Top 5 locuri romantice din România pentru o vacanță de vis în doi

Scris de Călător în Bascheți
10 februarie 2022

Suntem în acea lună din an când te gândești mai mult ca oricând să-ți sărbătorești iubirea și să-l surprinzi pe cel drag cu o călătorie într-un loc de poveste sau cu o cină romantică, într-un decor de basm. Noi vă recomandăm, mai jos, cinci locuri unde puteți evada în doi și unde vă veți putea bucura de timp de calitate împreună. Haideți să le descoperim!

1.Carei – Descoperă farmecul neștiut al Castelului Karolyi!

Unde? Carei – la 610 kilometri de București, la 167 de kilometri de Cluj, la 278 kilometri de Timișoara.

Ce ați spune de un city break la Carei? Da, la Carei, micul oraș din vestul țării are să vă ofere comori ascunse numai bune pentru o escapadă romantică în cuplu. Castelul Karolyi este locul potrivit să vii cu cel drag. Imaginați-vă o plimbare prin camerele castelului, unde vă veți simți prinți pentru o zi sau o plimbare călare în parcul din apropiere. Castelul are farmec și vă va transpune într-o lume de basm, în vremurile de altădată. Castelul Karolyi este unul dintre cele mai bine păstrate castele medievale din România. Aici s-au filmat mai multe producții internaționale, printre care și celebra comedie romantică ,,Princess Switch’’.

Unde te cazezi la Carei?

Vă recomandăm un loc aflat chiar vis-a-vis de Castelul Karolyi, ,,L’Art’’, un boutique hotel cochet și cu mâncare tare bună.

Ce ai de făcut la Carei?

Biserica Romano Catolică 

Centrul de Echitație Equus; 

Parcul Dendrologic din Carei;

Biserica Greco Catolică Maghiară;

Biserica Luterană;

Sinagoga Mare;

Mănăstirea Fransciscană din comuna Căpleni;

Biserica Reformată.

  1. Bran – Petrece o zi la Castel!

Unde? Bran – la 30 de kilometri de Brașov, la 188 de kilometri de București.

Ați fost la Bran? La Castelul Bran? Este unul dintre cele mai populare obiective turistice din România, și, în același timp, unul dintre cele mai romantice locuri de la noi unde să vii cu iubita sau iubitul. Veți vedea o pagină de istorie fascinantă, iar locul vă va cuceri cu siguranță. Deși castelul este asociat cu numele Contelui Dracula, descris în romanul lui Bram Stocker, construcția a fost începută de cavalerii teutoni între anii 1211-1225 și apoi consolidată de sașii din Scaunul Brașovului, cu aprobarea regelui Ludovic I al Ungariei. În anul 1948, castelul a fost naționalizat, dar, în 2006, a revenit familiei de Habsburg. Pont: Ca să evitați aglomerația, cel mai bine ar fi să vizitați castelul în cursul săptămânii.

Unde mănânci?

La Bran sunt multe posibilități de cazare, pentru toate gusturile și buzunarele. Noi am stat la ,,Green Resort Bran’’, 8 cabane de lemn construite în stil austriac, într-un peisaj de poveste, cu vedere spre Munții Piatra Craiului și Bucegi. Dacă tot sunteți aici, nu ratați o masă romantică în doi la restaurantul ,,Dor’’, locul trei în lume la capitolul cele mai instagramabile locații, conform TripAdvisor!

Ce ai de făcut la Bran?

Brașov;

Cetatea Rupea;

Cetatea Râșnov;

Dino Parc;

Rezervația de urși de la Zărnești.

  1. Colibița – Marea de la munte

Unde? Colibița, Bistrița Năsăud: la 165 kilometri de Cluj, la 489 kilometri de București, la 285 kilometri de Iași.

Colibița este un sat idilic din județul Bistrița Năsăud, care și-a câștigat un loc de cinste pe harta turistică a României datorită lacului de acumulare și peisajelor montane de vis. Este locul perfect să vii alături de cel drag, atât iarna, cât și vara, pentru că este una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din România. I se spune și “litoralul de la munte” și are cel mai curat aer din Romania, atestat printr-un studiu care a arătat că aerul poate fi comparat la puritate cu cel din Alpi, de la cota de peste 2000 de metri altitudine. V-am convins?

Unde te cazezi la Colibița?

Vă recomandăm un apartament modern, amenajat ingenios, cu o priveliște incredibil de frumoasă spre lac. Se numește ,,Vatra Resort’’ și este cea mai nouă unitate de cazare din zonă.

Ce ai de făcut la Colibița?

Lacul Colibița;

Parcul Național Munții Rodnei;

Pasul Tihuța;

Tăul Zânelor;

Peștera Izvorul Tăușoarelor.

  1. Oradea – Vezi orașul-fenomen al României!

Unde? Oradea – la 591 de kilometri de București, la 575 de kilometri de Iași și la 150 de kilometri de Cluj Napoca.

Dacă încă nu ai vizitat încă orașul de pe malul Crișului Repede, fă-i o surpriză celui drag și pornește spre Oradea. Vei întâlni o urbe cochetă, dar, mai ales, romantică. Fie că te plimbi prin Centrul Vechi ori că poposești la vreo cafenea, vei simți că, într-adevăr, dragostea plutește în aer. Stilul Art Nouveau, baroc sau secession al clădirilor colorate și renovate impecabil te vor uimi. Și dacă tot ești aici vizitează în doi ,,Casa Darvas-La Roche’’. Este clădirea care pe noi ne-a fascinat prin felul în care a fost recreată atmosfera boemă de la începutul secolului al XX-lea. Casa este construită în stil secession vienez de doi arhitecți orădeni și este unică la noi în România.

Ce ai de văzut la Oradea?

Piața Unirii;

Turnul Primăriei;

Palatul Vulturul Negru;

Biserica cu Lună;

Cetatea Oradea;

Templul Francmasoneriei;

Sinagoga Neologă Sion;

Bazilica Romano-Catolică.

Unde te cazezi la Oradea?

Dacă vreți să petreceți clipe de neuitat, vă recomandăm ,,Flat White Properties’’, apartamente frumos decorate, cu o atmosferă romantică, cu jacuzzi, cadă în cameră și terasă cu priveliște spre oraș.

  1. Toplița – comoară neștiută din natură

Unde? Toplița, județul Harghita: la 373 de kilometri de București, la 210 kilometri de Cluj Napoca.

Ați auzit de Toplița? Micul orășel de la poalele Munților Gurghiului, Giurgeului și Călimanilor este locul ideal să petreci clipe de neuitat cu cel drag. Mai ales acum, în luna februarie, când este zăpadă din belșug, vei avea parte de experiențe diverse pe care să le faceți împreună: de la schi și bob – aici este cea mai lungă pârtie de bob din țară – până la cazări inedite și plimbări în natură cu sania trasă de husky.În zonă, sunt și piscine acoperite și spa-uri. Și dacă tot sunteți aici, puteți să vă relaxați la o bere bună și să admirați peisajul. Un pahar de bere sau două, nu mai mult,  pentru că, chiar dacă ești în vacanță, trebuie să consumi alcool cu măsură.

Unde te cazezi la Toplița?

Ca să fiți aproape de toate obiectivele turistice, noi vă recomandăm cabana ,,ProSilva House’’construită din lemn rotund, situată aproape de pârtie. La etaj,are o cameră cu vedere spre munți și cu cadă.

Ce ai de făcut la Toplița?

Excursii și drumeții în natură;
Mănăstirea Gura Izvorului;
Mănăstirea Sfântul Ilie;
Pârtia de la Toplița;
Cascada mezotermală de la Toplița;
Punct de belvedere – Vf. Tarnița;
Stâncile Coloape;
Piscina interioară – Băile Banffy.

Recomandări pentru o vacanță în siguranță, iarna aceasta:

  • Alegeți pensiunile și hotelurile departe de aglomerație, cât mai aproape de natură și, mai ales, cât mai izolate.
  • Optați pentru locuri de cazare mai mici, cu maxim 3-4 camere, unde să te duci doar cu familia, și unde distanțarea socială este făcută în mod natural.
  • Ar fi de preferat să mergeți cu mașina și să evitați transportul în comun.
  • Principiul este simplu pentru această perioadă: ,,mergi pe cărări mai puțin umblate și vei găsi colțul de rai care îți va aduce liniștea și siguranța”.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

Via Transilvanica – El Camino de România, drumul de parcurs o dată-n viață

Scris de Călător în Bascheți

Vrei să ai parte de o vacanță de poveste, în inima naturii, pe un traseu pitoresc Atunci îndrăznește să pășești pe Via Transilvanica, drumul de poveste care unește...

Descoperă castelul neștiut din inima Transilvaniei, bijuteria ascunsă a României

Scris de Călător în Bascheți

Ai auzit, cu siguranță, de orașul Carei, o urbe cu o moștenire culturală impresionantă, și, poate, chiar l-ai și vizitat Este o bijuterie de oraș, care ascunde în inima...

Top 5 aventuri la munte, care te vor face să spui: ,,România, te iubesc!”

Scris de Călător în Bascheți

Vrei să ai parte de momente pline de adrenalină și de aventură Fie că iubești drumețiile sau îți place să cobori pe râu în canoe ori vrei să aluneci cu viteză...

Top 5 rezoluţii de wellness pe care le poți face de Anul Nou

Scris de Laura Ene

Suntem aproape de finalul anului și cei mai mulți dintre noi consideră potrivit să facă bilanțul acțiunilor din ultimele 12 luni Fie că ne orientăm spre câștigurile...

8 alimente care ne ajută împotriva asteniei

Scris de Laura Ene

O alimentație bogată în vitamine și minerale te poate ajuta să depășești mai ușor perioada asteniei de sezon, așa că iată o listă cu câteva alimente mai eficiente...

Apatie? Depresie? Despre astenia de sezon și cum să o combatem

Scris de Laura Ene

Dacă în această perioadă te simţi lipsit de energie, nu ai chef de aproape nimic, ai putea fi apatic sau poate depresiv Simţi că tragi de tine în fiecare moment al zilei...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool