.

5. Evitați locurile turistice!

Este timpul să încercați experiențe diferite față de anii din urmă. Ce ați spune de o vizită la un conac sau de o aventură la Roșia, unul dintre cele mai pitorești sate din Apuseni, departe de lumea dezlănțuită? Sau încercați o expediție inedită în Poiana Andolia, în partea vestică a munților Bucegi, unde sunt cabane izolate, fără semnal la telefon și fără televizor. Singurul răsfăț aici este un pahar de bere, la poalele munților, într-un peisaj de vis. Poate două pahare, atât cât să te simți bine. Dar nu mai mult, pentru că trebuie să avem măsură în toate și să consumăm alcool responsabil.

Pont: Unde te cazezi?

Roșia este una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafață locuită, satul fiind răsfirat pe mai multe coline. Aici, veți găsi pensiunea cu același nume: ,,Roșia’’, aflată pe un deal, la capătul satului. Pensiunea este una clasică și are ca punct forte priveliștea incredibilă spre munte.

6. Puneți în bagaje dezinfectant și măști!

Primul lucru la care ne gândim atunci când ne facem bagajele este să ne asigurăm că avem cu noi dezinfectantul personal, precum și mai multe măști, în caz că le pierdem, că ni s-a mai întâmplat, sau le murdărim. Este măsura de siguranță esențială pe care o puteți lua atât pentru voi, cât și pentru cei din jur, atunci când plănuiți o călătorie prin țară.

7. Asigurarea de călătorie

Da, asigurarea de călătorie vă va scuti de multe bătăi de cap! Ne-am rezervat deja vacanța de vară în România, un traseu de două săptămâni, și, pentru că nu știm încă ce se va întâmpla până atunci, ne-am făcut asigurare storno și în caz de îmbolnăvire. Este plasa de siguranță care vă va oferi relaxarea și liniștea înainte de a pleca într-un sejur.

 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

*** Principiul este simplu pentru această perioadă: ,,mergi pe cărări mai puțin umblate și vei găsi colțul de rai care îți va aduce liniștea și siguranța”.

Satele neștiute ale României, colțurile de rai pe care trebuie să le vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Ce ai spune să pornești într-o călătorie inedită prin România, prin locuri mai puțin știute și mai puțin vizitate de turiști, care îți vor aduce liniștea și...

Top 5 cascade spectaculoase, mai puțin știute, pe care trebuie să le vezi o dată-n viață

Scris de Călător în Bascheți

Avem în România minunății ale naturii mai puțin cunoscute și vizitate, care abia așteaptă să fie descoperite Îți arătăm, mai jos, cinci cascade superbe, pe care...

Delta neștiută a României, destinație potrivită pentru întreaga familie

Scris de Călător în Bascheți

Vrei să găsești o destinație aparte, de poveste, unde să petreci clipe de neuitat în natură, alături de familie Îți arătăm un loc mai puțin știut, ireal de frumos,...

Cum să eviți risipa alimentară printr-o depozitare inteligentă?

Scris de Laura Ene

Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă  Atunci când consumi mâncare proaspătă,...

Flaviu Odorhean, somelier de bere: „Berea potențează gustul și intensitatea alimentelor”

Scris de Despre Alcool

De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...

De ce ne cade părul? Cauze și recomandări

Scris de Laura Ene

Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool