Top 5 locuri uimitoare din România, unde poți să ajungi cu trenul

Scris de Călător în Bascheți
20 august 2021

1. Vatra Dornei – perla Bucovinei

Cine nu a auzit de Vatra Dornei? Noi suntem chiar de aici, din orașul-stațiune considerat “perla Bucovinei’’. Și pentru că acasă este acolo unde ți-a rămas sufletul, mereu vom fi legați de locul acesta și vrem ca și voi să-l descoperiți vara aceasta. Orașul este situat la granița dintre Ardeal și Moldova, în pitoreasca depresiune a Dornelor. Veți descoperi peisaje ireal de frumoase, fie iarnă sau vară, o viață bucovineană mai așezată, mâncare bună și oameni curați și frumoși. Vatra Dornei este atestat documentar din secolul al XVI-lea, fiind o mică urbe meșteșugărească. După anul 1775, Dorna a intrat sub stăpânire austriacă, iar în acești ani aici s-au amenajat băile cu ape terapeutice minerale. În 1899 a prins contur stațiunea balneoclimaterică, prin amenajarea mai multor izvoare cu apă minerală. Astăzi este un oraș cochet, unde ai atât de multe de făcut și de vizitat.

 

Unde te cazezi?

Sunt multe posibilități de cazare atât în oraș, cât și în comunele din apropiere. Nouă ne place ,,Kaban’’, un boutique hotel cochet și elegant, aflat chiar în centru, dar și cabana ,,CeiTrei’’ din comuna Dorna Arini.

Ce ai de văzut?

Telescaunul din Vatra Dornei;

Vârful Oușoru;

12 Apostoli;

Comuna Dorna Arini;

Comuna Dorna Candrenilor;

Comuna Ciocănești;

Parcul Național Călimani;

Rezervația Tinovul Mare;

Rezervația Naturală Giumalău;

Pietrele Doamnei-Rarău.

***Cu trenul poți ajunge direct atât din București, Timișoara cât și din Iași, Cluj, Suceava sau Bacău. Când ajungi la destinație te poți răcori cu o bere în natură. Dacă are alcool, una este suficientă cât să rămâi cu mintea limpede și să te poți bucura de peisaj, pentru că știți vorba aceea: ,,ce-i prea mult strică’’. De ce vă spunem asta? Pentru că încurajăm consumul responsabil de alcool.

2. Toplița – comoara ascunsă în natură

Nu plecăm prea departe de Vatra Dornei, pentru că vrem să vă arătăm în județul vecin, Harghita, un loc mai puțin știut și mai puțin promovat, dar care merită văzut. Ce ați spune de o vacanță la Toplița? Vă este dor de natură, de multe nuanțe de verde, astfel încât să vă doară ochii și să spuneți: “fix de asta am nevoie, de un loc departe de tot și de toate, unde să petrec o vară de poveste”? Credeți-ne, pe cuvânt, că veți fi uimiți de frumusețile incredibile care se ascund la Toplița, între pitoreștii Munți Călimani, Giurgeului și Gurghiului. Este aer curat, natură pură și vei avea parte de toată relaxarea de care ai nevoie. În plus, este punctul de plecare spre mai multe obiective turistice din zonă și spre drumeții de neuitat în Munții Călimani.

 

Unde te cazezi?

Vă recomandăm un loc de cazare aparte, în inima naturii, unde veți simți că este, cu adevărat, vacanță: ,,Casa Cifu’’, o cabană premium, izolată, situată lângă o pădure idilică. Sunt trei dormitoare, cu două băi, iar proprietatea se închiriază integral și poate primi 8 turiști.

Ce ai de văzut?

– Castelul Urmánczy;
– Stațiunea Bánffy;
– Mănăstirea de călugări de la Toplița;
– Biserica de lemn de la Mănăstirea Pârâul Doamnei;

– Cascada Mezotermală;

– Parcul Național Călimani;

– Stâncile Coloape;

***Cu trenul direct poți ajunge din București, Târgu Mureș, Brașov, Cluj Napoca, etc.

3. Sighetu Marmației – Descoperă Maramureșul Istoric!
Ați fost vreodată la Sighetu Marmației, acolo unde se spune că se agață harta în cui? Orașul din Maramureș, aflat la granița cu Ucraina și la confluența dintre râurile Iza și Tisa, vă poate oferi câteva zile de relaxare, dar și numeroase obiective turistice de neratat. Este locul ideal să vă cazați dacă vreți să vizitați Maramureșul Istoric, pentru că, de aici, ajungi foarte ușor la Mânăstirea Bârsana, la Mocănița de pe Valea Vaserului, la Lacul Albastru sau la Cimitirul Vesel de la Săpânța. Și tot de aici, puteți face un drum până la celebra ,,Piscină Pă Coastă’’ din satul Mara.

 

Unde te cazezi?

Noi vă recomandăm hotelul ,,Grădina Morii’’, aflat într-o zonă înconjurată de natură, aproape de parcul din Sighetu Marmației.

Ce ai de văzut?

– Închisoarea din Sighet – Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței;

– Muzeul Satului Maramureșean;

– Muzeul Maramureșean de Istorie și Etnografie;

–Casa-Muzeu „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”;

Mocănița de pe Valea Vaserului;

Lacul Albastru;

Cimitirul Vesel de la Săpânța.

***Cu trenul se ajunge direct din București, practic, ruta străbate toată țara din sud până în nord și trece prin Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Brașov ,Predeal, Sinaia. Tren direct spre Sighetu Marmației este și din Cluj Napoca.

4. Sighișoara – orașul-poveste, cu farmec medieval
Dacă nu ați ajuns până acum la Sighișoara, trebuie să o faceți neapărat. Noi am fost de mai multe ori, iar de fiecare dată mai descoperim câte un colțișor nou, plin de farmecul anilor din urmă. Cetatea Sighișoarei vă va cuceri iremediabil, plus că urbea este considerată, pe bună dreptate, unul dintre cele mai frumoase și mai bine conservate orașe medievale din Europa, dar, mai ales, singura cetate medievală din lume încă locuită. Vă asigurăm că veți face sute de fotografii, dar, mai ales, veți rămâne cu amintiri de neșters.

 

Unde te cazezi?

Chiar pe un deal din Sighișoara, la marginea pădurii, se află ,,Cosama Village’’, un resort compus din mai multe case de vacanță, din lemn. Merită să vă cazați aici: este simplitate, sunt servicii de calitate și veți avea parte de o priveliște de vis spre Cetatea Sighișoarei.

Ce ai de văzut?

– Cetatea Medievală Sighișoara: Turnul cu Ceas, Camera de Tortură;
– Cimitirul Bisericii Evangheliste;
– Satul scufundat – Bezid;
– Castelul Apaffy;
– Biserica fortificată Biertan;
– Satele săsești: Criț, Cloașterf, Saschiz, Viscri, Mesendorf;
– Cetatea Rupea.

***Cu trenul direct puteți ajunge din București, Brașov, Sibiu, Arad, etc.

5. Bușteni

Fiind aproape de București, Bușteniul poate fi o destinație de vacanță tare frumoasă, dacă alegeți să veniți cu trenul și să nu mai petreceți ore întregi la volan, captivi pe Valea Prahovei. Este aer curat, sunt priveliști spectaculoase spre crestele Munților Bucegi și aveți destule activități de făcut pentru toată familia. Bușteniul chiar este escapada reușită de weekend sau, de ce nu, chiar pentru un sejur întreg.

 

 

Unde te cazezi?

Noi vă recomandăm să vă cazați la ,,Moon Resort’’, complexul de căsuțe pe roți din cartierul Zamora. Pe lângă priveliștea de vis, veți avea parte de confort și de răsfăț pentru o vacanță reușită.

Ce ai de văzut?

– Castelul Cantacuzino;
– Mănăstirea Caraiman;
– Drumeții în Munții Bucegi: Piatra Arsă, Jepii Mici, Jepii Mari, Munții Caraiman, Costila;
– Crucea de pe Caraiman;
– Peștera Ialomiței;
– Cascada 7 Izvoare;
– Sfinxul;
– Babele;
– Cascada Urlătoarea;
– Telecabina Bușteni.

*** Este una dintre cele mai accesibile destinații de vacanță din România, pentru că sunt trenuri directe din aproape toate marile orașe ale țării: Constanța, București, Arad, Sighișoara, Târgu Mureș, etc.

 

Recomandări pentru o vacanță în siguranță, vara aceasta:

  • Alegeți pensiunile și hotelurile departe de aglomerație, cât mai aproape de natură și, mai ales, cât mai izolate.
  • Optați pentru locuri de cazare mai mici, cu maxim 3-4 camere, unde să te duci doar cu familia, și unde distanțarea socială este făcută în mod natural.
  • Ar fi de preferat să mergeți cu mașina și să evitați transportul în comun.
  • Principiul este simplu pentru această perioadă: ,,mergi pe cărări mai puțin umblate și vei găsi colțul de rai care îți va aduce liniștea și siguranța”.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

Satele neștiute ale României, colțurile de rai pe care trebuie să le vezi vara aceasta

Scris de Călător în Bascheți

Ce ai spune să pornești într-o călătorie inedită prin România, prin locuri mai puțin știute și mai puțin vizitate de turiști, care îți vor aduce liniștea și...

Top 5 cascade spectaculoase, mai puțin știute, pe care trebuie să le vezi o dată-n viață

Scris de Călător în Bascheți

Avem în România minunății ale naturii mai puțin cunoscute și vizitate, care abia așteaptă să fie descoperite Îți arătăm, mai jos, cinci cascade superbe, pe care...

Delta neștiută a României, destinație potrivită pentru întreaga familie

Scris de Călător în Bascheți

Vrei să găsești o destinație aparte, de poveste, unde să petreci clipe de neuitat în natură, alături de familie Îți arătăm un loc mai puțin știut, ireal de frumos,...

Minorii și alcoolul: sfatul unui medic pediatru pentru părinți

Scris de Despre Alcool

De la ce vârste încep tinerii să consume alcool Ce efecte are consumul de alcool la minori și ce pot face părinții La aceste întrebări și multe altele ne-a răspuns...

Importanța somnului pentru sănătate. Alimente și băuturi pentru un somn odihnitor

Scris de Laura Ene

Somnul reprezintă una dintre nevoile fundamentale ale organismului uman și este la fel de esențial precum apa, aerul sau hrana Deși adesea subestimat, somnul are un rol vital...

Alcoolul și performanța sportivă – sfaturi de la un antrenor de fitness

Scris de Cori Grămescu

În calitate de antrenor de fitness, discut adesea despre impactul diferiților factori ai stilului de viață asupra performanței atletice Consumul de alcool este un subiect...

Bine ai venit pe desprealcool.ro!

Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.

Introdu anul nașterii:

Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.

Despre Alcool