Top 5 destinații de vis din România cu cea mai frumoasă priveliște de iarnă

Scris de Călător în Bascheți
8 decembrie 2020

Vin sărbătorile, vin! Ne gândim unde oare să mergem ca să mai recuperăm, cumva, din bucuriile pierdute ale primei zăpezi. Este un an complicat pentru turism și, totuși, există locuri în România, unde putem călători în siguranță, unde distanțarea fizică se face în mod natural, unde natura și aerul pur te vor face să uiți că vii din forfota stresantă a orașului. Există cabane izolate în Munții Apuseni sau în satele Bucovinei, în satele Maramureșului sau ale Covasnei, pensiuni rustice în Țara Făgărașului, în satele săsești sau în cele din județul Brașov – Măgura, Peștera, Fundata – unde vei descoperi priveliști de vis. Îți propunem cinci locuri tare dragi nouă, unde ai putea să mergi de sărbători.

***Îți recomandăm să călătorești responsabil, în grupuri mici, să ai grijă de sănătatea ta și a celor din jur, să respecți regulile de igienă sanitară și de distanțare fizică.

 

1.MUNȚII APUSENI – LOCUL UNDE STRESUL NU S-A INVENTAT

 

Nu întâmplător începem cu tărâmul de poveste al Apusenilor, pentru că avem și motive bine întemeiate: odată ce pășești în cătunele pitorești și frumos cernite de zăpadă, odată ce îi cutreieri dealurile domoale și munții idilici, nu ai cum să nu te tot întorci, pentru că aici vei simți că este locul unde stresul nu există. Oriunde ai întoarce privirea, va exista un colț de rai care să te încânte. Așa am simțit noi în satele Apusenilor, bine ascunse de lume. Chiar ele pot fi, în această perioadă, soluția salvatoare pentru cei care vor să fugă departe de lume. Noi îți recomandăm să vezi trei sate tare frumoase, unde viața curge-n tihnă și care nouă ne sunt tare dragi: Glod, Mătișești și Rimetea, considerată, pe bună dreptate, Elveția României.

UNDE TE CAZEZI?

Glod – la 411 de kilometri de București, la 47 de kilometri de Păltiniș și la 50 de kilometri de Cetatea Alba Iulia.

,,Casa Glod’’, din satul Glod, înseamnă trei case vechi de peste 100 de ani, aduse bucată cu bucată, din Maramureșul autentic. Este proiectul ambițios a doi tineri curajoși, Alin și Dora, care, după 15 ani de muncă în străinătate, s-au întors acasă și au știut cum să îmbine tradiționalul cu modernul ca să dea viață unui proiect turistic curajos și inedit. Vei vedea că aici iarna chiar are farmec.

 

Ce poți face în zonă?

  • Cheile Glodului;
  • Cheile Caprei;
  • Peștera Feciorilor;
  • Gaura Fără Fund;
  • Mănăstirile Cheile Cibului și Negraia-Pătrângeni.

 

2.ȚARA FĂGĂRAȘULUI – DESTINAȚIA ANULUI 2020 ÎN ROMÂNIA

 

Dacă vrei să îți petreci sărbătorile de iarnă într-un decor de basm, Țara Făgărașului este locul potrivit, pentru că impunătorii Munți Făgăraș îți vor asigura o priveliște de neuitat, plus că aici, pe lângă mâncarea tare bună și multe lucruri de văzut, ai și multe variante de cazare. De la case tradiționale restaurate până la pensiuni moderne, izolate, care îți vor oferi acea siguranță de care avem nevoie acum. Țara Făgărașului este considerată destinația anului 2020 în România și, pe bună dreptate, pentru că este tare frumos. Este locul unde natura s-a întrecut pe sine și a creat tablouri pitorești. Nu ți-ar plăcea să mai iei o pauză de la nebunie? Să te plimbi pe ulițe și să asculți liniștea? Țara Făgărașului este locul potrivit unde poți redescoperi România cu adevărat autentică.

UNDE TE CAZEZI?

Cătunul Sumerna, Ucea, Brașov – la 68 de kilometri de Sibiu, la 279 de kilometri de București.

În cătunul Sumerna, din comuna Ucea, într-o poieniță izolată, se află pensiunea ,,Casa de sub Munte’’. Nouă ne-a plăcut tare mult locația, pentru că este situată în mijlocul naturii, dar și pentru faptul că pensiunea este decorată cu elemente tradiționale, ca și cum ar fi scoase direct din lada de zestre a bunicii.

 

Ce poți face în zonă?

  • Mânăstirea Rupestră Șinca Veche;
  • Mănăstirea Sâmbăta de Sus;
  • Herghelia de la Sâmbăta de Jos;
  • Vâltorile de la Lisa;
  • Cetatea Făgăraș;
  • Abația Cisterciană de la Cârța.

 

3.BUCOVINA – DESCOPERĂ ȚARA FAGILOR

 

Cum ar fi să te relaxezi la gura sobei, cu lemnul trosnind în foc, cu mămăligă și hribi pe masă, într-o casă veche din inima Bucovinei? Să trăiești ca un adevărat fiu al locului de acum o sută de ani, departe de lumea dezlănțuită? Bucovina este una dintre cele mai spectaculoase și frumoase destinații de vacanță din România, mai ales iarna. Și aici izolarea se face de la sine. Printre colinele veșnic verzi din Moldovița, printre munții scuturați de zăpadă din Vatra Dornei, pe vârful Rarău, lângă mănăstirile pictate din vale și Cetatea lui Ștefan, vei mai uita de acest an neobișnuit. Sunt tradiții autentice, bucate alese, dar, mai ales, ospitalitate și bunătate. Este acea Românie curată, pură, rămasă neatinsă de vremuri.

UNDE TE CAZEZI?

Gura Humorului, Suceava: la 264 de kilometri de Cluj, la 153 de kilometri de Iași, la 448 de kilometri de București.

Pensiunea ,,La Roata’’ înseamnă, de fapt, cinci case, vechi de 120 de ani, decupate parcă din povești. Au fost strămutate, lemn cu lemn, din satele din zonă. Au chiar și nume: Vasile, Anastasia, Zenovia, Elisabeta și Dumitru. Dacă avi noroc să ningă, un astfel de loc te va purta, clar, cu gândul la ulița copilăriei și la casa bunicilor. Că doar ești în Bucovina: acolo, sus, la munte, unde frumusețea peisajului și oamenii blânzi îți vor șterge din suflet patimile acestui an.

 

Ce poți face în zonă?

  • Mănăstirile pictate din Bucovina;
  • Parcul de aventură Ariniș, Gura Humorului;
  • Mocănița Huțulca de la Moldovița;
  • Mega tiroliana de la Palma;
  • Ceramica de la Marginea;
  • Muzeul Etnografic Marginea;
  • Muzeul Oului din Vama;
  • Cetatea de Scaun a Sucevei.

 

4.MARAMUREȘ – PLAI CU DOR

 

Dacă spui Maramureș, spui locul unde iarna se nasc povești de neuitat. Este zona țării cu locuri tare frumoase, care merită văzute de sărbători. Este culoare, este farmec și sunt tradiții vechi, care te vor cuceri. Pentru fiecare turist în parte, Maramureșul are ceva de oferit. Sunt cabane izolate, potrivite pentru aceste vremuri pe care le trăim, sunt pârtii de schi, sunt bucate alese și atracții turistice uimitoare: de la bisericile monument UNESCO de la Șurdești și Plopiș, Cimitirul Vesel de la Săpânța, până drumețiile prin Munții Rodnei, toate te vor face să te mai detașezi de la ceea ce trăim zi de zi.

UNDE TE CAZEZI?

Borșa, Maramureș: la 29 de kilometri de Cascada Cailor, la 23 de kilometri de Mocănița, la 15 kilometri de Mănăstirea Moisei.

,,Cabana Livada’’ pare desprinsă dintr-un peisaj nord american, cu cabane izolate, de prin munții idilici ai Americii sau chiar din pustietățile frumoase ale Finlandei. Este locul perfect pentru un Crăciun magic la munte. Unde mai pui că natura aici s-a întrecut pe sine: vederea panoramică spre munții Maramureșului te va lăsa fără cuvinte. Livada este o cabana panoramică, de tip ,,A House”, construită pe o structură de lemn, gândită să fie mediul perfect doar pentru două familii.

 

Ce poți face în zonă?

