Satele neștiute ale României, colțurile de rai pe care trebuie să le vezi vara aceasta
Ce ai spune să pornești într-o călătorie inedită prin România, prin locuri mai puțin știute și mai puțin vizitate de turiști, care îți vor aduce liniștea și...
După toată această perioadă agitată, ce ați spune să vă luați câteva zile libere și să evadați în cuplu, în locuri de poveste? Avem și la noi, în România, orașe și sate tare pitorești, care, cu siguranță, vă vor oferi escapada romantică mult visată. Pentru că este luna februarie, iar, în curând, se apropie Dragobetele, vă propunem, mai jos, cinci destinații cu care nu aveți cum să dați greș.
Unde? Oradea – la 591 de kilometri de București, la 575 de kilometri de Iași și la 150 de kilometri de Cluj Napoca.
Începem lista noastră de recomandări, nu întâmplător, cu Oradea, un oraș care, deși acum 10 ani era anonim, și-a schimbat înfățișarea și și-a câștigat renumele de ,,Mica Vienă a Europei’’. Are locuri cochete, cool, dar, mai ales, romantice. Așa că, Oradea este destinația romantică perfectă pentru un city break. Poți să te plimbi prin centru și să admiri clădirile Art Nouveau, de inspirație austriacă, poți să vizitezi Cetatea Oradea sau poți să te relaxezi într-o plimbare pe malul Crișului Repede. Promenada arată spectaculos și este locul potrivit să stai, în aer liber, la o terasă, la o bere, și să admiri orașul. O bere, poate chiar două, dar nu mai mult, ca să te poți bucura de moment așa cum se cuvine.
Sunt multe opțiuni de cazare în Oradea, potrivite pentru firile romantice. ,,Vili Apartments”, de exemplu, sunt două apartamente, aflate în Casa Kolozsvary, construită, în urmă cu peste 100 de ani, de văduva celui mai cunoscut bijutier din acele vremuri. Puteți alege să vă cazați și la ,,Lotus Inn’’, bungalouri de lux, aflate la 8 kilometri de oraș. Și să nu uităm de ,,Zen Garden’’, căsuțe mici, idilice, aflate într-o grădină, pe un deal de lângă Oradea.
CE POȚI FACE LA ORADEA?
– Piața Unirii;
– Turnul Primăriei;
– Palatul Vulturul Negru;
– Biserica cu Lună;
– Cetatea Oradea;
– Sinagoga Neologă Sion;
– Bazilica Romano-Catolică.
Unde? Brașov – La 271 de kilometri de Cluj Napoca, la 257 de kilometri de Craiova, la 152 de kilometri de Sibiu.
Orașul de sub poalele Tâmpei este locul potrivit pentru o vizită în doi, pentru că Brașovul are toate ingredientele ideale pentru un sejur romantic și plin de farmec. Dacă vizitezi Piața Sfatului, cu Biserica Neagră, cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din sud-estul Europei, dacă zăbovești câteva ore ca să te plimbi pe străduțele din jur – să nu ratezi Strada Sforii, locul de întâlnire al îndrăgostiților – sau dacă urci pe Tâmpa ca să admiri priveliștea, vei vedea că orașul cu iz medieval te va cuceri definitiv și îți vei dori să te întorci.
UNDE TE CAZEZI?
Pentru ca atmosfera romantică să fie completă, noi vă propunem un loc aparte de cazare, aflat la 32 de kilometri de Brașov: ,,Weeglo’’, domuri deodezice, situate în inima naturii, între Munții Bucegi și Baiului, aproape de pârtia de schi Sorica. Veți avea parte de condiții premium: șemineu, terasă proprie, iar bonus este cerul înstelat, așa cum numai în copilărie l-ați mai văzut.
CE POȚI FACE LA BRAȘOV?
– Piața Sfatului;
– Strada Sforii;
– Casa Negustorilor;
– Prima școală românească;
– Masivul Postăvarul;
– Masivul Tâmpa;
– Cetatea Rupea;
– Cetatea Râșnov.
