Satele neștiute ale României, colțurile de rai pe care trebuie să le vezi vara aceasta
Ce ai spune să pornești într-o călătorie inedită prin România, prin locuri mai puțin știute și mai puțin vizitate de turiști, care îți vor aduce liniștea și...
Suntem în acea lună din an când te gândești mai mult ca oricând să-ți sărbătorești iubirea și să-l surprinzi pe cel drag cu o călătorie într-un loc de poveste sau cu o cină romantică, într-un decor de basm. Noi vă recomandăm, mai jos, cinci locuri unde puteți evada în doi și unde vă veți putea bucura de timp de calitate împreună. Haideți să le descoperim!
1.Carei – Descoperă farmecul neștiut al Castelului Karolyi!
Unde? Carei – la 610 kilometri de București, la 167 de kilometri de Cluj, la 278 kilometri de Timișoara.
Ce ați spune de un city break la Carei? Da, la Carei, micul oraș din vestul țării are să vă ofere comori ascunse numai bune pentru o escapadă romantică în cuplu. Castelul Karolyi este locul potrivit să vii cu cel drag. Imaginați-vă o plimbare prin camerele castelului, unde vă veți simți prinți pentru o zi sau o plimbare călare în parcul din apropiere. Castelul are farmec și vă va transpune într-o lume de basm, în vremurile de altădată. Castelul Karolyi este unul dintre cele mai bine păstrate castele medievale din România. Aici s-au filmat mai multe producții internaționale, printre care și celebra comedie romantică ,,Princess Switch’’.
Unde te cazezi la Carei?
Vă recomandăm un loc aflat chiar vis-a-vis de Castelul Karolyi, ,,L’Art’’, un boutique hotel cochet și cu mâncare tare bună.
Ce ai de făcut la Carei?
Biserica Romano Catolică
Centrul de Echitație Equus;
Parcul Dendrologic din Carei;
Biserica Greco Catolică Maghiară;
Biserica Luterană;
Sinagoga Mare;
Mănăstirea Fransciscană din comuna Căpleni;
Biserica Reformată.
Unde? Bran – la 30 de kilometri de Brașov, la 188 de kilometri de București.
Ați fost la Bran? La Castelul Bran? Este unul dintre cele mai populare obiective turistice din România, și, în același timp, unul dintre cele mai romantice locuri de la noi unde să vii cu iubita sau iubitul. Veți vedea o pagină de istorie fascinantă, iar locul vă va cuceri cu siguranță. Deși castelul este asociat cu numele Contelui Dracula, descris în romanul lui Bram Stocker, construcția a fost începută de cavalerii teutoni între anii 1211-1225 și apoi consolidată de sașii din Scaunul Brașovului, cu aprobarea regelui Ludovic I al Ungariei. În anul 1948, castelul a fost naționalizat, dar, în 2006, a revenit familiei de Habsburg. Pont: Ca să evitați aglomerația, cel mai bine ar fi să vizitați castelul în cursul săptămânii.
Unde mănânci?
La Bran sunt multe posibilități de cazare, pentru toate gusturile și buzunarele. Noi am stat la ,,Green Resort Bran’’, 8 cabane de lemn construite în stil austriac, într-un peisaj de poveste, cu vedere spre Munții Piatra Craiului și Bucegi. Dacă tot sunteți aici, nu ratați o masă romantică în doi la restaurantul ,,Dor’’, locul trei în lume la capitolul cele mai instagramabile locații, conform TripAdvisor!
Ce ai de făcut la Bran?
Brașov;
Cetatea Rupea;
Cetatea Râșnov;
Dino Parc;
Rezervația de urși de la Zărnești.
Unde? Colibița, Bistrița Năsăud: la 165 kilometri de Cluj, la 489 kilometri de București, la 285 kilometri de Iași.
Colibița este un sat idilic din județul Bistrița Năsăud, care și-a câștigat un loc de cinste pe harta turistică a României datorită lacului de acumulare și peisajelor montane de vis. Este locul perfect să vii alături de cel drag, atât iarna, cât și vara, pentru că este una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din România. I se spune și “litoralul de la munte” și are cel mai curat aer din Romania, atestat printr-un studiu care a arătat că aerul poate fi comparat la puritate cu cel din Alpi, de la cota de peste 2000 de metri altitudine. V-am convins?
Unde te cazezi la Colibița?
Vă recomandăm un apartament modern, amenajat ingenios, cu o priveliște incredibil de frumoasă spre lac. Se numește ,,Vatra Resort’’ și este cea mai nouă unitate de cazare din zonă.
Ce ai de făcut la Colibița?
Lacul Colibița;
Parcul Național Munții Rodnei;
Pasul Tihuța;
Tăul Zânelor;
Peștera Izvorul Tăușoarelor.
Unde? Oradea – la 591 de kilometri de București, la 575 de kilometri de Iași și la 150 de kilometri de Cluj Napoca.
Dacă încă nu ai vizitat încă orașul de pe malul Crișului Repede, fă-i o surpriză celui drag și pornește spre Oradea. Vei întâlni o urbe cochetă, dar, mai ales, romantică. Fie că te plimbi prin Centrul Vechi ori că poposești la vreo cafenea, vei simți că, într-adevăr, dragostea plutește în aer. Stilul Art Nouveau, baroc sau secession al clădirilor colorate și renovate impecabil te vor uimi. Și dacă tot ești aici vizitează în doi ,,Casa Darvas-La Roche’’. Este clădirea care pe noi ne-a fascinat prin felul în care a fost recreată atmosfera boemă de la începutul secolului al XX-lea. Casa este construită în stil secession vienez de doi arhitecți orădeni și este unică la noi în România.
Ce ai de văzut la Oradea?
Piața Unirii;
Turnul Primăriei;
Palatul Vulturul Negru;
Biserica cu Lună;
Cetatea Oradea;
Templul Francmasoneriei;
Sinagoga Neologă Sion;
Bazilica Romano-Catolică.
Unde te cazezi la Oradea?
Dacă vreți să petreceți clipe de neuitat, vă recomandăm ,,Flat White Properties’’, apartamente frumos decorate, cu o atmosferă romantică, cu jacuzzi, cadă în cameră și terasă cu priveliște spre oraș.
Unde? Toplița, județul Harghita: la 373 de kilometri de București, la 210 kilometri de Cluj Napoca.
Ați auzit de Toplița? Micul orășel de la poalele Munților Gurghiului, Giurgeului și Călimanilor este locul ideal să petreci clipe de neuitat cu cel drag. Mai ales acum, în luna februarie, când este zăpadă din belșug, vei avea parte de experiențe diverse pe care să le faceți împreună: de la schi și bob – aici este cea mai lungă pârtie de bob din țară – până la cazări inedite și plimbări în natură cu sania trasă de husky.În zonă, sunt și piscine acoperite și spa-uri. Și dacă tot sunteți aici, puteți să vă relaxați la o bere bună și să admirați peisajul. Un pahar de bere sau două, nu mai mult, pentru că, chiar dacă ești în vacanță, trebuie să consumi alcool cu măsură.
Unde te cazezi la Toplița?
Ca să fiți aproape de toate obiectivele turistice, noi vă recomandăm cabana ,,ProSilva House’’construită din lemn rotund, situată aproape de pârtie. La etaj,are o cameră cu vedere spre munți și cu cadă.
Ce ai de făcut la Toplița?
Excursii și drumeții în natură;
Mănăstirea Gura Izvorului;
Mănăstirea Sfântul Ilie;
Pârtia de la Toplița;
Cascada mezotermală de la Toplița;
Punct de belvedere – Vf. Tarnița;
Stâncile Coloape;
Piscina interioară – Băile Banffy.
Recomandări pentru o vacanță în siguranță, iarna aceasta:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
Cu toții ne dorim să reducem risipa alimentară și să ne bucurăm de alimentele cumpărate pe o perioadă cât mai lungă Atunci când consumi mâncare proaspătă,...
De ce nu am avea, la masă, cât mai des, mai multă bere în mai multe sortimente Ce ne împiedică să experimentăm diverse combinații între gusturile mâncărilor și...
Podoaba capilară a fost dintotdeauna un simbol al frumuseții, sănătății și identității personale De-a lungul timpului, părul a avut un rol esențial în definirea...
Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.
Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.