  • Pârtiile de la Borșa și Cavnic;
  • Mocănița de la Vișeu de Sus;
  • Cimitirul Vesel de la Săpânța;
  • Memorialul Durerii;
  • Mănăstirea Bârsana.

 

5. HARGHITA – COMOARA NEȘTIUTĂ A TRANSILVANIEI

 

Harghita este un tărâm prea puțin cunoscut la noi, de o frumusețe aparte, o adevărată comoară, un loc fascinant unde natura s-a întrecut pe sine. Este o zonă mai puțin vizitată și tocmai atât de potrivită pentru vremurile pe care le trăim. Sunt peisaje de vis, ascunse între munții și colinele domoale ale Transilvaniei cărora iarna le dă farmec. Turistul va descoperi cu uimire că are atâtea de făcut și de experimentat: de la adrenalina pe care ți-o dă pista de bob din Lunca de Sus, deschisă și iarna, până la frumoșii cai islandezi din comuna Izvoarele și gustul inegalabil al cărnii fierte secuiești, stropite cu un păhărel de pălincă de cireșe. Doar un păhărel, da?

UNDE TE CAZEZI?

Sub Cetate, Harghita: la 310 de kilometri de București, la 208 de kilometri de Cluj, la 256 de kilometri de Iași, la 423 de kilometri de Timișoara.

Aproape de Odorheiu Secuiesc, găsim pensiunea ,,Zetevar’’: 10 căsuțe din lemn, tare faine, situate în mijlocul naturii. Este locul ideal pentru aceste vremuri, dar și pentru cei care preferă liniștea și frumusețea peisajului montan. Sunt toate condițiile: ciubăr cu apă sărată, teren de fotbal și tenis, iar, de aici, poți face excursii culturale în zonă sau drumeții montane și chiar și rafting.

 

Ce poți face în zonă?

  • Observatorul de Urși din Deșag;
  • Parcul ,,Mini Transilvania’’ din Odorheiu Secuiesc;
  • Parcul de animale sălbatice din Izvoare-Zetea;
  • Muzeul de Aragonit din Corund;
  • Distileria de pălincă ,,Jamy’’ din Odorheiu Secuiesc.

Recomandări pentru o vacanță în siguranță, iarna aceasta:

  • Alege pensiunile și hotelurile de la munte, departe de aglomerație, cât mai aproape de natură și, mai ales, cât mai izolate.
  • Optează pentru locuri de cazare mai mici, cu maxim 3-4 camere, unde să te duci doar cu familia și unde distanțarea socială este făcută în mod natural.
  • Ar fi de preferat să mergi cu mașina și să eviți transportul în comun.
  • Principiul este simplu pentru această perioadă: ,,Mergi pe cărări mai puțin umblate și vei găsi colțul de rai care îți va aduce liniștea și siguranța”.

 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

Vulcanii Noroioși – fenomenul unic în Europa, cu peisaje din altă lume

Scris de Călător în Bascheți

Avem la noi în țară locuri unice, de o frumusețe aparte, cu mistere și povești incredibile țesute în jurul lor, pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață...

Ținutul Buzăului: paradisul natural pe care trebuie să-l vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Îți propunem, în acest episod de călătorie prin România o incursiune într-un loc aparte, unde vei trăi experiențe de poveste și unde vei vedea atracții naturale unice...

Una dintre cele mai spectaculoase călătorii cu trenul din România

Scris de Călător în Bascheți

Hai cu noi să-ți arătăm un traseu de vis, pe care trebuie să-l încerci vara aceasta! Vom merge împreună într-o călătorie de poveste, pe cea mai veche cale ferată...

Arsurile solare – cum le combatem

Scris de Laura Ene

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, pentru că este perioada din an când soarele strălucește puternic și ne invită să petrecem mai mult timp în aer liber...

Vulcanii Noroioși – fenomenul unic în Europa, cu peisaje din altă lume

Scris de Călător în Bascheți

Avem la noi în țară locuri unice, de o frumusețe aparte, cu mistere și povești incredibile țesute în jurul lor, pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață...

Ținutul Buzăului: paradisul natural pe care trebuie să-l vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Îți propunem, în acest episod de călătorie prin România o incursiune într-un loc aparte, unde vei trăi experiențe de poveste și unde vei vedea atracții naturale unice...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool