Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Gala Campionilor – Sinaia

[Not a valid template]

La Gala Campionilor de la Sinaia, Cabral a lansat felicitarea pentru “soferii de serviciu”

Pe 11 decembrie, Cabral si echipa desprealcool au fost prezenti la “Gala Campionilor”, eveniment organizat la Sinaia de Federatia Romana de Automobilism Sportiv, unde in prima parte a zilei a avut loc un raliu demonstrativ. La raliu au participat piloti celebri precum Vlad Porcisteanu, Bogdan Marisca, Norris Mageanu sau Manu Mihalache al carui copilot a fost Cabral.

Piloti participanti la raliu au oferit un spectacol deosebit, demonstrand ce inseamna pentru un sofer echilibrul la volan. Pe pagina de Facebook si pe contul de Twitter ale site-ului www.desprealcool.ro, vizitatorii au putut urmari live feed de la eveniment. Cu aceasta ocazie, prietenii desprealcool de pe Twitter si Facebook au aflat cat de importante sunt pentru un pilot de raliu viteza de reactie si ascutimea simturilor.

In aceeasi zi, a avut loc la Casino Sinaia gala de decernare a premiilor pentru cei mai buni piloti din campionatul national de raliu in 2010, prilej cu care Cabral i-a indeamnat pe tineri sa nu se urce la volan dupa ce au baut. Solutia unui “sofer de serviciu” este ce le-a recomandat Cabral tinerilor pentru serile petrecute in oras, amintindu-le ca, a doua zi, sa ii si multumeasca acestei persoane prin intermediul felicitarilor virtuale de pe desprealcool.ro

Dorinta de a adresa problema comportamentului responsabil la volan vine ca urmare a concluziilor unui studiu coordonat de sociologul Prof. Dr. Septimiu Chelcea si realizat de Cult Market Research, studiu adresat romanilor din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. 22% dintre acestia au condus macar o data sub influenta alcoolului, iar 2% dintre ei fac acest lucru in mod frecvent. Tinerii recunosc ca, atunci cand ies cu masina in oras, desi sunt hotarati sa nu bea, sub presiunea grupului, ajung sa consume alcool.

“In ce priveste “alcoolul la volan”, proporţia de 22% din tineri care declara ca au condus dupa ce au consumat bauturi alcoolice este mai mult decat ingrijoratoare. Conducerea sub influenta alcoolului, fenomen real semnalat cu insistenţa in mass-media, recunoscut si de catre tinerii intervievati in cadrul studiului nostru, face ca lansarea unei campanii precum “afla-ti echilibrul!” sa se impuna cu necesitate. Tinerii, segmentul de populatie cu cel mai mare risc al unui astfel de comportament – asa cum a relevat studiul nostru – , dar nu numai ei, ci si toţi adultii, trebuie sa constientizeze ca a conduce sub influenta alcoolului echivaleaza cu o tentativa de sinucidere. Acest lucru trebuie repetat pana la saturatie: viata are prioritate!”, a declarat prof. univ. dr. Septimiu Chelcea.

Deoarece luna decembrie este plina de ocazii de a petrece alaturi de prieteni si familie, tinerii fiind cei expusi riscului de a conduce in stare de ebrietate, campania “afla-ti echilibrul!” ii indeamna pe tineri sa nu se urce la volan dupa ce au baut alcool, evitand pericolul in care s-ar pune ei, pasagerii lor si alti participanţi la trafic.

Pentru a-i incuraja sa apeleze la solutia unui “sofer de serviciu” pentru serile petrecute in oras sau pentru petrecerile din perioada sarbatorilor de iarna, Ursus Breweries lanseaza pewww.desprealcool.ro/felicitari prima felicitare virtuala din Romania prin care poti sa ii multumesti prietenului care nu a baut si te-a adus acasa in siguranta.