Top 5 destinații din România, mai puțin știute, pe care să nu le ratezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți
13 aprilie 2022

Vrei să ai o vară altfel? Plină de aventură și de activități care să te mai scoată din rutina ta de zi cu zi? Avem și la noi, în România, locuri mai puțin știute unde te vei putea relaxa și unde vei putea avea o vară pe cinste. Îți propunem destinații care îți vor oferi un concediu activ și interesant, unde nu te vei plictisi nicio clipă: de la ape termale până la drumeții în natură.

  1. PORUMBACU DE SUS – SATUL DE POVESTE DE LA POALELE FĂGĂRAȘILOR

Unde? Porumbacu de Sus, Sibiu – 40 de kilometri de Sibiu, 42 de kilometri de Sâmbăta de Sus și la 280 de kilometri de București.

Începem topul nostru, nu întâmplător, cu un sat tare drag nouă, aflat la poalele Munților Făgăraș, care domină așezarea cu un peisaj de poveste. Imaginează-ți cum ar fi să te trezești dimineața în aer tare de munte și să vezi pe geam crestele înzăpezite ale vârfului Negoiu? Este locul unde trebuie să ajungi vara aceasta pentru că satul din Țara Făgărașului îți va da liniște, dar și multe lucruri interesante de făcut: de la vizita la Castelul de Lut al Zânelor, la plimbări cu barca pe râul Porumbacu până la uimitorul parc tematic ,,Povestea Calendarului’’, care spune legendele celor 12 luni ale anului. Este o zonă child friendly, iar cei mici vor fi încântați de ceea ce vor descoperi aici.

Unde te cazezi?

Dacă tot este o zonă potrivită pentru cei mici, trebuie să vă cazați în căsuțele de hobbit de la ,,Dealul Verde’’, o pensiune inedită din Porumbacu de Sus, care vă va uimi prin ingeniozitatea construcției. Sunt 8 camere care vă vor purta cu gândul în lumea poveștilor.

Ce ai de făcut în zonă?

– Plimbări în natură;
– Poți vizita Mănăstirea Cârța, o fostă mănăstire cisterciană;
– Poți vizita Cascada Bâlea, Păstrăvăria Albota, Parcul de Aventură de la Drăguș.

  1. LACUL TARNIȚA – COMOARA DIN NATURĂ DIN JUDEȚUL CLUJ

Unde? Lacul Tarnița, județul Cluj, la 30 de kilometri de Cluj Napoca.

Lacul Tarnița este locul preferat al clujenilor unde vin să se relaxeze la final de săptămână. Pe bună dreptate, pentru că aici este o oază de frumos și de pitoresc, unde, dacă ajungeți, nu veți regreta. Este un lac de acumulare, construit în anul 1974, situat între localitățile Rasca, Mărișel și Gilău, cu o suprafață de 215 hectare și o lungime de peste 8 kilometri. Adâncimea maximă este de 70 de metri. Sunt multe activități pe care le puteți face aici: de la plimbări pe lac, pescuit, plajă în zilele cu soare.

Unde te cazezi?

Noi vă recomandăm ,,Tarnița Forest Lake’’, trei cabane de poveste, aflate chiar pe malul lacului, care pot primi de la 6 la 12 turiști fiecare. Cabanele sunt decorate cu mult bun gust, iar ceea ce vă va uimi aici este terasa de unde puteți admira spectacolul pitoresc al naturii. Puteți încerca și o cină pe malul lacului, la ,,Village by the Lake’’, o locație uimitoare.

Ce ai de făcut în zonă?

Ski nautic, înot, plimbări în natură, plimbări cu barca, pescuit, etc.
Cheile Turzii;
Cetatea Liteni;
Salina Turda;
Stufărișul de la Sic.

  1. BĂILE FELIX – RELAXARE ȘI RĂSFĂȚ

Unde? Băile Felix, Bihor: la 158 de kilometri de Cluj, la 177 de kilometri de Timișoara, la 574 de kilometri de București.

Băile Felix sunt deja recunoscute atât la noi, cât și în străinătate pentru apele terapeutice geotermale, izvoarele cu apă caldă care nu scad sub 20 de grade tot timpul anului. Sunt multe cazări în zonă care oferă piscine cu apă termală, spa-uri și servicii de wellness. Așa că, dacă plănuiți să faceți un city break la Oradea, orașul-fenomen al României, să nu ratați răsfățul de la Băile Felix. Merită și, cu siguranță, vă veți relaxa.

Unde te cazezi?

Noi, de câte ori ajungem în zonă, ne cazăm la ,,Aventus’’, un hotel modern, care ne-a impresionat prin arhitectura futuristă, prin serviciile de top, dar și prin eleganța camerelor.

Ce ai de făcut în zonă?

Peștera Urșilor;

Lacurile cu nuferi;

Rezervația Naturală Pârâul Peța;

Biserica de lemn din Brusturi;

Capela Haieu.

  1. ȘTRANDUL DIN CAREI – PERLA NEȘTIUTĂ A TRANSILVANIEI

Unde? Carei – la 610 kilometri de București, la 167 de kilometri de Cluj, la 278 kilometri de Timișoara.

V-ați gândit vreodată că ați putea merge în vacanță la Carei? Micul oraș de la granița de nord-vest a României are multe lucruri să ofere turistului în căutare de inedit. Pe lângă fascinantul Castel Karolyi, istorie și multiculturalitate, puteți ajunge aici, pentru câteva zile, la Ștrandul Termal din Carei, unde de la mic la mare veți avea multe lucruri de făcut: sunt mai multe piscine cu apă termală, un lac idilic, tobogane, numeroase locuri de relaxare, toate aflate în mijlocul naturii. Sună bine, nu? Și tot aici vă puteți destinde cu prietenii la un pahar cu bere bună, poate, chiar două, dar nu mai multe, ca să vă puteți bucura de loc așa cum se cuvine. Susținem consumul de alcool responsabil chiar și în vacanță.

Unde te cazezi?

Dacă vreți să rămâneți peste noapte la ștrand, vă puteți caza în 10 căsuțe de tip A house, recent deschise, care au un preț tare bun, sub 100 de lei pe noapte.

Ce ai de făcut în zonă?

Biserica Romano Catolică;

Centrul de Echitație Equus; 

Parcul Dendrologic din Carei;

Biserica Greco Catolică Maghiară;

Biserica Luterană;

Sinagoga Mare;

Mănăstirea Fransciscană din comuna Căpleni;

  1. LACUL VĂLIUG – LOCUL DE POVESTE DE LA POALELE SEMENICULUI

Unde? Văliug, Caraș Severin – la 478 de kilometri de București, la 128 de kilometri de Timișoara, la 185 de kilometri de Sarmizegetusa.

Haideți să facem o călătorie de poveste și la Văliug, considerată una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de munte din România, pentru activitățile diverse pe care le oferă turiștilor! Așezată la poalele munților Semenic, locul este un mic colț de rai, cu multă liniște, aer curat și peisaje de munte surprinzătoare, care te vor relaxa și care îți vor încărca bateriile. Poți face drumeții pe munte, să te plimbi în canoe pe lacul Văliug ori cu bicicleta electrică în zonă sau să faci plajă pe unul dintre pontoanele amenajate la mal.

Unde te cazezi?

Noi îți recomandăm ,,Gasthaus Grindeshti’’, o pensiune aparte, aflată pe un mal al lacului, construită cu elemente din arhitectura tiroleză tradițională, cu note fină de modernism.

Ce ai de făcut în zonă?

Drumeții spre Vârful Piatra Goznei și Vârful Semenic;

Plimbări cu barca;

Peșterile Comarnic și Gura Turcului;

Drumeție până la Lacul Breazova;

Cheile Carașului;

Biserica Romano-Catolică din Văliug (1861).

Recomandări pentru o vacanță în siguranță:

  • Alegeți pensiunile și hotelurile departe de aglomerație, cât mai aproape de natură și, mai ales, cât mai izolate.
  • Optați pentru locuri de cazare mai mici, cu maxim 3-4 camere, unde să te duci doar cu familia, și unde distanțarea socială este făcută în mod natural.
  • Ar fi de preferat să mergeți cu mașina și să evitați transportul în comun.
  • Principiul este simplu pentru această perioadă: ,,mergi pe cărări mai puțin umblate și vei găsi colțul de rai care îți va aduce liniștea și siguranța”.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

 

Via Transilvanica – El Camino de România, drumul de parcurs o dată-n viață

Scris de Călător în Bascheți

Vrei să ai parte de o vacanță de poveste, în inima naturii, pe un traseu pitoresc Atunci îndrăznește să pășești pe Via Transilvanica, drumul de poveste care unește...

Descoperă castelul neștiut din inima Transilvaniei, bijuteria ascunsă a României

Scris de Călător în Bascheți

Ai auzit, cu siguranță, de orașul Carei, o urbe cu o moștenire culturală impresionantă, și, poate, chiar l-ai și vizitat Este o bijuterie de oraș, care ascunde în inima...

Top 5 aventuri la munte, care te vor face să spui: ,,România, te iubesc!”

Scris de Călător în Bascheți

Vrei să ai parte de momente pline de adrenalină și de aventură Fie că iubești drumețiile sau îți place să cobori pe râu în canoe ori vrei să aluneci cu viteză...

Top 5 rezoluţii de wellness pe care le poți face de Anul Nou

Scris de Laura Ene

Suntem aproape de finalul anului și cei mai mulți dintre noi consideră potrivit să facă bilanțul acțiunilor din ultimele 12 luni Fie că ne orientăm spre câștigurile...

8 alimente care ne ajută împotriva asteniei

Scris de Laura Ene

O alimentație bogată în vitamine și minerale te poate ajuta să depășești mai ușor perioada asteniei de sezon, așa că iată o listă cu câteva alimente mai eficiente...

Apatie? Depresie? Despre astenia de sezon și cum să o combatem

Scris de Laura Ene

Dacă în această perioadă te simţi lipsit de energie, nu ai chef de aproape nimic, ai putea fi apatic sau poate depresiv Simţi că tragi de tine în fiecare moment al zilei...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool