Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Ursus Breweries lanseaza campania “Afla-ti echilibrul!” si incurajeaza oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Bucuresti, 20 octombrie 2010 – Aproximativ noua din zece persoane nu stiu “De ce suntem mahmuri dupa ce consumam mult alcool”, iar opt din zece oameni nu stiu “De ce femeile se imbata mai repede decat barbatii”, conform unui studiu* realizat de Ursus Breweries vara trecuta. In contextul lipsei de educatie in ceea ce priveste consumul de alcool, Ursus Breweries lanseaza site-ul www.desprealcool.ro si campania „afla-ti echilibrul”, prin care incurajeaza oamenii sa ia decizii informate despre alcool. Campania este sustinuta de Cabral, care va intra in mod constant in dialog cu publicul prin intermediul www.desprealcool.ro. Pe site va publica interviuri cu un continut educational important, cu experti si personalitati publice.

Conform rezultatelor aceluiasi studiu, mai mult de jumatate dintre cei care declara ca au cautat sa se informeze despre efectele consumului de alcool asupra organismului, au folosit internetul. Site-ul www.desprealcool.ro este astfel un instrument eficient pentru a pune la dispozitia consumatorilor informatii utile. Campania „afla-ti echilibrul!” va transmite mesaje educationale dincolo de lumea virtuala a internetului, prin evenimente, seminarii si intalniri directe cu consumatorii.

„Descurajarea consumului iresponsabil de alcool este una dintre cele mai importante prioritati de dezvoltare durabila la nivel global ale SABMiller, dar si la nivel local pentru Ursus Breweries in Romania. De aceea, ne propunem sa fim una dintre cele mai importante voci in Romania care sa sustina mesaje de sensibilizare si responsabilizare a publicului in sensul unui consum moderat de alcool. Cu ajutorul unor specialisti de renume, cum este domnul profesor Septimiu Chelcea, vom realiza studii sociologice pentru a intelege evolutia educatiei tinerilor in acest sens. Am conceput campania „afla-ti echilibrul” ca o platforma de comunicare pe termen lung si speram ca, alaturi de Cabral si alti experti, sa ii incurajam pe cei care socializeaza la un pahar de bere sa o faca in mod echilibrat”, a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Studiul realizat de Ursus Breweries arata ca romanii inca mai cred in miturile care spun ca pentru a scapa de mahmureala trebuie sa faci un dus rece (32%) sau sa bei o cafea tare (24, cand in realitate, metoda corecta si eficienta este consumul de apa pentru rehidratarea organimsului. Numai 50% din cei chestionati au stiut ca o persoana care s-a intoxicat cu alcool nu trebuie lasata sa doarma pentru a-si reveni.

Pentru informatii corecte si echilibrate despre efectul alcoolului asupra organismului, dar si despre cum sa reactionezi in diverse situatii sociale, acceseaza site-ul www.desprealcool.ro.

*Studiu ad hoc, realizat in luna iunie 2010, aplicat pe un esantion de 2000 de repondenti, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. Aproxiamtiv 70% barbati si 30% femei.

Nota:
Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucureşti şi deţine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timişoara, Buzau şi Braşov, avand peste 1.700 de angajaţi. Marcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar, Pilsner Urquell şi Miller.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participaţii in societaţi producatoare de bere sau acorduri de distribuţie pe 6 continente. Marcile Grupului includ beri premium internaţionale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro şi Pilsner Urquell, precum şi o gama excepţionala de marci locale cu poziţii de lider, precum Aguila, Castle, Miller Lite, Snow şi Tyskie. in afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.

Mai multe informatii despre Ursus Breweries: www.ursus-breweries.ro.

Pentru informaţii suplimentare:

Ursus Breweries
Diana Klusch
Corporate Affairs Director
E-mail: diana .klusch@ro.sabmiller.com
Mobil: 0731 999 830

GMP PR
Ana-Maria Constantinescu
Group PR Director
anamaria.constantinescu@gmp.ro
Mobil: 0740 426 835