Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Lansarea aplicatiei Zero la Mie, special creata pentru soferii in control

 

 

Aplicatia Zero la Mie este acum disponibila si pe mobil. Orice utilizator de smartphone o poate descarca din Appstore sau Google Play si instala pe telefonul mobil. Daca ai consumat alcool, Zero la Mie este aplicatia perfecta cu ajutorul careia poti afla timpul estimativ in care vei ajunge din nou la 0% alcool in sange. Cu peste 7.000 de downloads in primele 2 saptamani de la relansare, Zero la Mie este o aplicatie utila fiecarui sofer, dovada fiind faptul ca a ocupat in prima luna de lansare locul 1 in Top Romanian Apps (categoria utilities) din AppStore.

 

Cum functioneaza?

Odata ce datele cerute au fost introduse (bio, tip si cantitate de alcool consumat, timpul de consum), Zero la Mie genereaza un rezultat estimativ prin care afla in cat timp vor avea zero la mie alcoolemie in sange, cu rugamintea de a adauga 90 de minute in cazul in care au luat si masa.

 
Este foarte important ca utilizatorii sa aiba in vedere faptul ca algoritmul de calcul va fi cu atat mai aproape de realitate, cu cat au consumat constant cantitatea introdusa. De asemenea, introducerea unor date irelevante (de exemplu, timpul prea mare de consum – o bere in 5 ore) vor genera mesaje de eroare, asa incat userii trebuie sa refaca pasii.

De asemenea, aplicatia permite vizualizarea unui istoric al bauturilor, precum si setarea unui alt bio, in cazul in care userii vor sa testeze aplicatia pentru un prieten.

 

Descarca aplicatia pe telefonul tau:

 

android ios

 

 

 

Cum a aparut Zero la Mie?

Disponibila pentru iOS si Android, Zero la Mie este o aplicatie utila dezvoltata de URSUS Breweries, prin programul DespreAlcool.ro. Functionala pe smartphone, aplicatia reprezinta un semnal pentru soferii din Romania ca limita legala a alcoolemiei (cantitatea de alcool in grame la litrul de sange) este 0‰.

 

Recomandam ca decizia de a conduce sa nu se bazeze exclusiv pe rezultatul aplicatiei. Acesta este unul estimativ si depinde si de alti factori. Alcoolemia exacta din sange nu se poate stabili decat in urma unui rezultat medical dintr-o institutie specializata. Ca atare, rugam userii sa fie responsabili atat in consumul de alcool, cat si in faptele lor.

 

O campanie sustinuta de:

Politia Rutiera Romana

Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici” Bucuresti

Si nu uita, cand te urci la volan, fii ZeroLaMie!