Unde? Fundata, jud. Brașov – la 200 de kilometri de București, la 349 de kilometri de Iași, la 342 de kilometri de Cluj Napoca.
Îți dorești o escapadă la munte, într-un loc izolat, cu peisaje numai bune de pus în ramă? Fundata îți va oferi evadarea în doi de care ai nevoie. Este comuna aflată la cea mai mare altitudine din România – 1360 de metri – înconjurată de Munţii Bucegi și de Piatra Craiului. Cred că este inutil să vă mai spunem că natura aici s-a întrecut pe sine și veți avea, cu siguranță, ce fotografia. Este un colț de rai, unde vă veți simți tare bine și veți mai uita de presiunea orașului. În plus, la Fundata, este cel mai curat aer din ţară, lucru măsurat și de staţia meteo, aflată chiar în vârf de munte.
Ce ați spune de o cazare cu totul atipică? În căsuțe de hobbit. Sună bine, nu? La Fundata, s-a deschis, recent, complexul ,,Odăi din Plai’’. Sunt patru căsuțe individuale, tare faine, mobilate rustic și dotate complet, care pot primi, în total, 10 turiști.
CE POȚI FACE LA FUNDATA?
– Drumeții montane;
– Biserica Veche din Fundata (1830);
– Cheile Dâmbovicioarei;
– Satul Șirnea;
– Peștera Dâmbovicioara.
Unde? Cund, Mureș – la 31 de kilometri de Târgu Mureș și la 23 de kilometri de Sighișoara.
Vrei un loc romantic, departe de ochii lumii, unde să vă deconectați de la viața de zi cu zi? Bine ați venit la Cund! Este satul din Mureș, din inima Transilvaniei, unde timpul curge lent și îți va da senzația că ai aterizat într-un alt timp, în vremea nobililor. Este farmec, este culoare, este un amestec interesant între tradiția românească, săsească și ungurească. Ce poate fi mai frumos decât o plimbare romantică pe ulițele satului? Cundul este locul potrivit unde să stați de vorbă, unde să vă mai rupeți de tehnologie, pentru că aici nu există prea mult semnal la telefon.
Vă recomandăm ,,Observatorul din Sălbăticie”, o cabană de lemn, romantică, ridicată într-o zonă ferită de lume, la marginea satului Cund. Veți fi răsfățați chiar în mijlocul pădurii cu preparate gourmet, din care nu vor lipsi trufele, vinul bun și șampania.
CE POȚI FACE LA CUND?
– Vânătoare de trufe;
– Crama Villa Vinea;
– Călărie;
– Tur al meșteșugurilor zonei;
– Plimbare cu trăsura, cu bicicleta și cu căruța;
– Biserica Evanghelică din Cund.
Unde? Alba, comuna Râmeț – la 98 de kilometri de Cluj, la 40 de kilometri de Alba Iulia, la 386 de kilometri de București.
Mergem, acum, și la Râmeț, o comună idilică din Munții Apuseni, aflată în partea nord vestică a Munților Trascău. Este locul potrivit pentru o aventură în doi, pentru că, în vârf de munte, grijile nu prea ajung. Este de la sine înțeles că aici izolarea se face în mod natural, iar peisajele de poveste vă sunt garantate. Casele mici ale moților răsfirate pe dealuri, ulițele idilice, bucatele bune, tradiționale, toate vă vor da o stare de liniște și de relaxare.
Dacă vrei să-l impresionezi pe cel drag, poți alege să vă cazați într-o căsuță de poveste, desprinsă, parcă, din basmele lui Andersen: ,,Zestrea Sofiei”. Construcția este realizată în întregime din lemn și este proiectul de suflet al unor tineri, care au înțeles că orășeanului obosit și stresat îi trebuie doar o gură de aer proaspăt și un peisaj de poveste.
CE POȚI FACE LA RÂMEȚ?
– Mănăstirea Râmeț;
– Rezervația Naturală “Cheile Râmeților“;
– Huda lui Papară;
– Peștera din Tarcău;
– Satul Cheia;
– Vânătarele Ponorului.
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă Atunci când consumi mâncare proaspătă,...
De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...
Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...
Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.
Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.